Royalty-experte: “Kate komt hier sterker uit. Als mens én als toekomstige koningin”

Vóór vrijdag was ze nog de prinses die prutste met haar familiefoto. En toen kwam plots de melding dat ze kanker had – inclusief een nieuw beeld. Op amper drie dagen is het imago van Kate Middleton (42) helemaal gekeerd.

 

Meer krantenkoppen in België

Meer dan 100.000 broden teruggeroepen in Japan nadat resten van rat zijn gevonden

Eén van de bekendste broodmerken in Japan, Pasco Shikishima Corporation, heeft duizenden broden teruggeroepen nadat er resten van een zwarte rat in verschillende producten zijn gevonden. De producten worden ook geëxporteerd naar onder andere de VS, China, Australië en Singapore. Er zijn tot nu toe geen meldingen van mensen die ziek zijn geworden, zei Pasco in een verklaring.

Lees meer »

Stroomonderbrekingen en scholen gesloten: Zuid-Amerika kreunt onder “ergste droogte in vijftig jaar” met temperaturen die kunnen oplopen tot “48 graden en meer”

Verschillende landen in Zuid-Amerika kampen met een hittegolf. De nationale watercommissie van Mexico meldt temperaturen die kunnen oplopen tot “48 graden en meer” in sommige regio’s. Het Zuid-Amerikaanse land, dat voor de tweede keer dit jaar te maken krijgt met een hittegolf, bestrijdt maar liefst 159 natuurbranden door het hele land en kampt met stroomuitval. Costa Rica en Ecuador werden

Lees meer »

“Netanyahu wil vooral zijn eigen hachje redden”: is met het grondoffensief op Rafah het einde van de oorlog in Gaza in zicht?

Het Israëlische leger begon vanmorgen met de gedwongen evacuatie van zowat 100.000 inwoners van het oostelijke deel van Rafah. Dit wijst erop dat het grondoffensief op de stad, waar 1,4 miljoen Palestijnse vluchtelingen verblijven, nakend is. Waarom wil Netanyahu koste wat het kost die aanval uitvoeren? Wordt dat dan het sluitstuk van de oorlog? En wat betekent de belegering van

Lees meer »

Joost Klein mag voorlopig niet repeteren voor finale Songfestival na ‘incident’: Zweedse omroep spreekt over “fysieke confrontatie”

Joost Klein is vrijdagmiddag de grote afwezige bij de generale repetitie voor de finale van het Eurovisiesongfestival zaterdag. De EBU liet weten in een statement dat er zich een incident met de Nederlander heeft voorgedaan. “Hij zal daarom tot nader order niet repeteren.” Alle partijen houden voorlopig de lippen stijf op elkaar, enkel AvoTros gaf een korte mededeling aan de

Lees meer »

LIVE GAZA. Spanje, Slovenië en Ierland gaan Palestina als staat erkennen – Rafah blijft hel voor kinderen: “Zesjarigen moeten op blote voeten water en andere bevoorrading meesleuren” –

Rafah blijft een hel voor kinderen. “Zesjarigen moeten op blote voeten water en andere bevoorrading meesleuren”, laat de ngo Save the Children weten. De straten staan vol auto’s, mensen klampen zich vast aan vrachtwagens en kinderen kruipen met hun hele hebben en houden op karren die worden voortgetrokken door ezels. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

Twee studenten ontwikkelen afhaalsysteem voor lokale handelaars: “Wachten is verleden tijd”

Waregemnaar Jasper Falepin (23) en Gil Feys (23) uit Zulte stellen een gloednieuw afhaalsysteem voor. De twee studenten Handelsingenieur willen er met hun ‘Versbox’ voor zorgen dat klanten van bijvoorbeeld bakkers en slagers op elk moment van de dag hun bestelling kunnen ophalen. “Velen verkiezen de kwaliteit van een lokale handelaar, maar niet ten koste van hun tijd.”
The

Lees meer »

Kan Hamas nog een vuist maken tegen het Israëlische leger? Oud-kolonel Housen analyseert grondoffensief op Rafah

Het aangekondigde grondoffensief op de stad Rafah in het zuiden van Gaza lijkt begonnen. Wat kunnen de Israëlische troepen verwachten, hoe groot is het risico op nog meer burgerslachtoffers en zal Israël hiermee haar einddoel bereiken? Oud-kolonel en krijgskundige Roger Housen analyseert. “Israël moet beducht zijn: over een generatie zullen voor elk uitgeschakeld Hamas-lid tien nieuwe militanten opstaan.”

Lees meer »

“Voor zijn club zou hij alles doen”: Gery al voorzitter sinds ontstaan Badmintonclub Geluwe 40 jaar geleden

Badmintonclub Geluwe bestaat 40 jaar en telt momenteel 76 leden. “In 2020 waren dat er nog 115 maar corona had een enorme impact op het ledenaantal”, zegt voorzitter Gery Vercruysse (72). Opmerkelijk: hij is voorzitter van het eerste uur en denkt nog niet aan stoppen.
The post “Voor zijn club zou hij alles doen”: Gery al voorzitter sinds ontstaan

Lees meer »