Joris De Loore met Davis Cup-ploeg tegen Kroatië

Zizou Bergs (ATP 131) speelt zaterdag voor België de eerste wedstrijd in het Davis Cup-duel met Kroatië tegen voormalig US Open-winnaar Marin Cilic (ATP 1.044). Aansluitend neemt Joris De Loore (ATP 192) het op tegen Duje Ajdukovic (ATP 125). David Goffin (ATP 134) bedankte voor een selectie, waardoor kapitein Steve Darcis als vervanger Gauthier Onclin (ATP 254) opriep. Maar die blijft op de bank.

“Het zijn logische keuzes. Zizou en Joris hebben deze week goed getraind en zijn klaar”, vertelde Darcis na de loting. “Het wordt morgen een lange dag tegen opponenten die heel sterk zijn, maar gaan het maximum geven.”

Bij de Kroaten paste Borna Coric (ATP 37), Borna Gojo (ATP 91) gaf forfait met een rugblessure. Met Marin Cilic telt Kroatië wel een voormalig winnaar van de US Open (2014) en nummer drie van de wereld in de rangen. Op zijn 35e timmert hij na heel wat blessureleed aan een comeback.

“Wie er favoriet is? Het wordt een evenwichtige ontmoeting. Ook de Kroaten missen spelers”, stelde Darcis. “Bij ons is dat jammer genoeg hetzelfde met David. Bij de Kroaten hebben ze wel een grandslamwinnaar en hun nummer 1 staat beter geklasseerd dan onze twee beste spelers. Zij zijn misschien licht favoriet. Maar wij gaan proberen drie punten te pakken.”

De inzet dit weekend in de Varazdin Arena, waar op hardcourt wordt gespeeld, is een plaats in de groepsfase van de Davis Cup Finals, die in september wordt georganiseerd. De verliezer moet barrages spelen voor behoud in de Wereldgroep.

“Als we winnen, vermijden we de barrages. Daarin zouden we misschien geen reekshoofd meer zijn en een sterk land kunnen treffen. Het wordt dus een heel belangrijke ontmoeting”, onderstreepte Darcis, die ook het financiële belang voor de Belgische federatie aanhaalde.

Zizou Bergs voelt zich naar eigen zeggen helemaal klaar. “Ik voel mij heel goed. ik heb alles gedaan wat nodig was. Fysiek en mentaal ben ik er klaar voor. Ik heb heel goed getraind, het vertrouwen is er. We gaan alles geven om de punten te pakken.”

Eenzelfde geluid bij Joris De Loore. “Ik voel mij prima. Het is al een goeie week geweest. Ik voel dat alle spelers klaar zijn, de sfeer is erg goed. We gaan zeker en vast alles geven. We zullen zien wat het wordt, maar iedereen is er klaar voor.”

The post Joris De Loore met Davis Cup-ploeg tegen Kroatië is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Steeds meer Belgen gebruiken antidepressiva

De voorbije vijf jaar is het gebruik van antidepressiva bij de Belgen met zo’n 8 procent gestegen. Dat blijkt uit een onderzoek van Onafhankelijke Ziekenfondsen bij 2,3 miljoen leden. De ziekenfondsen roepen toekomstige regeringen op om de nodige aandacht te hebben voor geestelijke gezondheidszorg.

Lees meer »

Honger op school en lagere facturen in het BSO en TSO: Vlaamse formatie start en dit zijn thema’s die zéker ter sprake komen

Een ‘uitweg’ zoeken voor bijvoorbeeld de gratis schoolmaaltijden waar Vooruit een breekpunt van heeft gemaakt. Maar ook investeringen in welzijn of de kinderbijslag. Er zijn al enkele concrete zaken waar zeker nog stevig over gesproken zal worden, wanneer Vlaams formateur Matthias Diependaele (N-VA) morgen zijn toekomstige coalitiepartners Melissa Depraetere (Vooruit) en Sammy Mahdi (CD&V) ontvangt voor een eerste verkennend gesprek.

