Lo-Reninge heeft twee nieuwe elektrische wagens met steun van de provincie

De technische dienst van de stad Lo-Reninge nam twee nieuwe elektrische wagens in gebruik.

Het gaat om twee Fiat E-Doblo’s, aangekocht bij garage Monteyne uit Lo-Reninge. De eerste werd eind vorig jaar al geleverd. De totale kostprijs voor beide wagens bedraagt 78.394,42 euro. Het stadsbestuur van Lo-Reninge kon hiervoor rekenen op een subsidie van 43.768,76 euro van de provincie West-Vlaanderen in het kader van het lokaal klimaatproject Lo-Reninge voor het vergroenen van het wagenpark. Stad Lo-Reninge heeft nu vier elektrische voertuigen, wat betekent dat de kleine helft van het wagenpark elektrisch rijdt.

“We dragen duurzaamheid hoog in het vaandel”, zegt Johan Matthys, schepen van Milieu. “Het vergroenen van het wagenpark past perfect in die optiek.”

The post Lo-Reninge heeft twee nieuwe elektrische wagens met steun van de provincie is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

VS stellen opnieuw sancties in tegen Venezolaanse oliesector

De Verenigde Staten hebben besloten een aantal sancties tegen de oliesector van Venezuela weer in te stellen, omdat de president van dat land, Nicolás Maduro, nog steeds de oppositie met harde hand zou onderdrukken. Een half jaar geleden versoepelde Washington het sanctiebeleid tegen de autoritair regerende ‘revolutionaire socialist’ Maduro, die aankondigde vrije presidentsverkiezingen te zullen houden dit jaar.

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Iraanse minister belooft in Veiligheidsraad dat Israël spijt krijgt bij aanval op Iran

Het is volgens een hoge Amerikaanse functionaris onwaarschijnlijk dat Israël een aanval op Iran zal uitvoeren voor het Pesach-feest begint. Pesach is een van de belangrijkste feesten in het jodendom, waarmee het einde van de Joodse slavernij in Egypte wordt herdacht. De Europese Unie neemt extra strafmaatregelen tegen Iran die de productie van drones en raketten moeten raken. En de

Lees meer »

Saar Depuydt zet zich in voor transmigranten in Duinkerke: “Helemaal niet meer vluchtelingen dan normaal”

Volgens gouverneur Carl Decaluwé is het aantal mensen dat vanuit Noord-Frankrijk en de grensstreek naar Engeland probeert over te steken, de voorbije weken toegenomen. Dat zij met het oog op de Olympische Spelen uit Parijs worden geweerd, zou daar een oorzaak van zijn. Vrijwilligster Saar Depuydt, die wekelijks met voedselpakketten naar Duinkerke rijdt in een poging om er de hoogste

Lees meer »

Schrijver Rushdie zag aanvaller als “soort tijdreiziger”

De Brits-Amerikaanse schrijver Salman Rushdie had het gevoel dat de aanvaller die hem in augustus 2022 met een mes probeerde te doden “een soort tijdreiziger was”. Hij vertelde dit tegen het Duitse blad Stern kort voor de publicatie van zijn nieuwste boek Knife, waarin hij de aanslag en de gevolgen ervan behandelt.

Lees meer »

Brugse fietsenzaak Spik&Spaak voortaan op veel ruimere locatie in Astridlaan: “Ook veel beter bereikbaar”

Al zeven jaar lang ontfermt Jeroen Jacques zich met zijn Spik&Spaak over de verkoop en het herstel van zowel reguliere als elektrische fietsen. Dat deed hij tot voor kort vanuit een gedeelte van zijn privéwoning in Ter Lo – nabij de Vossensteert, tussen Sint-Kruis en Assebroek – maar nu huist hij in een veel ruimer pand langs de Astridlaan.
The

Lees meer »

Beelden tonen hoe vuurshow ‘net niet helemaal mis’ gaat dankzij koelbloedige toeschouwer: “Als het gras écht droog was geweest, was vluchten de enige optie”

Wat een mooie avond moest worden, liep afgelopen zaterdag bijna helemaal verkeerd af toen er tijdens de Nocturne Bloesemwandeling in Zoutleeuw brand ontstond tijdens de show van een vuurspuwer. Een drama kon echter vermeden worden dankzij de koelbloedige reactie van de 39-jarige Ron Daniëls. “De omstandigheden waarin de vuurspuwer moest optreden, waren niet ideaal”, aldus de man, die zelf in

Lees meer »

Meer dan 40 doden door zware regenval in Pakistan

Door de felle regenval in Pakistan zijn nu al minstens 41 mensen om het leven gekomen. Dat hebben de autoriteiten maandag laten weten. Pakistan behoort tot de landen die het meest bedreigd worden door de klimaatverandering en de daaruit voortvloeiende extreme weersomstandigheden.

Lees meer »

Harelbeekse Emilie Vyncke (14) neemt deel aan ‘Junior Bake Off’: “Once in a lifetime ervaring”

Emilie (14) uit Harelbeke is een van de deelnemers van het nieuwe seizoen van ‘Junior Bake Off’. Daarin nemen acht jonge bakkers het tegen elkaar op en strijden ze voor de titel van beste jonge bakker van Vlaanderen. “Het was echt de zotste ervaring ooit”, glundert ze.
The post Harelbeekse Emilie Vyncke (14) neemt deel aan ‘Junior Bake Off’: “Once

Lees meer »

Omgevingsvergunning brouwerij AB InBev in Leuven vernietigd

De Raad voor Vergunningsbetwistingen heeft de omgevingsvergunning voor de verdere uitbating van de brouwerij van AB InBev in Leuven vernietigd, zo meldt de raad donderdag in een persbericht. De vergunning werd vernietigd omdat ze destijds te laat beslist werd, klinkt het. Maar er zijn geen onmiddellijke gevolgen, de uitbating mag voortgaan tijdens de vergunningsprocedure.

Lees meer »