Joris De Loore houdt voormalig toernooiwinnaar Zizou Bergs uit achtste finales van Challenger Rijsel

Zizou Bergs (ATP-123) zal het challengertoernooi van Rijsel (120.850 euro) dit jaar geen tweede keer op zijn erelijst schrijven. De toernooiwinnaar van 2021, vierde reekshoofd op het hardcourt in Noord-Frankrijk, werd dinsdag in de eerste ronde met 4-6, 7-5 en 7-6 (7/4) uitgeschakeld door Joris De Loore (ATP-211) . Het Belgisch onderonsje duurde net geen drie uur.

Om een plaats in de kwartfinales treft De Loore de Fransman Titouan Droguet (ATP-167). Die schakelde zijn landgenoot Manuel Guinard (ATP-356) met 7-6 (7/2) en 6-2 uit. Het wordt de tweede ontmoeting tussen de dertigjarige De Loore en Droguet. In de eerste, vorig jaar in de achtste finales van het challengertoernooi in Cherbourg, trok de 22-jarige Fransman met 7-5 en 6-3 aan het langste eind.

The post Joris De Loore houdt voormalig toernooiwinnaar Zizou Bergs uit achtste finales van Challenger Rijsel is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Het eiland van Pippi Langkous” is “van fenomenaal strategisch belang” om ons te beschermen tegen Rusland

Schattige stadjes, mooie natuur én de thuis van Pippi Langkous: het Zweedse eiland Gotland is misschien wel een populaire vakantiebestemming, voor Zweden en de NAVO is het vooral een strategische parel. Op zo’n 5 kilometer van Villa Kakelbont worden verschillende militaire gebouwen uit de grond gestampt. “Elke Russische beweging kan gevolgd en gecontroleerd worden.”

Lees meer »

KIJK – Zij schieten uit hun sloffen tijdens wedstrijdje ‘pantoffelschieten’ in Izegem: “Opletten voor tegenwind”

‘Uit je sloffen schieten’ is in Izegem niet langer alleen een spreekwoord. Naar aanleiding van Erfgoeddag kon je aan stadsmuseum Eperon d’Or aan een ludiek wedstrijdje ‘pantoffelschieten’ meedoen. Wie het schoeisel het verst kon mikken, kon een mooie prijs winnen.
The post KIJK – Zij schieten uit hun sloffen tijdens wedstrijdje ‘pantoffelschieten’ in Izegem: “Opletten voor tegenwind” appeared first on

Lees meer »

TERUGLEZEN MIDDEN-OOSTEN. Teheran belooft in Veiligheidsraad dat Israël spijt krijgt bij aanval op Iran, VS blokkeren volwaardig VN-lidmaatschap Palestina

De VS spreken later donderdag in de Veiligheidsraad hun veto uit over het Palestijnse verzoek tot volwaardig lidmaatschap van de VN. Washington zegt dat “de weg via de VN niet de juiste is”. Het is volgens een hoge Amerikaanse functionaris overigens onwaarschijnlijk dat Israël Iran zal aanvallen voor het belangrijke Pesach-feest begint, waarmee het einde van de Joodse slavernij in

Lees meer »

Filou Oostende op één zege van poleposition in Elite Gold

Damien Jefferson (28 punten aan 72%, 6 rebounds en 1 assist) was de uitblinker in de 85-61-overwinning van Filou Oostende tegen Heroes Den Bosch. Het team heeft nog één zege nodig om als eerste – en dus met thuisvoordeel – aan de play-offs te beginnen.
The post Filou Oostende op één zege van poleposition in Elite Gold appeared first on KW.be.

Lees meer »

Begrotingstekort daalt in eurozone, maar stijgt in België

Het begrotingstekort in de eurozone is vorig jaar lichtjes afgenomen: van -3,7 procent in 2022 naar -3,6 procent in 2023. Dat blijkt uit cijfers van het Europese statistiekbureau Eurostat. In België is het tekort daarentegen flink opgelopen: van -3,6 procent naar -4,4 procent.

Lees meer »

Portugees wint goud op EK Meeuwenschreeuwen in Adinkerke: “Dit is me op het lijf geschreven”

Het cafeetje De Verloren Gernoare van Marc Vanzeebrouck in Adinkerke bij De Panne barstte zondagnamiddag uit zijn voegen voor het Europees Kampioenschap Meeuwenschreeuwen. Zelfs het Stationsplein was haast te klein voor de enthousiaste supporters van de Meeuwenschreeuwers die uit heel Europa waren opgedaagd.
The post Portugees wint goud op EK Meeuwenschreeuwen in Adinkerke: “Dit is me op het lijf geschreven”

Lees meer »

Schoolboekleverancier Iddink slachtoffer van cyberaanval, niet duidelijk of gegevens van Vlaamse klanten zijn gestolen

Iddink, een Nederlandse organisatie die boeken en onlinelesmateriaal levert aan middelbare scholen en leerlingen, is getroffen door een cyberaanval. De hackers hebben naar alle waarschijnlijkheid persoonlijke data als adressen, rekeningnummers en telefoonnummers van leerlingen en ouders gestolen. In Vlaanderen zouden 120.000 leerlingen lesmateriaal van het bedrijf gebruiken. Het is onduidelijk hoeveel daarvan slachtoffer zijn. Wie mogelijk slachtoffer is, kijkt best

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Minstens 14 doden en 60 gewonden bij nieuwe raketaanval – NAVO-chef roept op om eigen wapens aan Kiev te leveren

Na de Russische raketaanval op de Oekraïense stad Tsjernihiv op woensdag zijn al zeker 14 doden en ruim 60 gewonden geteld. Dat blijkt uit een nieuwe balans van het Oekraïense ministerie van Binnenlandse Zaken. “De wereld is niet vastberaden genoeg om de Russische terreur te stoppen”, stelt president Volodymyr Zelensky in een bericht op X. Ondertussen roept de chef van

Lees meer »

“Het zijn de fans die de marketing voeren”: nieuw album Taylor Swift was al schot in de roos, nog voor iemand één noot hoorde

Nog voor er één noot te horen was, was ‘The Tortured Poets Department’ – het gloednieuwe album van Taylor Swift (34) – al een waanzinnig succes op Spotify. En dat zonder dat de Amerikaanse zangeres al te veel promotie voerde voor haar nieuwe plaat. Is ze gewoon te groot geworden om haar nieuwe album te laten falen? En hoelang zal

Lees meer »