Joris De Loore stoomt door naar finale op Challenger van Rijsel

Joris De Loore (ATP 211) heeft zich zaterdag geplaatst voor de finale van het Challengertoernooi in het Noord-Franse Rijsel (hard/120.950 euro).

De Loore versloeg in de halve finales de Fransman Pierre-Hugues Herbert (ATP 166) in twee sets: 7-5 en 6-4. De partij duurde 1 uur en 41 minuten. In de finale wacht de Finse titelverdediger Otto Virtanen (ATP 131) of het Franse topreekshoofd Arthur Rinderknech (ATP 90), die later zaterdag hun halve finale afwerken.

Eerder deze week versloeg de 30-jarige geboren Bruggeling in de eerste ronde vierde reekshoofd Zizou Bergs (ATP 123), de toernooiwinnaar in 2021, in een Belgisch onderonsje. Vrijdag behaalde De Loore in de kwartfinales een mooie zege tegen het Moldavische zesde reekshoofd Radu Albot (ATP 152). Hij veroverde in 2023 zijn tot dusver enige Challengertitel, in Oeiras. Eerder won De Loore vier ITF-titels en zeven Futures-toernooien.

Verder raakte Alexander Blockx (ATP 313) in de tweede ronde (achtste finales) niet voorbij de Finse titelverdediger Otto Virtanen (ATP 131). Michael Geerts (ATP 279) verloor als kwalificatiespeler in de eerste ronde tegen de Syriër Hazem Naw (ATP 337), tevens een qualifier.

The post Joris De Loore stoomt door naar finale op Challenger van Rijsel is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Onze man in de VS over beslissing van Biden om uit de race te stappen: “De Democraten gaan de komende weken krabben om een oplossing te vinden”

De huidige president van de Verenigde Staten, Joe Biden, heeft bekend gemaakt dat hij uit de verkiezingsrace stapt en dus niet langer kandidaat is om zichzelf op te volgen. De democraten moeten nu halsoverkop op zoek naar een nieuwe presidentskandidaat om het op te nemen tegen Trump. Onze correspondent Pieter Colpaert geeft meer uitleg vanuit de Verenigde Staten.

Lees meer »

Wim verliest teenslippers en verbrandt voeten in bloedhete Death Valley: “Helikopter kon zelfs niet landen door de extreme hitte”

De roadtrip van Wim Oversteyns (47) en zijn gezin in de Verenigde Staten eindigde in Death Valley, een van de heetste plaatsen op aarde. Bij een fotoshoot in het adembenemende decor verloor de Wijnegemnaar zijn teenslippers waarna hij brandwonden in de tweede graad opliep aan zijn voetzolen. Wim belandde in Las Vegas op de spoedafdeling en hoopt woensdag terug naar

Lees meer »

Stakende dansers, te sterke Seine en een mogelijk sterrenduet: dit moet u weten voor de Olympische Spelen straks van start gaan

Vandaag al zijn de Olympische Spelen van start gegaan, met onder meer een rugbymatch tussen gastland Frankrijk en de VS. De openingsceremonie is echter pas voor… vrijdag. Hoe kan dat? En dat is niet de enige vraag die we ons stellen, twee dagen voor de officiële start. Hoe zit het ondertussen met de Seine? Zullen de toeschouwers wel iets kunnen

Lees meer »