Scholieren maken podcast over boeken: ‘De Boeken(pod)kast’

Een groep zesdejaars van Campus Hemelvaart presenteert ‘De Boeken(pod)kast’. Met verschillende podcasts willen ze jongeren weer aan het lezen krijgen.

Medialab Quindo uit Kortrijk biedt de scholieren tips en het nodige materiaal om hun verhalen in te blikken. “Tijdens het podcastproject vertrekken de leerlingen vanuit hun eigen boekenkast, of van personen die hun leeservaring beïnvloeden”, klinkt het.

Quindo

“De producties zullen sterk verschillen, van een klassiek groepsgesprek tot het origineel vergelijken van boeken en hun verfilmde versies.”

Het eindresultaat presenteren ze op dinsdag 16 april, tijdens een live-uitzending op internetradio Quindo. (LV)

The post Scholieren maken podcast over boeken: ‘De Boeken(pod)kast’ is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Paul Van Tigchelt wil ‘minister van Veiligheid’ worden

Met een ambitieus plan voor de hervorming van de politie, dat hij woensdag voorstelde op het Mechelse politiecommissariaat, solliciteert minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open VLD) openlijk voor de portefeuille van Binnenlandse Zaken in de volgende regering. Het liefst in combinatie met Justitie, als een soort ‘minister van Veiligheid’, zegt hij.

Lees meer »

CD&V wil ruime bevraging over toekomst oud gemeentehuis Wijtschate

Het oud gemeentehuis van Wijtschate staat al drie jaar leeg en er zijn plannen om het om te bouwen tot sociale woongelegenheden. CD&V is daar niet echt tegen, maar denkt dat er mogelijks betere bestemmingen zijn. “Alvorens er definitief beslist wordt, willen wij dan ook eerst een ruime bevraging van de bevolking”, stelde Nathan Duhayon tijdens de jongste gemeenteraad. Maar

Lees meer »

Vlaams ziekenhuis zet AI in om breuken op te sporen

Het Sint-Franciscusziekenhuis in Heusden-Zolder maakt sinds vorige week gebruik van een softwarepakket waarbij artificiële intelligentie (AI) automatisch op zoek gaat naar botbreuken bij patiënten die zich op de spoedafdeling melden. Het is daarmee een van de eerste ziekenhuizen in België die AI inzet om breuken te detecteren.

Lees meer »

Rechtbank Hongkong: 14 prodemocratische activisten schuldig aan subversie

Een Hongkongse rechtbank heeft veertien mensen schuldig bevonden aan “staatsondermijnende activiteiten”, twee anderen werden vrijgesproken. De zestien verdachten waren onder meer als activisten, juristen en raadsleden actief in de prodemocratische oppositie die in 2020 een volledige democratie nastreefde. De schuldigen krijgen naar verwachting nog dit jaar hun straf te horen.

Lees meer »

Thibaut Courtois voelt zich “100 procent klaar” voor CL-finale, maar weet nog niet of hij speelt: “Áls ik start, zal ik de ploeg kunnen helpen”

Officieel weet hij nog niet of hij de Champions League-finale speelt, maar Thibaut Courtois (32) voelt zich wel “100 procent klaar” om zaterdag onder de lat te staan op Wembley. “Dat ik nu helemaal fit ben, is mijn grootste overwinning.” Over het EK en de Rode Duivels repte Courtois dan weer met geen woord.

Lees meer »

23ste editie ‘Tuin & Sfeer’ en ‘Dag van het Park’ in Blauwhuispark Izegem

De Vlaamse Vasteplantenvereniging (VVPV) staat te popelen om op zondag 26 mei de 23ste editie van haar populaire beurs Tuin & Sfeer in het Blauwhuispark in Izegem aan te vatten. Het wordt een uit de kluiten gewassen editie, met een recordaantal van tachtig standhouders met planten, tuinartikelen en decoratie. Dit keer staat alles in het teken van geuren en kleuren.

Lees meer »

Wilfried (75) voor 15de keer bijzitter in stembureau: “Eerste keer kon ik er een verkeersboete mee ontwijken, nu doe ik het gewoon graag”

Er zijn mensen die in een kramp schieten als ze een oproepingsbrief krijgen om te zetelen als bijzitter en je hebt de 75-jarige Wilfried Buseyne uit Heule. Op 9 juni trekt hij voor de 15de keer als vrijwilliger naar het stembureau in Heule. “Ik doe het gewoon graag omwille van het sociaal contact”, zegt de alleenstaande zeventiger, “en omdat ik

Lees meer »