Paul Van Tigchelt wil ‘minister van Veiligheid’ worden

Met een ambitieus plan voor de hervorming van de politie, dat hij woensdag voorstelde op het Mechelse politiecommissariaat, solliciteert minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open VLD) openlijk voor de portefeuille van Binnenlandse Zaken in de volgende regering. Het liefst in combinatie met Justitie, als een soort ‘minister van Veiligheid’, zegt hij.

 

Meer krantenkoppen in België

Site Steenbakkersstraat wordt nieuwe en multifunctionele scholencampus: “Plannen werden al eerder aangekondigd, maar zijn nu vergund”

Op de site van de Steenbakkersstraat in Oostende – het voormalige Sint-Lutgardisinstituut – komt er een nieuwe scholencampus. Daarvoor wordt het gebouw gedeeltelijk gesloopt en aansluitend heropgebouwd en gerenoveerd. Ook de omgevingsaanleg is in de plannen voorzien.
The post Site Steenbakkersstraat wordt nieuwe en multifunctionele scholencampus: “Plannen werden al eerder aangekondigd, maar zijn nu vergund” appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE TOUR. Recordman Cavendish neemt afscheid van de Ronde van Frankrijk

Behoudens pech en ongelukken is de Tour al beslist, maar er ligt toch nog een prestigieuze zege te wachten. De Ronde van Frankrijk eindigt namelijk met een pittige tijdrit van net geen 34 kilometer tussen Monaco en Nice. Kan Remco Evenepoel ook deze race tegen de klok naar zijn hand zetten? Hij is om 18u41 aan zet. Een pak vroeger,

Lees meer »

Corona-alarm gaat af bij Belgische delegatie: “Al enkele olympiërs zijn niet kunnen afreizen door positieve test”

Covid werpt opnieuw zijn schaduw over de Olympische Spelen. En dat heeft Team Belgium al aan den lijve ondervonden. Zo mochten enkele Belgische atleten de voorbije dagen niet naar Parijs vertrekken door een positieve test, dat bevestigde BOIC-hoofdarts Johan Bellemans deze ochtend. Ook het coronaprotocol wordt aangescherpt in Parijs, al is er opnieuw een grote "maar" aan verbonden.

Lees meer »

Eerste editie Kroket National in Leuven is een groot succes

In Leuven gaat vandaag de eerste editie van het foodfestival Kroket National door. De culinaire kroket staat er centraal en wordt door horecazaken uit de regio in een nieuw jasje gestoken. "Niet de standaard kaaskroket komt hier aan bod, maar wel een rijstpapkroket bijvoorbeeld", vertelt één van de organisatoren.

Lees meer »

Milieumisdrijf vastgesteld op Tomorrowland door gebruik wegwerpbekers: festival riskeert boete van 2 miljoen euro

Milieutoezichthouders hebben afgelopen zaterdag een milieumisdrijf vastgesteld op Tomorrowland in Boom, dat laat het Departement Omgeving weten. Het festival gebruikt deze zomer als enig grootschalig muziekfestival een voorraad wegwerpbekers op, ondanks de wettelijke verplichting om herbruikbare bekers in te zetten. De organisatie riskeert daardoor een boete tot 2 miljoen euro.

Lees meer »

Packraften, of hoe je de Westhoek op een nieuwe manier kan ontdekken: “Op het water beleef je de natuur anders”

Sinds kort kan je de Westhoek op een nieuwe manier ontdekken. Met een opgerolde opblaasboot op de rug trek je afwisselend op het water of op het land door prachtige landschappen. “Je beleeft door te packraften de natuur helemaal anders vanop het water, omdat je er echt tussen zit”, vertelt initiatiefnemer Mathias Michielsen.
The post Packraften, of hoe je

Lees meer »

“Zijn komst neemt geen grammetje verdriet weg”: Annelies (42) krijgt nieuwe baby jaar nadat Juliette (4) sterft aan agressieve bacterie

Juliette’tje Kroketje. U herinnert zich het meisje van vier misschien nog. In april vorig jaar stierf ze in amper zes dagen tijd aan een agressieve infectie. Het internet werd – op vraag van mama Annelies (42) – met hartjes en eenhoorns overspoeld. Iets meer dan een jaar na haar dood krijgt Juliette er een broertje bij: Clément. “Hij is absoluut

Lees meer »

Biden: “Ik houd van deze baan, maar meer van mijn land”

“Ik houd van deze baan, maar meer van mijn land.” Dat heeft de Amerikaanse president woensdag gezegd in zijn eerste toespraak na zijn beslissing om zich terug te trekken voor het presidentskandidaatschap. “Het is de eer van mijn leven geweest om dit land als president te dienen.”

Lees meer »