Van Peteghem wil het trucje met de staatsbon graag herhalen, maar twee vices liggen dwars

Komt er straks weer een voordelige staatsbon op 1 jaar? Minister van Financiën Van Peteghem (CD&V) wil het graag, maar de invoering wordt een strijd tussen een premier en twee vices die straks in dezelfde provincie naar de gunst van de kiezer dingen.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVEBLOG WK INDOOR. Favoriete Noor Vidts grijpt leiding in vijfkamp, belangrijkste uitdaagster Vicente afgevoerd met brancard

Vanaf vandaag tot en met zondag staat het WK indooratletiek op de planning. Onder andere meerkampster Noor Vidts verdedigt haar titel in de vijfkamp, terwijl haar grootste concurrente Maria Vicente al met een zware blessure uitviel. Wat kunnen de 15 aanwezige Belgen – een recorddelegatie – betekenen? Volg het op de voet in onze liveblog!

Lees meer »

Ze zei “jaaaaaa”: Aster Nzeyimana en Lize Feryn zijn verloofd

“JAAAAAAAA”, staat er in grote letters te lezen op de Instagrampagina van Lize Feryn, bij een foto met een fonkelende verlovingsring rond de vinger. Zij is verloofd met VTM-presentator Aster Nzeyimana. Hij stelde de grote vraag op de laatste dag waarop de pop-upwinkel van hun modemerk Melange geopend was.

Lees meer »

Gemeente Pelt koopt kerk van Holheide om ze te vervangen door woningen

De gemeente Pelt heeft de aankoop van de kerk van Holheide officieel goedgekeurd. Enkel de karakteristieke kerktoren zal blijven staan. Dat schrijft Het Belang van Limburg en is bevestigd aan onze redactie. De rest van de kerk moet plaatsmaken voor woonruimte voor jonge gezinnen. "Zo krijgt het verenigingsleven en de school in Holheide de broodnodige zuurstof", vertelt burgemeester Dennis Fransen

Lees meer »

Bruggelingen kunnen zonnepanelen kopen op andermans dak: “Lokale, duurzame energie opwekken”

De Brugse buurtbewoners, de vzw Brugge Geeft Energie en energieplatform Bolt lanceerden vandaag de Brugse zonnetuin, een collectieve energietuin waar je zonnepanelen koopt zonder dat ze op jouw dak liggen. Stad Brugge ondersteunt het project vanuit het klimaatplan BruggeNaarMorgen.
The post Bruggelingen kunnen zonnepanelen kopen op andermans dak: “Lokale, duurzame energie opwekken” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“De dag ervoor was ik anoniem, de dag erna was het gedaan”: wie was koningin Mathilde vóór Filip?

“Ik ben ook logopediste geweest.” Dat zei koningin Mathilde (51) in Ivoorkust tegen een aantal dove kinderen, die dankzij een spraaktherapeut leren communiceren. Het riep heel wat herinneringen op bij de koningin, naar die tijd voor ze koning Filip (63) leerde kennen en voor ze prinses en later koningin van België werd. Zo kende Mathilde een klassieke, sobere opvoeding, tot

Lees meer »

Man verkracht 13-jarig meisje, ouders voorkomen erger dankzij tracking-app: eerder al twee keer veroordeeld

Een 42-jarige man uit Eeklo riskeert 10 jaar cel voor het verkrachten van een 13-jarig meisje. Het openbaar ministerie eiste ook dat de man voor vijf jaar zou ter beschikking worden gesteld van de strafuitvoeringsrechtbank. “Hij werd al tweemaal eerder veroordeeld voor zedenmisdrijven tegen minderjarigen en pleegde deze feiten terwijl hij onder probatievoorwaarden stond na zijn laatste veroordeling”, klonk het.

Lees meer »

Reserveren bij een sterrenzaak? Vergeet de kleine lettertjes niet te lezen: “Bij annulatie maken wij dubbel verlies en dan zijn we volhardend”

Heb je zin om een tafeltje te boeken bij een sterrenrestaurant? Dan lees je best even de kleine lettertjes. Steeds meer topzaken hanteren hoge bedragen voor wie niet komt opdagen of te laat annuleert. Tot 200 euro per persoon bij Boury, Zilte en Hof van Cleve. Terecht? “Als wij enkele stukjes wagyurund zomaar moeten weggooien, doet ons dat ook financieel

Lees meer »

Sven Pichal liet designerdrug 3-MMC leveren op VRT: wat is het en kom je er gemakkelijk aan?

Sven Pichal zit ondertussen drie maanden in voorhechtenis naar aanleiding van het onderzoek naar beelden van kindermisbruik. Nu meldt VRT NWS dat er ook een onderzoek is geopend naar drugsfeiten. Pichal zou zelfs designerdrugs naar zijn werk hebben laten leveren, waaronder de drug 3-MMC. De partydrug maakt al enkele jaren een opmars in Europa, maar wat is het nu eigenlijk?

Lees meer »

Tegenstanders van goedgekeurde Europese natuurherstelwet hopen “nieuw stikstofdossier” alsnog te blokkeren

De natuurherstelwet is dan toch goedgekeurd door het Europees Parlement, maar de reacties zijn gemengd. Van "een nieuw stikstofdossier" tot "een overwinning voor de natuur, de dieren en onze gezondheid": de voorstanders klinken blij en opgelucht, maar de tegenstemmers hopen de wet alsnog te blokkeren tijdens de laatste horde, op het niveau van de lidstaten. Het zal tot op het

Lees meer »