Zowel Kimmer Coppejans als Joris De Loore uitgeschakeld in tweede kwalificatieronde Australian Open

Zowel Oostendenaar Kimmer Coppejans als Bruggeling Joris De Loore zijn donderdag uitgeschakeld in de tweede kwalificatieronde van de Australian Open. Ze konden zich dus niet plaatsen voor de hoofdtabel.

Kimmer Coppejans (ATP 183) verloor in de tweede kwalificatieronde van de Italiaan Andrea Vavassori (ATP 155) in twee sets: 6-1, 6-3. De partij duurde een uur en dertien minuten. Vavassori neemt het om een plaats op de hoofdtabel op tegen de Hongaar Mate Valkusz (ATP 214).

De 29-jarige Coppejans probeerde zich in Melbourne een tweede keer op de hoofdtabel te plaatsen. In 2021 lukte hem dat een eerste keer. Daarnaast speelde hij twee keer op de hoofdtabel van Roland Garros (2015 en 2019) en een keer van Wimbledon (vorig jaar). Telkens eindigde het in de eerste ronde.

Belgisch onderonsje

Joris De Loore uit Brugge verloor zijn wedstrijd in de tweede kwalificatieronde in een Belgisch onderonsje tegen Zizou Bergs (ATP 130) in twee sets: (7-6, 6-0). De partij duurde een uur en 26 minuten.

Bergs neemt het om een plaats op de hoofdtabel op tegen de Australiër Dane Sweeny (ATP 257). Bergs hoopt zich een derde keer voor de hoofdtabel van een Grand Slam te kunnen plaatsen. In 2022 deed de 24-jarige Limburger dat in Wimbledon, vorig jaar op het Australian Open.

The post Zowel Kimmer Coppejans als Joris De Loore uitgeschakeld in tweede kwalificatieronde Australian Open is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Koopjesjagers opgelet: Drie dagen feest in Kuurne

Op vrijdag 31 mei, zaterdag 1 en zondag 2 juni kunnen koopjesjagers hun hart ophalen in de verkeersvrije centrumstraten van Kuurne. Drie dagen lang bieden lokale handelaars aantrekkelijke koopjes aan via hun stocksales en zijn er diverse standwerkers die hun handelswaar aanbieden. Op zondag worden de stocksales aangevuld met kunst, aangezien zo’n 60 kunstenaars aan het werk te zien zullen

Lees meer »

Smakeloos of net trendsetters? ABBA verklapt waarom z’n kozen voor extravagante podiumoutfits

Niet alleen de muziek van de Zweedse groep ABBA zit in het collectieve geheugen, ook hun opvallende podiumoutfits zijn legendarisch in popgeschiedenis. Waarom koos de band voor die opvallende kostuums op het podium? Daarop biedt de documentaire ‘ABBA Against The Odds’ een antwoord. Het is dit jaar exact vijftig jaar geleden dat ABBA het Eurovisiesongfestival won met ‘Waterloo’.

Lees meer »

Hij raakte vermist als tiener, 26 jaar later wordt Omar levend gevonden in huis van ontvoerder op 100 meter van ouderlijke woning

In 1998 raakte Omar – toen nog een tiener – vermist in Algerije. 26 jaar later wordt hij levend teruggevonden in de kelder van het huis van zijn vermeende ontvoerder – op slechts honderd meter van het huis waar hij woonde. Zijn familie dacht dat hij was omgekomen tijdens de burgeroorlog in het land, alleen zijn moeder bleef al die

Lees meer »

Kuurne plaatst ezel op rotonde aan Brugsesteeenweg en Rijksweg

De houten ezel, gemaakt door Jason Vandekerckhove ter ere van het 900-jarig bestaan van Kuurne, kreeg woensdagnamiddag een prominente plaats op de rotonde die de Brugsesteenweg met de Rijksweg verbindt.
The post Kuurne plaatst ezel op rotonde aan Brugsesteeenweg en Rijksweg appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bestuurder raakt lichtgewond bij ongeval in Waregem

Bij een verkeersongeval op de N43 ter hoogte van Beveren-Leie is donderdagavond een bestuurder lichtgewond geraakt. Hij botste op een andere auto die vanuit een privéparking de weg kwam opgedraaid.
The post Bestuurder raakt lichtgewond bij ongeval in Waregem appeared first on KW.be.

Lees meer »

EBU zal beleid ten aanzien van vlaggen herevalueren na incident met EU-symbool

De European Broadcasting Union (EBU), de organisator van het Eurovisiesongfestival, heeft nooit de bedoeling gehad de vlag van de Europese Unie in diskrediet te brengen. Dat zegt de EBU in een brief aan Eurocommissaris Margaritis Schinas, die zich kwaad had gemaakt nadat een EU-vlag geweerd was uit de arena in het Zweedse Malmö waar het liedjesfestival zaterdag plaatsvond. De EBU

Lees meer »