Kroatië maakt gelijk in Davis Cup na winst van Ajdukovic tegen Joris De Loore

Kroatië en België houden elkaar na de eerste dag in evenwicht in hun Davis Cup-ontmoeting in Varazdin. Joris De Loore (ATP 192) verloor zaterdag in de tweede enkelwedstrijd met 6-1 en 6-4 van Duje Ajdukovic (ATP 125).

Het was de eerste ontmoeting tussen de 22-jarige Ajdukovic en de 30-jarige De Loore. De West-Vlaming redde in de tweede set bij 5-3 vier matchballen op eigen service, maar moest in het volgende game toch het hoofd buigen. De wedstrijd duurde een uur en negentien minuten.

Enkele uren eerder had Zizou Bergs (ATP 131) België op voorsprong gebracht door in drie sets (6-4, 4-6, 6-4) te winnen van voormalig US Open-laureaat Marin Cilic (ATP 1.044).

Zondagmiddag gaat de interland verder. Eerst wordt eerst het dubbel afgewerkt. Daarin staan Sander Gillé en Joran Vliegen tegenover Ivan Dodig en Mate Pavic. Aansluitend worden de twee overige enkelwedstrijden gespeeld. In principe zijn dat Ajdukovic/Bergs en Cilic/De Loore.

De inzet dit weekend is een plaats in de groepsfase van de Davis Cup Finals, die in september in vier steden wordt georganiseerd. Daar kan een ticket voor de Final 8 in november (in Malaga) worden verdiend. De verliezer speelt barrages tegen een land uit Wereldgroep I. Vorig jaar verloor België in dit stadium van de competitie in Zuid-Korea (3-2) maar won vervolgens thuis in Hasselt van Oezbekistan (3-1).

Beide landen missen dit weekend hun beste speler(s). David Goffin (ATP 134) bedankte voor een selectie, waardoor kapitein Steve Darcis als vervanger Gauthier Onclin (ATP 254) opriep. Bij de Kroaten paste Borna Coric (ATP 37), Borna Gojo (ATP 91) gaf forfait met een rugblessure

The post Kroatië maakt gelijk in Davis Cup na winst van Ajdukovic tegen Joris De Loore is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Olympische sfeer opsnuiven op het strand van Middelkerke

Van 26 juli tot 11 augustus opent het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) de deuren van het Olympic Festival in Middelkerke voor meer dan 45.000 fans. Het strand wordt omgetoverd tot een sportief epicentrum dat de olympische sfeer van Parijs naar België brengt. Iedereen kan er 17 dagen lang aan sport doen, sport kijken
The post Olympische sfeer

Lees meer »

Elon Musk steekt de draak met wereldleiders en miljardairs met absurde AI-modeshow

Joe Biden in een rolstoel, Donald Trump in gevangenisplunje, Kamala Harris als ‘bikinibabe’, … Ze passeren allemaal de revue in een absurde video die Elon Musk maandag op X plaatste. Het gaat om een door AI-gegenereerde modeshow waarin wereldleiders en miljardairs op een catwalk wandelen in extravagante outfits. De beelden werden al tientallen miljoenen keer bekeken.

Lees meer »

Moeten er strengere controles komen op elektrische fatbikes in ons land?

Niet alleen in Nederland, maar ook in ons land zie je elektrische fatbikes verschijnen in het straatbeeld. Anders dan bij een snorfiets klasse A geldt er geen minimumleeftijd. Er is geen verzekering nodig en je hoeft geen helm te dragen. Bovendien drijven – ondanks een verbod – heel wat jongeren hun fatbikes op, waardoor je sneller kan rijden dan de

Lees meer »

Belgen vast op luchthavens door wereldwijde computerstoring: “Dat heeft ons uiteindelijk bijna 1.800 euro gekost”

Verschillende luchtvaartmaatschappijen ondervonden hinder door de storing die werd veroorzaakt door de mislukte software-update van het cybersecuritybedrijf CrowdStrike. Reizigers strandden op verschillende plaatsen wereldwijd. Heel wat Belgische passagiers zaten vast in onder meer Napels en Boedapest. Door de chaos moesten veel Belgen zelf op zoek naar oplossingen.

Lees meer »

Zondag was warmste dag ooit op aarde

Het was zondag 21 juli de warmste dag ooit. Dat blijkt uit voorlopige gegevens van de Copernicus klimaatveranderingsdienst van de Europese Unie, die dergelijke mondiale weerpatronen sinds 1940 bijhoudt.

Lees meer »