Joris De Loore met Davis Cup-ploeg tegen Kroatië

Zizou Bergs (ATP 131) speelt zaterdag voor België de eerste wedstrijd in het Davis Cup-duel met Kroatië tegen voormalig US Open-winnaar Marin Cilic (ATP 1.044). Aansluitend neemt Joris De Loore (ATP 192) het op tegen Duje Ajdukovic (ATP 125). David Goffin (ATP 134) bedankte voor een selectie, waardoor kapitein Steve Darcis als vervanger Gauthier Onclin (ATP 254) opriep. Maar die blijft op de bank.

“Het zijn logische keuzes. Zizou en Joris hebben deze week goed getraind en zijn klaar”, vertelde Darcis na de loting. “Het wordt morgen een lange dag tegen opponenten die heel sterk zijn, maar gaan het maximum geven.”

Bij de Kroaten paste Borna Coric (ATP 37), Borna Gojo (ATP 91) gaf forfait met een rugblessure. Met Marin Cilic telt Kroatië wel een voormalig winnaar van de US Open (2014) en nummer drie van de wereld in de rangen. Op zijn 35e timmert hij na heel wat blessureleed aan een comeback.

“Wie er favoriet is? Het wordt een evenwichtige ontmoeting. Ook de Kroaten missen spelers”, stelde Darcis. “Bij ons is dat jammer genoeg hetzelfde met David. Bij de Kroaten hebben ze wel een grandslamwinnaar en hun nummer 1 staat beter geklasseerd dan onze twee beste spelers. Zij zijn misschien licht favoriet. Maar wij gaan proberen drie punten te pakken.”

De inzet dit weekend in de Varazdin Arena, waar op hardcourt wordt gespeeld, is een plaats in de groepsfase van de Davis Cup Finals, die in september wordt georganiseerd. De verliezer moet barrages spelen voor behoud in de Wereldgroep.

“Als we winnen, vermijden we de barrages. Daarin zouden we misschien geen reekshoofd meer zijn en een sterk land kunnen treffen. Het wordt dus een heel belangrijke ontmoeting”, onderstreepte Darcis, die ook het financiële belang voor de Belgische federatie aanhaalde.

Zizou Bergs voelt zich naar eigen zeggen helemaal klaar. “Ik voel mij heel goed. ik heb alles gedaan wat nodig was. Fysiek en mentaal ben ik er klaar voor. Ik heb heel goed getraind, het vertrouwen is er. We gaan alles geven om de punten te pakken.”

Eenzelfde geluid bij Joris De Loore. “Ik voel mij prima. Het is al een goeie week geweest. Ik voel dat alle spelers klaar zijn, de sfeer is erg goed. We gaan zeker en vast alles geven. We zullen zien wat het wordt, maar iedereen is er klaar voor.”

The post Joris De Loore met Davis Cup-ploeg tegen Kroatië is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Amerikaanse rapper Snoop Dogg draagt vrijdag olympische vlam

De Amerikaanse rapper Snoop Dogg (52) zal vrijdag een van de fakkeldragers zijn in Saint-Denis in aanloop naar de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs, die vrijdagavond op de agenda staat. Dat heeft het gemeentebestuur van de stad uit de Parijse agglomeratie maandag bevestigd aan het Franse persbureau AFP.

Lees meer »

Totaalrenovatie voor clubhuis Verhellestadion: “Een nieuwe mijlpaal voor Oostende”

In het kader van de renovatiewerken aan het Jozef Verhellestadion is beslist om ook het clubhuis te renoveren. Het ontwerp voor de renovatie werd intussen goedgekeurd. Beheerder Farys/TMVW zal nu een omgevingsvergunning aanvragen. Daarna kan de renovatie starten.
The post Totaalrenovatie voor clubhuis Verhellestadion: “Een nieuwe mijlpaal voor Oostende” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Kan ik een dag vrij krijgen? Ik heb morgen iets te doen”: FBI reconstrueert laatste dagen van schutter Crooks

Na de aanslag op Trump hebben FBI-onderzoekers intussen honderden getuigen geïnterviewd en de handel en wandel van schutter Thomas Matthew Crooks in kaart gebracht. Aan de hand van die bevindingen en eigen onderzoek reconstrueerde ‘The Wall Street Journal’ de laatste dagen en maanden van Crooks. “Hey Tom. Is dat niet gek? Ze denken dat jij het bent.”

Lees meer »

“Dit is geen wijktoernooi, maar Spelen”: Argentijnen koken van woede na “VAR-schandaal” waarbij goal pas twee uur later afgekeurd werd

De Argentijnen spreken van een schandaal. Hun olympische openingsmatch tegen Marokko draaide uit op een waanzinnig slot. Argentinië leek in de 106de (!) minuut gelijk te maken na een ook al knotsgekke fase. De match werd daarop stilgelegd, niét afgefloten, omdat Marokkaanse fans met bommetjes gooiden. Twee uur na de onderbreking werd de goal alsnog afgekeurd en moesten de vier

Lees meer »

Vermandere door de Anderen vervangt Willem Vermandere op jubileumeditie Festival Dranouter

“De vervanger voor Willem Vermandere op onze jubileumeditie ’50 Years Of New Traditions wordt het unieke ‘Vermandere door de anderen’”, meldt de organisatie van Festival Dranouter. Enkele weken geleden liet Willem Vermandere weten dat hij stopt met optreden op 84-jarige leeftijd. Hij stond 54 jaar op de planken. De concerten die nog gepland stonden, worden geschrapt.
The post Vermandere

Lees meer »