Zowel Kimmer Coppejans als Joris De Loore uitgeschakeld in tweede kwalificatieronde Australian Open

Zowel Oostendenaar Kimmer Coppejans als Bruggeling Joris De Loore zijn donderdag uitgeschakeld in de tweede kwalificatieronde van de Australian Open. Ze konden zich dus niet plaatsen voor de hoofdtabel.

Kimmer Coppejans (ATP 183) verloor in de tweede kwalificatieronde van de Italiaan Andrea Vavassori (ATP 155) in twee sets: 6-1, 6-3. De partij duurde een uur en dertien minuten. Vavassori neemt het om een plaats op de hoofdtabel op tegen de Hongaar Mate Valkusz (ATP 214).

De 29-jarige Coppejans probeerde zich in Melbourne een tweede keer op de hoofdtabel te plaatsen. In 2021 lukte hem dat een eerste keer. Daarnaast speelde hij twee keer op de hoofdtabel van Roland Garros (2015 en 2019) en een keer van Wimbledon (vorig jaar). Telkens eindigde het in de eerste ronde.

Belgisch onderonsje

Joris De Loore uit Brugge verloor zijn wedstrijd in de tweede kwalificatieronde in een Belgisch onderonsje tegen Zizou Bergs (ATP 130) in twee sets: (7-6, 6-0). De partij duurde een uur en 26 minuten.

Bergs neemt het om een plaats op de hoofdtabel op tegen de Australiër Dane Sweeny (ATP 257). Bergs hoopt zich een derde keer voor de hoofdtabel van een Grand Slam te kunnen plaatsen. In 2022 deed de 24-jarige Limburger dat in Wimbledon, vorig jaar op het Australian Open.

The post Zowel Kimmer Coppejans als Joris De Loore uitgeschakeld in tweede kwalificatieronde Australian Open is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Bart De Wever en co verkennen “creatieve pistes” om kerncentrales tot 2045 open te houden (en niet noodzakelijk met Engie)

Vrijdag zat formateur Bart De Wever (N-VA) samen met de top van het Franse energiebedrijf Engie. Bedoeling is om minstens de twee nieuwste kernreactoren in ons land twintig jaar langer open te houden, tot 2045 dus. Maar de huidige uitbater staat daar niet voor te springen. En dus verkennen De Wever en co ook “andere creatieve pistes”, zoals bijvoorbeeld een

Lees meer »

“Ze hoeven mij niet te vertellen wat ik in mijn privé doe”: Max Verstappen bijt van zich af nadat Red Bull hem op de vingers tikte

Max Verstappen (26) werd op de vingers getikt door Red Bull, zijn werkgever. De drievoudige Formule 1-kampioen zat voor de GP van Hongarije tot diep in de nacht achter het stuur van z’n simulator, wat ergernis opwekte na zijn vijfde plek. Tot een gameverbod komt het weliswaar niet: “Ik hoef hen ook niet te vertellen wat ze moeten doen in

Lees meer »