Orka valt witte haai aan, wetenschappers zijn verbaasd: “Baanbrekend inzicht in hun roofgedrag”

Voor het eerst is op beeld vastgelegd hoe een orka in zijn eentje een witte haai aanvalt en (deels) oppeuzelt. Volgens wetenschappers kan het voorval een teken zijn van ecologische veranderingen.

 

Meer krantenkoppen in België

Verdediger Neal Joris probeert met SK een barrageplaats te ontlopen: “De laatste weken veel vreemde uitslagen”

In tweede provinciale A proberen Daring Brugge, SK Snaaskerke en FC Lissewege de barrageplaats te ontlopen. Voor Lissewege is dat minder belangrijk dan voor de andere teams, want de club herbegint in vierde. Snaaskerke kwam vorige zondag thuis tegen rechtstreeks concurrent Daring Brugge niet verder dan een scoreloos gelijkspel. “We speelden een zo goed als perfecte match”, verrast verdediger Neal

Lees meer »

Wegdek van E403 in Aalbeke wordt plaatselijk hersteld: verkeershinder verwacht van 29 april tot 10 mei

Het Agentschap Wegen en Verkeer herstelt het wegdek van de E403 in Kortrijk. Tussen de aansluiting met de E17 in Aalbeke en de grens met Wallonië wordt de rechterrijstrook in beide richtingen plaatselijk hersteld. De werken starten op 29 april en duren, als het weer meezit, tot en met 10 mei. Tijdens de werken wordt de rechterrijstrook steeds volledig ingenomen.

Lees meer »

Politiezones Minos, HEKLA en Rupel organiseren samen informatieavonden over oplichting via het internet: “Schaamtegevoel is groot bij slachtoffers”

De politiezones Minos, HEKLA en Rupel gaan vanaf mei in vijftien gemeenten infoavonden organiseren voor bewoners die willen vermijden dat ze slachtoffer worden van oplichting via het internet. Voor de infosessies zijn vrijwilligers opgeleid die tips zullen geven. "Als iets te mooi is om waar te zijn, dan is het meestal ook niet waar", zegt vrijwilliger Theo Verhaegen.

Lees meer »

Zo klinkt ‘Before the party is over’ live: Mustii geeft voorproefje voor Songfestival-optreden in ‘The Voice Belgique’

Mustii (33) is zich volop aan het voorbereiden om het publiek van het Eurovisie Songfestival in te pakken en als extra repetitie probeerde hij dat dinsdagavond al een keer ‘The Voice Belgique’. Daar gaf hij al een voorproefje van zijn optreden met ‘Before The Party’s Over’, met behoorlijk succes. Online kan onze inzending alvast rekenen op heel wat positieve reacties.

Lees meer »

Wij vroegen Limburgse jongeren in welke partij zij nog vertrouwen hebben en dat levert een verrassend resultaat op

Hebben jongeren nog vertrouwen in de politiek? Wij trokken naar de UHasselt voor een kleine poll onder de studenten. Welke partij zou hun stem krijgen? Er waren heel wat mensen met een duidelijke mening, maar bij veel jongeren was ook ‘ik weet het niet’ of ‘ik vertrouw in geen enkele parttij’ te horen. Na enkele uren, vulden de buizen zich

Lees meer »