Joris De Loore stoomt door naar finale op Challenger van Rijsel

Joris De Loore (ATP 211) heeft zich zaterdag geplaatst voor de finale van het Challengertoernooi in het Noord-Franse Rijsel (hard/120.950 euro).

De Loore versloeg in de halve finales de Fransman Pierre-Hugues Herbert (ATP 166) in twee sets: 7-5 en 6-4. De partij duurde 1 uur en 41 minuten. In de finale wacht de Finse titelverdediger Otto Virtanen (ATP 131) of het Franse topreekshoofd Arthur Rinderknech (ATP 90), die later zaterdag hun halve finale afwerken.

Eerder deze week versloeg de 30-jarige geboren Bruggeling in de eerste ronde vierde reekshoofd Zizou Bergs (ATP 123), de toernooiwinnaar in 2021, in een Belgisch onderonsje. Vrijdag behaalde De Loore in de kwartfinales een mooie zege tegen het Moldavische zesde reekshoofd Radu Albot (ATP 152). Hij veroverde in 2023 zijn tot dusver enige Challengertitel, in Oeiras. Eerder won De Loore vier ITF-titels en zeven Futures-toernooien.

Verder raakte Alexander Blockx (ATP 313) in de tweede ronde (achtste finales) niet voorbij de Finse titelverdediger Otto Virtanen (ATP 131). Michael Geerts (ATP 279) verloor als kwalificatiespeler in de eerste ronde tegen de Syriër Hazem Naw (ATP 337), tevens een qualifier.

The post Joris De Loore stoomt door naar finale op Challenger van Rijsel is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

De Lijn zet touringcars in voor schoolvervoer in West- en Oost-Vlaanderen

Om de grote drukte op de schoollijnen in West- en Oost-Vlaanderen mee te helpen opvangen, zet De Lijn vanaf maandag 15 april touringcars in die de klassieke bussen tijdens de drukste ritten in de schoolspits zullen volgen. De touringcars rijden dezelfde routes en stoppen aan dezelfde haltes.
The post De Lijn zet touringcars in voor schoolvervoer in West- en Oost-Vlaanderen

Lees meer »

Rode Kruis Lendelede is klaar voor de pleisteractie

Onder leiding van voorzitter dokter Hannelore Madou is het bestuur van het Rode Kruis volop bezig om de afdeling Lendelede terug op de kaart te zetten. “We plannen binnenkort EHBO-cursussen en op 18 april start de ‘pleisteractie’ waarvan de opbrengst naar de eigen afdeling gaat”, zegt secretaris Dylan Polfliet.
The post Rode Kruis Lendelede is klaar voor de pleisteractie appeared

Lees meer »

Vietnamese zakenvrouw (67) ter dood veroordeeld “in showproces van ongeziene omvang” voor oplichten van banken voor tientallen miljarden

De 67-jarige Vietnamese projectontwikkelaar Truong My Lan zou elf jaar lang de grootste banken van het land hebben opgelicht voor tientallen miljarden. Voor die aanklacht moest de zakenvrouw voor de rechter verschijnen. Een ongezien spektakelproces, zo klonk het. Het ging om een van de grootste bankfraudes ooit wereldwijd. Ze riskeerde de doodstraf en dat verdict heeft ze ook te horen

Lees meer »

EXCLUSIEF. Bedrijvendokter Guido Dumarey scherp in eerste interview na mislukt bod op Van Hool: “Met dit plan lachen ze personeel in gezicht uit”

De West-Vlaamse ondernemer Guido Dumarey wierp zich op als het Vlaamse alternatief voor een buitenlandse overname van busbouwer Van Hool, maar moest – ondanks een ultiem bod – in het zand bijten. Een scenario dat volgens hem al lang vastlag. “Het overnameplan moest met die specifieke partners doorgaan en kon niet Vlaams zijn”, zegt hij in z’n eerste interview. “Bovendien

Lees meer »

Trio uit Zwevegem riskeert celstraf en boete voor wraakactie

Gemaskerd en gewapend met een lege fles drongen drie mannen een jaar geleden een woning in Zwevegem binnen. Ze wilden de ex-partner van de huidige vriendin van een van hen een lesje leren nadat de vrouw haar ex beschuldigd had van een poging tot verkrachting. Ze riskeren tot een jaar cel en 800 euro boete.
The post Trio uit Zwevegem

Lees meer »

Nederlandse pastoor stapt op door lastercampagne: “Het begon toen ik de avances van een collega afwees”

Een jaar nadat hij onverwacht ontslag nam, zegt de Nederlandse ex-priester Frits Ouwens dat hij werd lastiggevallen door een andere pastoor die hem “op een zeer ongepaste en gênante manier zijn liefde had verklaard”. Maar omdat hij niet op die avances was ingegaan, begon hij een lastercampagne tegen hem. “Met de steun van de ‘bruine ridders’ binnen de kerk”,

Lees meer »

“Hij is een idioot” en dit is “onvergeeflijk”: Britse politicus onder vuur nadat hij nummers van collega’s deelt via homo-datingapp Grindr

De Britse politicus William Wragg (36) blijft onder vuur liggen nadat hij telefoonnummers van partijgenoten en journalisten had gedeeld met een man via homo-datingapp Grindr. Wragg had vorige week zijn excuses aangeboden, maar neemt nu ook ontslag als ondervoorzitter van het “1922 Committee”, dat gaat over de leiderschapsverkiezing binnen de Conservatieve Partij.

Lees meer »

Drugdealer die steeds hervalt ontsnapt aan veel zwaardere straf

Een drugdealer uit Nieuwpoort die maar blijft hervallen in zijn slechte gewoontes is in de rechtbank van Veurne ontsnapt aan een veel zwaardere straf. J.V. riskeerde vier jaar effectief, omdat hij een winkel van drugs had: speed, ketamine, cannabis, XTC maar vooral cocaïne. Hij kreeg echter ‘slechts’ 20 maanden effectief en moet 3.000 euro drugsopbrengsten terugbetalen.
The post Drugdealer die

Lees meer »