Lees meer »

Hoeveelheid neerslag doet records sneuvelen. David Dehenauw: “Dit is nooit eerder gebeurd sinds het begin van de metingen”

De hoeveelheid nattigheid die sinds de herfst in ons land uit de lucht valt, is ongezien. Nooit eerder kregen we in dezelfde tijdspanne zoveel neerslag te verwerken. “Van begin oktober tot eind mei is er in Ukkel al 815 liter per vierkante meter gevallen. Dat is in die periode nog nooit gebeurd sinds het begin van de metingen in 1833”,

Lees meer »

Brugse jaarrekening 2023 voorgesteld: “Langetermijnschuld daalt gevoelig’

Brugge deed in 2023 zo’n 70 miljoen euro investeringen, kende een slechter dan geraamd budgettair resultaat door het niet opnemen van langetermijnleningen en laat de lange termijnschuld gevoelig zakken. Dat blijkt uit de jaarrekening 2023 die door schepen voor financiën Mercedes Van Volcem (Open VLD) werd voorgesteld.
The post Brugse jaarrekening 2023 voorgesteld: “Langetermijnschuld daalt gevoelig’ appeared first on

Lees meer »

Jambon gaat federaal onderhandelen met De Wever

N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft uittredend Vlaams minister-president Jan Jambon gevraagd om samen met hem de leiding te nemen over de toekomstige federale regeringsonderhandelingen. Jambon heeft die opdracht aanvaard, meldt de partij in een persbericht.

Lees meer »

Vrachtwagenbestuurder riskeert één jaar cel nadat hij fietsster doodreed: “Ik denk er nog elke dag aan”

Een West-Vlaamse vrachtwagenbestuurder die in oktober 2022 op de N70 in Belsele een overstekende fietsster aanreed, verscheen maandag voor de politierechtbank. De 76-jarige vrouw uit Belsele overleefde de aanrijding niet. De vrachtwagenbestuurder riskeert één jaar cel en een lang rijverbod. “Ik kan de klok helaas niet terugdraaien. Ik zie de feiten nog elke dag voor mij”, aldus de man.

Lees meer »

Oekraïne bereidt zich voor op luchtaanvallen met door het Westen beloofde F-16’s: “Dit kan einde van oorlog inluiden”

Oekraïne is volop bezig met het voorbereiden van een luchtoffensief met F-16’s op de bezette Krim, dat moet starten als de door het Westen beloofde gevechtsvliegtuigen eindelijk arriveren. Dat heeft strategisch analist Frederik Mertens van het ‘The Hague Centre for Strategic Studies’ (HCSS) gezegd aan nieuwssite ‘Business Insider’. Volgens Elina Beketova van het ‘Center for European Policy Analysis’ (CEPA) kan

Lees meer »

Verliefd op een leerling, bedrog en pikante sms’jes: deze first lady’s veroverden een plek in de geschiedenisboeken

Na dertien jaar Mark Rutte (57), die geen partner had, krijgt Nederland wellicht opnieuw een ‘first lady’. Heeft de vriendin van kandidaat-premier Dick Schoof (67) straks het activisme van Michelle Obama, de glamour van Carla Bruni of de spilzucht van Imelda Marcos? Of zal ze net als de vrouwen van Bill Clinton of Yves Leterme gebukt gaan onder minder fraaie

Lees meer »

Gemeente bedankt scholen voor opruimacties

Dit schooljaar is de werkgroep Zwerfvuil van de gemeentelijke adviesraad (minaraad) samen met de twee Oostrozebeekse basisscholen opnieuw de strijd aan met het zwerfvuil aangegaan.
The post Gemeente bedankt scholen voor opruimacties appeared first on KW.be.

Lees meer »

Man beklimt beroemde fontein in Rome, maar wordt achternagezeten door agenten: “Kat- en muisspel op fontein duurde zeker 5 minuten”

Een 27-jarige Oekraïner probeerde dinsdag op een van de stenen paarden van de Trevifontein in Rome te rijden. De man beklom het meer dan 260 jaar oude bouwwerk, maar Italiaanse politiemannen kregen hem al snel in de gaten en probeerden hem bij de kraag te vatten. “Maar hij kon telkens uit hun greep ontsnappen”, aldus de Kosovaarse toerist die alles

Lees meer »

Rutte “voorzichtig optimistisch” over zijn kansen om NAVO-baas te worden na gesprek met Hongaarse premier Orban

De Hongaarse premier Viktor Orban heeft ontslagnemend Nederlands premier Mark Rutte niet om excuses gevraagd voor eerdere uitlatingen over Hongarije die volgens dat land onrespectvol waren. Wel is er afgesproken dat Rutte zijn Hongaarse collega een brief stuurt, waarin hij zal uitspreken dat hij beseft dat die verkeerd zijn gevallen. Rutte is daardoor “voorzichtig optimistisch” dat ook Hongarije hem vervolgens

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Vandaag beginnen de Rode Duivels aan het EK. Studenten kunnen uiteraard gerust even pauzeren om de match mee te pikken,want één mindere prestatie hoeft geen ramp te zijn.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »