“Negatieve spiraal moet doorbroken worden”: oppositiepartij PRO vraagt in een motie aan minister Rutten dat burgemeester Vergote opstapt

Nadat burgemeester Ward Vergote (Visie) van Moorslede dinsdag door de correctionele rechtbank in Kortrijk is veroordeeld wegens belangenneming heeft de oppositiepartij PRO bij hoogdringendheid een agendapunt aan de dagorde van de gemeenteraad donderdagavond laten toevoegen. Het gaat om ter stemming een motie gericht aan Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Gwendolyn Rutten (Open Vld) . “Deze motie onderschrijft dat de gemeenteraad van oordeel is dat de burgemeester moet opstappen en de minister gevraagd wordt om de passende tuchtsanctie te nemen”, aldus fractieleider Ward Gillis.

Ward Vergote is veroordeeld tot een jaar cel met uitstel, 8.000 euro boete en 25.000 euro werd verbeurd verklaard. De rechter deed geen uitspraak over de politieke rechten van de burgemeester en oordeelde dat het aan de democratie toekwam om te beslissen over het lot van de burgemeester.

In eer en geweten

“De bedoeling is om die motie te behandelen in geheime zitting zodat ieder gemeenteraadslid in eer en geweten kan beslissen”, zegt Gillis. “We gaan ervan uit dat de motie gestemd zal worden omdat we denken dat de meerderheid van de gemeenteraadsleden vindt dat het vertrouwen tussen de burger en de politiek essentieel is en belangenvermenging absoluut niet kan.”

“Als je solliciteert voor een job moet je doorgaans beschikken over een blanco strafregister. Anders lukt het niet. Blijkbaar vindt burgemeester Ward Vergote dit niet van toepassing voor zichzelf. Ondanks zijn veroordeling voor belangenvermenging door de rechtbank blijft de burgemeester overtuigd dat hij zijn ambt zonder problemen kan blijven uitoefenen.”

“Als je solliciteert voor een job moet je doorgaans beschikken over een blanco strafregister”

“Dit getuigt van een niet-aflatend gebrek aan fatsoen en verregaande normvervaging. Van de hoogste gezagvoerder van onze gemeente mag je toch iet anders verwachten. Onze gemeente en het geloof in de politiek komt hierdoor in een negatief daglicht te staan. Deze negatieve spiraal moet doorbroken worden.”

The post “Negatieve spiraal moet doorbroken worden”: oppositiepartij PRO vraagt in een motie aan minister Rutten dat burgemeester Vergote opstapt is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE GENTSE FEESTEN. Jong KAA Gent opent ploegvoorstelling, Buffalo-fans wachten vol ongeduld op eerste elftal

Dag vier van de Gentse Feesten is in mineur begonnen. Het ‘Botram!’-kraam werd gevandaliseerd door vleesliefhebbers. Gelukkig heeft het Sint-Baafsplein vanavond heel wat in petto om de sfeer weer op te krikken. Daar wachten de Buffalo-fans momenteel vol ongeduld op de eerste ploeg. Om 23 uur zal Eurosong-winnaar Johnny Logan op het podium klimmen. Mis niets van deze Gentse Feesten

Lees meer »

Van den Bergh irriteert Humphries en dat had hij beter niet gedaan: ‘Dancing Dimi’ sneuvelt na sterke eindsprint wereldkampioen

Geen tweede eindzege voor Dimitri Van den Bergh op de World Matchplay. Het parcours van de Belg eindigt in de kwartfinale tegen wereldkampioen Luke Humphries. Het ging lange tijd gelijkop, maar Van den Bergh moest uiteindelijk alsnog zijn meerdere erkennen in de dodelijk efficiënte Humphries. Het kantelpunt kwam er na een moment waarop Van den Bergh Humphries onder de huid

Lees meer »

Al 39 doden bij studentenprotest in Bangladesh: manifestanten eisen einde aan ‘gereserveerde’ banen bij overheid

Confrontaties tussen ordediensten en protesterende studenten hebben in Bangladesh de afgelopen twee dagen aan 39 mensen het leven gekost. Dat blijkt uit een telling van het Franse persbureau ‘AFP’ op basis van cijfers van ziekenhuizen uit het hele land. Donderdag werd er ook brand gesticht bij de belangrijkste publieke televisiezender van het land ‘BTV’ en was er amper internet.

Lees meer »

14 klachten ingediend tegen ongepast gedrag van directeur Koninklijk Atheneum in Komen: “Ik weet dat ik strikt ben, maar dit had ik niet verwacht”

Met ondertussen ook de schoolvakantie die in Wallonië op gang is getrokken, sluit het Koninklijk Atheneum in Komen het jaar af met een zwarte bladzijde. Niet minder dan veertien klachten werden ingediend tegen de schooldirecteur. Van toxisch leiderschap tot stalking? De lijst schetst een weinig fraai beeld van het schoolbeleid. “Ik weet dat ik strikt ben, maar dit? Dit had

Lees meer »

Brouwerij Omer Vander Ghinste opnieuw erkend door TripAdvisor als populairste attractie van Kortrijk

Met groot enthousiasme kondigde brouwerij Omer Vander Ghinste donderdag 18 juli hun 10.000ste bezoeker aan. Deze mijlpaal valt in dezelfde maand waarop de brouwerij opnieuw erkend werd door TripAdvisor als de populairste attractie van Kortrijk. “Een prestatie die bijdraagt aan het culturele en toeristische aanbod van Kortrijk”, zegt zaakvoerder Omer Jean Vander Ghinste.
The post Brouwerij Omer Vander Ghinste

Lees meer »