Voetbalbond bevestigt recordverlies: “Er zullen inspanningen moeten worden geleverd”

De Belgische voetbalbond heeft in 2023 een verlies van ruwweg 11 miljoen euro geleden. Dat verneemt HLN uit goede bron en bevestigt de KBVB. Nooit eerder kleurden de cijfers van de bond zo rood. “Er zullen financiële inspanningen moeten worden geleverd.” 

Meer krantenkoppen in België

Europa legt doorvoer Russisch gas via Zeebrugge aan banden

De EU-lidstaten hebben een principeakkoord bereikt over een nieuw sanctiepakket voor Rusland, waarbij de doorvoer van vloeibaar aardgas (Ing) uit Rusland wordt verboden. Dat akkoord is wel nadelig voor Fluxys Belgium. Het aandeel van het gasnetbedrijf sloot hierdoor donderdagavond ruim 6 procent lager na een eerder koersverlies van 8 procent – volgens de krant De Tijd de laagste koers in

Lees meer »

Oekraïne heeft dringend nieuwe rekruten nodig, dus laat het gevangenen vechten voor vrijheid

In Oekraïne zijn al meer dan 2.750 gedetineerden vrijgelaten om mee te vechten aan het front, een tactiek die Rusland al bijna 2 jaar hanteert. De Oekraïense regering hoopt minstens 5.000 gevangenen te rekruteren, in een nieuwe poging om het troepenaantal op te krikken. Ondertussen blijven mobilisatie-eenheden zoeken naar mannen die de legerdienst proberen te ontlopen. Oost-Europakenner Marijn Trio mocht

Lees meer »

Volle parochiekerk zwaait priester Jan uit, Alveringem heeft geen eigen pastoor meer

In de Sint-Audomaruskerk in Alveringem heeft vandaag een afscheidsviering voor parochiepriester Jan Duijvejonck (62) plaatsgevonden. Jan Duijvejonck droeg zelf de mis op, bijgestaan door hulppriester Ludo Lepee uit Beveren-aan-de-IJzer en opgeluisterd door het koor van Stavele. Nadien was er een druk bijgewoonde receptie.
The post Volle parochiekerk zwaait priester Jan uit, Alveringem heeft geen eigen pastoor meer appeared first

Lees meer »

Rusland voert (opnieuw) massale aanval uit op Oekraïense energiecentrales: “Vaak uren aan een stuk geen stroom” 

Rusland heeft opnieuw een zware luchtaanval uitgevoerd op de Oekraïense energiecentrales, onder meer in Lviv en Zaporizja. Daarbij vielen 2 gewonden, zegt het Oekraïense ministerie van Energie. Het is deze week al de tweede grote Russische aanval op Oekraïense energie-infrastructuur. "Er is vaak uren aan een stuk geen stroom", zegt VRT NWS-journalist Marijn Trio vanuit Lviv.

Lees meer »

Essevee pakt uit met een rapnummer: “’Oes Erte’ belichaamt de passie en toewijding van de fans richting de club”

Een terugkeer naar eerste klasse zit er nog niet meteen in voor Essevee. Om supporters warm te maken voor het nieuwe voetbalseizoen, pakt de voetbalclub uit met een rapnummer. Het werkte daarvoor samen met de Waregemse rapper Baloe en internationaal talent van eigen bodem, Compact Disk Dummies.
The post Essevee pakt uit met een rapnummer: “’Oes Erte’ belichaamt de

Lees meer »

Nog nooit zoveel inschrijvingen bij Examencommissie

De Examencommissie, vroeger de middenjury genoemd, was nooit populairder dan nu. In 2023 waren er 4.220 eerste inschrijvingen, allemaal jongeren die de school verlaten om hun diploma op een andere manier proberen te halen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws vrijdag.

Lees meer »

Niemand wil aan Steven (38) en Melissa (37) en hun twaalf kinderen een huis verhuren: “We voelen ons gediscrimineerd”

Ze zijn met veertien, maar staan op 1 augustus mogelijk op straat. Steven (38) en Melissa (37) Van Gansbeke en hun twaalf kinderen slagen er niet in om een nieuwe woning te vinden. Want niemand ziet het zitten om aan hun kroostrijk gezin te verhuren. “Tientallen pogingen haalden niets uit. Op één plaats verdubbelde de huur zelfs voor ons”, zucht

Lees meer »