Joris De Loore staat in de tweede ronde van Challenger Nottingham

Joris De Loore (ATP 194) heeft zich woensdag gekwalificeerd voor de tweede ronde van het Challengertoernooi in het Engelse Nottingham (hardcourt/74.825 euro). De dertigjarige Bruggeling, het zevende reekshoofd, versloeg in zijn eerste ronde de Brit Kyle Edmund (ATP 408) in drie spannende sets (7-6 (7/4), 6-7 (5/7) en 6-4).

Edmund stond dankzij een wildcard van de organisatie op de hoofdtabel. De Brit was ooit nummer veertien van de wereld en won twee ATP-toernooien, waaronder de European Open in Antwerpen in 2018. Door blessures zakte hij de voorbije jaren diep weg op de ATP-ranking.

In de tweede ronde neemt De Loore het op tegen de Kazak Mikhail Kukushkin (ATP 247). Die klopte in zijn eerste ronde dinsdag de Britse kwalificatiespeler Charles Broom (ATP 337) in twee sets (6-4 en 7-6 (7/3)).

Naast De Loore is er met Alexander Blockx (ATP 338) nog een tweede Belg actief in Nottingham. De achttienjarige Antwerpenaar speelt later woensdag zijn tweede ronde tegen de Zwitser Alexander Ritschard (ATP 185), het vijfde reekshoofd.

The post Joris De Loore staat in de tweede ronde van Challenger Nottingham is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Voorwaardelijke celstraf voor veroordeelde ex-apotheker na ongewenste aanrakingen in kinderopvang

Tien jaar nadat hij in Veurne is veroordeeld voor de verdoving en verkrachting van zijn ex-vrouw, een poetsvrouw en een prostituee liep een 41-jarige ex-apotheker opnieuw een voorwaardelijke celstraf van tien maanden. Deze keer omdat hij in de crèche van zijn dochter de kinderverzorgster ongepast heeft aangeraakt. Hijzelf ontkende de feiten.
The post Voorwaardelijke celstraf voor veroordeelde ex-apotheker na

Lees meer »

Kinderwagen met baby van amper 7 weken aangereden: “Gevaar voor de samenleving dat zo iemand nog mag rijden”

Een kinderwagen met daarin een baby van amper zeven weken oud, werd donderdag aangereden op het zebrapad in Wervik. Het jongetje bleef gelukkig ongedeerd maar zijn ouders zijn enorm geschrokken. De bestuurder, een man van 94, beweerde achteraf dat hij niets gezien had. “Het is een gevaar voor de samenleving dat zo iemand nog mag rijden”, zegt vader Kylian Vandevoorde

Lees meer »

Real-coach Ancelotti laat niet in z’n kaarten kijken: “Courtois en Lunin verdienen allebei om Champions League-finale te spelen”

De belangrijkste match van het seizoen wordt dit jaar gespeeld op Wembley. Courtois en zijn Real Madrid nemen het op tegen Borussia Dortmund. Real kan voor de vijftiende keer in haar clubgeschiedenis de Beker met de Grote Oren winnen. Dortmund speelde tien jaar geleden al de finale van de Champions League in Wembley, maar verloor toen van Bayern München. Kan

Lees meer »

“Voor het eerst zonder decor en kostuum op een podium”: verrassende carrièrewending voor Herman Verbruggen

“Ik ben hier vier weken ongezond nerveus voor geweest.” Herman Verbruggen (61) gooit het over een andere boeg: de ‘F.C. De kampioenen’-acteur ontpopt zich tot comedian. Al wil hij niet zo genoemd worden: “Dat is een te grote eer.” Hij heeft zijn eerste optreden met vlag en wimpel overleefd, een eerste stap richting een grote zaalshow. “Ja, ook anekdotes over

Lees meer »

HET PUNT VAN VAN IMPE. Waarom De Wever wel duelleert met Magnette, maar niet met De Croo: “Hij vindt het niet van zijn niveau”

Waarom doet Bart De Wever op VTM ‘Het Grote Duel’ met Paul Magnette, hoewel ze elk in een andere competitie spelen? Waarom doet hij zoiets niet met pakweg Alexander De Croo, een rechtstreekse tegenstander op het Vlaamse speelveld? “Hij is niet bang van De Croo”, klinkt het in onze politieke podcast. “Maar bij N-VA gaat er een dodelijk zinnetje rond

Lees meer »

REPORTAGE. Op de verzopen akkers van de Vlaamse boeren: “Tractoren? Die rijden zich vast. Pas op, breek je enkels niet”

‘Verdronken land’ is een nummer van Wannes Van de Velde, maar meer nog is het vandaag de realiteit voor duizenden boeren in Vlaanderen. Van Noordschote tot Hasselt brengt het natte weer hen in de problemen. En de voorspellingen ogen niet rooskleurig. Bovendien: “Er zullen dit najaar grote tekorten zijn in de supermarkt.” Wij zochten twee boeren op.

Lees meer »

“Met Deila langs de lijn was het in die bewuste fase 0-1 geworden, met Hayen zat Club in een flow waarin alles meezat”

Club Brugge kroonde zich gisterenavond voor de negentiende keer tot landskampioen. Het had evenwel ook helemaal anders kunnen aflopen voor blauw-zwart, want het afgekeurde doelpunt van Leonardo Lopes Da Silva zorgde voor heel wat controverse. “Met Deila langs de lijn was het in die fase 0-1 geworden, met Hayen zat Club in een flow waarin alles meezat”, aldus onze huisanalist

Lees meer »