Arrestaties aan Hongkongse rechtbank waar beklaagden wegens subversie veroordeeld werden

Verschillende prodemocratieactivisten zijn donderdag opgepakt voor de rechtbank waar veertien beklaagden schuldig bevonden werden aan subversie. Dat zegt Chris Tang, verantwoordelijke voor de veiligheid in Hongkong. De beklaagden stonden terecht in het grootste proces sinds de invoering van de nationale veiligheidswet. “Verschillende personen veroorzaakten overlast en verstoorden de openbare orde buiten de zittingszaal en werden opgepakt”, zegt Tang.

 

Meer krantenkoppen in België

“Ideale voorbereiding op Parijs”: Kinesist Jelle Duthoit stoomt Belgian Cats klaar voor Olympische Spelen

Dit weekend trekken de Belgian Cats, onze nationale basketdames, hun voorbereidingscampagne op de Olympische Spelen op gang in De Lange Munte. Ze worden bijgestaan door hun hoofdkinesist, die een praktijk in Kortrijk heeft. “De stad Kortrijk doet veel moeite voor de Cats”, benadrukt Jelle Duthoit.
The post “Ideale voorbereiding op Parijs”: Kinesist Jelle Duthoit stoomt Belgian Cats klaar voor

Lees meer »

Brugse jaarrekening 2023 voorgesteld: “Langetermijnschuld daalt gevoelig’

Brugge deed in 2023 zo’n 70 miljoen euro investeringen, kende een slechter dan geraamd budgettair resultaat door het niet opnemen van langetermijnleningen en laat de lange termijnschuld gevoelig zakken. Dat blijkt uit de jaarrekening 2023 die door schepen voor financiën Mercedes Van Volcem (Open VLD) werd voorgesteld.
The post Brugse jaarrekening 2023 voorgesteld: “Langetermijnschuld daalt gevoelig’ appeared first on

Lees meer »

Partijtop van Les Républicains bevestigt uitsluiting van voorzitter na farce over samenwerking met extreemrechts

De partijleiding van de Franse centrumrechtse partij Les Républicains heeft vrijdag in een nieuwe vergadering de uitsluiting van voormalig voorzitter Eric Ciotti bevestigd. De 50-jarige betwistte woensdag zijn ontslag en heeft een verzoek in kort geding ingediend bij de rechtbank van Parijs. Die buigt zich later vandaag over de beslissing, vertelden bronnen binnen de partij aan AFP.

Lees meer »

“Hij maakt het ingewikkelder dan nodig”: Degryse ziet Tedesco “geen punten scoren”, maar twijfelt niet aan zege tegen Roemenië

Geen geslaagde eerste échte test voor Domenico Tedesco op het EK. De Rode Duivels gingen pijnlijk onderuit tegen Slovakije met 0-1. “Hij heeft het ingewikkelder gemaakt dan nodig”, oordeelt analist Marc Degryse. “Dit verlies zal een mentale test vormen voor deze nieuwe groep en staf, maar tegen Roemenië zullen de Belgen wel gewoon winnen.”

Lees meer »

Dit is waarom Belgische voetbalsupporters gewaarschuwd worden voor het Duitse ‘Zombieland’: “Het zijn wilde dieren”

De politie heeft één duidelijke boodschap voor de Belgische supporters die arriveren in Frankfurt: “Blijf weg van het station.” Tussen de blinkende banken en wolkenkrabbers in de miljoenenstad schuilt immers een duistere wereld. Overvallen, vechtpartijen en drugs zijn er de trieste dagelijkse realiteit. Welkom in ‘Zombieland’: een stationswijk gevuld met 3.300 drugsgebruikers, 300 dealers en bijna 30 criminele feiten per

Lees meer »