LIVE GAZA. Israëlische tanks rijden centrum van Rafah binnen

Israëlische tanks hebben het centrum van Rafah bereikt. Dat zeggen getuigen tegen persbureau Reuters. De Israëlische troepen zouden gezien zijn bij de Al Awsamoskee, een centraal punt in de stad. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Iran en Rusland beginnen gezamenlijke manoeuvres in Kaspische Zee

Iran en Rusland bevestigen hun strategische samenwerking met gezamenlijke militaire oefeningen in de Kaspische Zee. Op het programma van de twee marine-eenheden staan tactische oefeningen, reddingsacties en de aanpak van piraterij. Dat meldt een woordvoerder van de Iraanse marine aan het nieuwsagentschap ISNA. Bij de oefeningen zouden ook oorlogsschepen van de Iraanse Revolutionaire Garde worden ingezet.

Lees meer »

IN BEELD. De opmerkelijkste beelden van de openingsceremonie van de Olympische Spelen

De Olympische Spelen zijn vrijdagavond officieel van start gegaan. 37 Belgische atleten namen deel aan de vier uur durende openingsceremonie op de Seine. Natgeregend, maar veilig en wel bereikten de atleten en de olympische vlam het eindpunt; de Eiffeltoren. Ook koning Filip, koningin Mathilde en premier Alexander De Croo ontsnapten niet aan de regen tijdens de openingsceremonie. Bekijk hier de

Lees meer »

“De rookontwikkeling was enorm”: Dino (62) breekt deur open om buurvrouw (82) te redden uit brand in Wervik

Paniek dinsdagavond in centrum Wervik: toen brand werd opgemerkt, verlieten mensen in allerijl hun rijhuis, behalve de 82-jarige vrouw uit wiens woning de rook kwam. Buurman Dino Malfait (62) twijfelde niet en forceerde de deur. “We mogen van geluk spreken dat we thuis waren”, klinkt het. Intussen liet het parket weten dat de vrouw buiten levensgevaar is.
The post

Lees meer »

LIVE. Secret Service vraagt Trump geen buitenevenementen meer te houden – Trump-campagne dient klacht in tegen Harris vanwege overnemen “oorlogskas” Biden

De Amerikaanse president Joe Biden is uit de presidentsrace gestapt. Alles lijkt erop dat vicepresident Kamala Harris de fakkel over zal nemen. Zij heeft intussen voldoende gedelegeerden achter zich om de nominatie van de Democraten veilig te stellen. Het ziet er dus naar uit dat zij het op 5 november zal opnemen tegen Republikeins kandidaat Donald Trump. Volg de aanloop

Lees meer »

Britse politie slaat alarm over toenemend geweld tegen vrouwen

In Engeland en Wales worden dagelijks gemiddeld 3.000 meisjes en vrouwen het slachtoffer van geweld. De Britse politie slaat alarm en heeft het over een “nationale noodtoestand”. Ze wijst met een beschuldigende vinger naar influencers zoals Andrew Tate die vrouwenhaat propageren en Britse jongeren negatief beïnvloeden.

Lees meer »

Koksijde stimuleert klimaatideeën: “Gemeente nog aantrekkelijker, gezonder en comfortabeler maken”

Wie als buurt of vereniging een klimaatidee heeft om het leven in de buurt nog beter te maken, kan bij het lokaal bestuur aankloppen voor een burgerbudget. Koksijde moedigt dergelijke projecten aan met een budget van 500 tot 5.000 euro. In totaal wordt er 15.000 euro verdeeld.
The post Koksijde stimuleert klimaatideeën: “Gemeente nog aantrekkelijker, gezonder en comfortabeler maken”

Lees meer »

Massaal protest tegen toerisme op Mallorca

Opnieuw is in Spanje massaal geprotesteerd tegen de negatieve gevolgen van het toerisme. Op het vakantie-eiland Mallorca gingen zondagavond volgens de politie 20.000 mensen de straat op in hoofdstad Palma om onder het motto “Minder Toerisme, Meer Leven” hun afkeer te tonen van de toenemende excessen, en een koerswijziging te eisen.

Lees meer »

Bisschop Johan Bonny stopt als aanspreekpunt voor slachtoffers seksueel misbruik: “Dossiers wegen emotioneel erg zwaar op me”

Antwerps bisschop Johan Bonny, die afkomstig is uit Gistel, stopt als officieel aanspreekpunt voor slachtoffers van seksueel misbruik binnen de Kerk. Hij geeft die taak terug nadat de paus hem een hulpbisschop weigerde, schrijft Het Nieuwsblad donderdag.
The post Bisschop Johan Bonny stopt als aanspreekpunt voor slachtoffers seksueel misbruik: “Dossiers wegen emotioneel erg zwaar op me” appeared first on

Lees meer »

8,5 miljoen Microsoft-toestellen getroffen door problemen bij Crowdstrike

Een probleem met de update van software van cyberveiligheidsbedrijf Crowdstrike lag vrijdag aan de basis van een van de grootste informaticastoringen ooit. In totaal werden 8,5 miljoen toestellen, die draaiden op systemen van Microsoft, getroffen, zo schrijft dat bedrijf zelf op haar blog. Dat komt overeen met minder dan één procent van alle Windows-toestellen.

Lees meer »

EXCLUSIEF. In dit landgoed verblijven Brad Pitt en Ines de Ramon: “De oprijlaan alleen al is een kilometer lang”

Geen vijfsterrenhotel in de stad. Wel een prachtig landgoed temidden kilometers groen. Brad Pitt en Ines de Ramon kozen voor hun verblijf in ons land het prestigieuze Manoir de Lébioles. Een architecturale parel in Spa die gekend staat om z’n fenomenale spa en culinaire hoogstandjes. Al vinden de geliefden er vooral hun hoogste goed. “Wij beloven iedere bezoeker onvoorwaardelijke discretie.”

Lees meer »

Tijd voor het hoofdgerecht van een fantastisch mooie sportzomer

Het EK was de amuse gueule en de Tour de France het gesmaakte voorgerecht. Maar vanaf vandaag krijgen we drie weken lang het hoofdgerecht van een fantastisch mooie sportzomer geserveerd. Straks starten in Parijs eindelijk de 33ste Olympische Spelen. En met maar liefst 25 West-Vlamingen in de Belgische delegatie zal er ook een stevig mondje
The post Tijd voor

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Ontdek onze dagelijkse meme op de Facebookpagina van de Krant van West-Vlaanderen.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »