Rechtbank Hongkong: 14 prodemocratische activisten schuldig aan subversie

Een Hongkongse rechtbank heeft veertien mensen schuldig bevonden aan “staatsondermijnende activiteiten”, twee anderen werden vrijgesproken. De zestien verdachten waren onder meer als activisten, juristen en raadsleden actief in de prodemocratische oppositie die in 2020 een volledige democratie nastreefde. De schuldigen krijgen naar verwachting nog dit jaar hun straf te horen. 

Meer krantenkoppen in België

Nvidia is het waardevolste bedrijf ter wereld, maar wat doet het precies?

Misschien heb je een iPhone in huis, wellicht ook een laptop waarop Microsoft draait. En anders weet je ongetwijfeld wat Apple en Microsoft maken. Maar weet je ook wat Nvidia doet, het bedrijf dat die andere twee giganten heeft voorbijgestoken als waardevolste bedrijf ter wereld? En waarom is dat zo bijzonder? Computerwetenschapper Jeroen Baert en professor micro-elektronica Marian Verhelst leggen

Lees meer »

Columnist probeert waarheid te achterhalen rond dood van Marilyn Monroe: “De opnames van haar therapiesessies wijzen op moord”

Werd ze vermoord of stapte ze zelf uit het leven? Al zes decennia lang breken fans en amateuronderzoekers zich het hoofd over het mysterie rond de dood van Marilyn Monroe. De Britse columnist Maureen Callahan zegt het antwoord te hebben gevonden, gebaseerd op geluidsopnames van Monroe’s therapiesessies. Deze opnames wijzen opnieuw in de richting van de broers John F. en

Lees meer »

Ticketverkoop Roadrock loopt als een trein

Al voor het derde jaar op rij strijkt eind augustus het tweedaagse live music contest Road Rock neer op het grasveld van de Vlaskouter in Kuurne. Op vrijdag 30 augustus nemen drie jonge bands het tegen elkaar op in een spannende battle, gevolgd door optredens van Les Truttes en Sister May. Op zaterdag 31 augustus staan onder meer Zornik, Millionaire,

Lees meer »

Française riskeert zware straf voor dealen drugs: “U brengt de maatschappij ernstige schade toe”

“Dit zijn ernstige feiten.” Op de rechtbank van Ieper vorderde de openbare aanklager achttien maanden celstraf tegen een Franse vrouw die de grens overkwam om te dealen. De ondertussen vijf maanden zwangere vrouw zegt haar leven te hebben herpakt.
The post Française riskeert zware straf voor dealen drugs: “U brengt de maatschappij ernstige schade toe” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Chinees en Filipijns schip botsen in felbetwiste Zuid-Chinese Zee

In de Zuid-Chinese Zee zijn een Chinees en Filipijns schip in aanvaring gekomen. De botsing deed zich voor in de buurt van de gedisputeerde Spratly-eilanden. China zegt dat de Filipijnen verantwoordelijk zijn voor de aanvaring. De Filipijnen spreken van "misleidende en bedrieglijke beweringen van de Chinese kustwacht".

Lees meer »

Hunter Biden trekt aanklacht tegen Rudy Giuliani in

De zoon van de Amerikaanse president Joe Biden, Hunter Biden, heeft ermee ingestemd een rechtszaak tegen Rudy Giuliani en Giuliani’s voormalige advocaat Robert Costello niet door te zetten. Biden had het tweetal ervan beschuldigd zijn privacy te hebben geschonden door van zijn laptop gestolen gegevens te manipuleren en verspreiden.

Lees meer »

Zomerbar opent op dak van Fort Napoleon in Oostende: “Je kan hier zelfs een spelletje petanque spelen met zicht op zee”

Petanque, drinks, cocktails, bieren en een hippe foodkaart: dat is het concept van de nieuwe zomerbar met de toepasselijke naam ‘Roof!’. De zomerbar bevindt zich immers op het dak van het Fort Napoleon. Het zicht op de Oostendse skyline en de zee krijg je er gratis bij. “We plannen ook heel wat activiteiten”, zegt Quinten Goekint van Look i Like

Lees meer »

Woonzorgcentra: “Steeds meer ouderen met psychische klachten, dat kunnen we niet aan”

Bijna een op de vijf ouderen die in een woonzorgcentrum resideert, heeft in zijn leven te maken gehad met een depressie, verslaving of andere psychische aandoeningen. De zorg binnen de woonzorgcentra is daar niet op aangepast. “We zijn genoodzaakt de problemen op te vangen met medicatie of de bewoner onder te brengen in een beschermde afdeling”, zegt Jan Peter Spaanderman,

Lees meer »