Kreeg ook dochter Ieperse procureur vragen voor magistratenexamen doorgespeeld? Twee nieuwe schorsingen in onderzoek

Nadat eerder al de moeder van een kandidaat-magistraat en een andere hoge magistraat geschorst werden voor examenfraude, is nu ook de vader van de jongeman in kwestie voor minstens drie maanden geschorst. Ook een vierde magistraat blijkt nu geschorst, want ook zijn dochter zou aan het bewuste examen deelgenomen hebben.

 

Meer krantenkoppen in België

Naaldcontainers in strijd tegen zwerfspuiten

Stad Oostende plaatst twee publieke naaldcontainers en gaat hiermee verder de strijd aan tegen zwerfspuiten – voor drugs of medicatie – op het openbaar domein.
The post Naaldcontainers in strijd tegen zwerfspuiten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oostends schepen Kurt Claeys: “Geen sprake van belangenvermenging”

Oostends schepen Kurt Claeys (Open VLD) reageert op de beschuldigingen van gemeenteraadslid Yves Miroir (onafhankelijk) in verband met het niet-naleven van de wet op de overheidsopdrachten. Volgens Miroir is er sprake van belangenvermenging, hij diende een klacht in bij de onderzoeksrechter. Maar Kurt Claeys stelt dat daar niets van aan is.
The post Oostends schepen Kurt Claeys: “Geen sprake

Lees meer »

Gedetineerden en buurtbewoners eten samen taart in het detentiehuis in Kortrijk: “Nooit gedacht dat dit mogelijk zou zijn”

Buurtbewoners waren vanmiddag uitgenodigd om aan te schuiven aan de Langste Taarttafel in het detentiehuis in Kortrijk. In het detentiehuis wonen 50 mensen die een korte straf uitzitten. Zij zorgden voor koffie en zelfgebakken taart. Ook de buren namen dessert mee. De Langste Taarttafel kadert binnen de week van de verbondenheid, een initiatief van het detentiehuis, De Rode Antraciet, CAW

Lees meer »

Doorwinterde wegpiraten omzeilen rijverbod met dubbele rijbewijzen: “Een sluwe truc, maar levensgevaarlijk”

Dagelijks worden in Vlaanderen meerdere rijverboden uitgedeeld. Toch weten sommige veroordeelde automobilisten hun straf op een slinkse manier te omzeilen. Politierechters waarschuwen dat valsspelers maar beter twee keer kunnen nadenken. “Het gaat vaak om doorwinterde verkeersrecidivisten met een alcohol- of drugproblematiek. Door een faling van het systeem kunnen ze doodleuk blijven rondrijden.”

Lees meer »

‘De man van 500 miljoen’ ontloopt celstraf van 1.482 jaar: Nederlandse cokebaron vrijgesproken

De zaak rond de Nederlandse drugsbaron Çetin G. werd ‘de grootste drugsoperatie in de geschiedenis van de Turkse Republiek’ genoemd. Vorige week doofde de veelbelovende juridische slag echter als een nachtkaars uit: zowel Çetin G. als zijn 72 medeverdachten werden in Ankara vrijgesproken. Daarmee ontloopt de Nederlander, die nog wel door onze noorderburen gezocht wordt, een gevangenisstraf van 1.482 jaar.

Lees meer »

Medestichter van Supra Bazar Margriet Obin (93) overleden in Gullegem

Omringd door haar dierbaren is Margriet Obin (93) zachtjes ingeslapen. Ze was de weduwe van Marcel Vanhalst, samen met zijn broer stichter van Supra Bazar. Margriet was medestichter van Supra Bazar eerst in Gullegem en dan Harelbeke, Hulste en Lievegem. Ze was ook betrokken bij restaurant De Cuisien, vlak naast de winkel in Gullegem.
The post Medestichter van Supra

Lees meer »

Fotozoektocht langs audiofietsroute Arthur Naeyaert van 32 kilometer

Tot en met zaterdag 31 augustus loopt er een fotozoektocht langs de Arthur Naeyaertroute, die een kleine drie jaar geleden gelanceerd werd (foto). Het traject van 32 kilometer, hoofdzakelijk langs rustige en landelijke wegen, is een audiofietsroute. De deelnemingsformulieren zijn verkrijgbaar in het oud-stadhuis op de Markt.
The post Fotozoektocht langs audiofietsroute Arthur Naeyaert van 32 kilometer appeared first

Lees meer »

Chinese Ming-vaas die werd gestolen uit Waals museum is weer terecht: boeven probeerden miljoenen te cashen, maar daar stak de politie sluw een stokje voor

Een kostbare Chinese wijnkruik die eind april werd gestolen uit het Koninklijk Museum van Mariemont in Morlanwelz, in de provincie Henegouwen, is terecht. Er zijn meteen ook vier verdachten opgepakt: twee in Frankrijk en twee in België, zo maakt de Procureur des Konings van Charleroi, Vincent Fiasse, bekend. Volgens de Franse krant ‘Le Parisien’ slaagde de politie erin de dieven

Lees meer »