Vincent Van Peteghem (CD&V) kondigt nieuwe staatsbon aan: inschrijven kan vanaf 30 november

“Als er te weinig beweegt, dan komt er in december een nieuwe staatsbon”, dat zei minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) eind augustus naar aanleiding van het succes van de eerste fiscaalvriendelijke staatsbon. Nu is het zover: die nieuwe staatsbon komt er, bevestigt de minister aan VTM NIEUWS. Of het opnieuw een eenjarige staatsbon wordt met een verlaagde roerende voorheffing, wordt op 17 november bekendgemaakt.

Meer krantenkoppen in België

Hooggerechtshof Arizona stemt toe met quasi totaalverbod op abortus

Abortussen zullen binnenkort verboden zijn in de Amerikaanse staat Arizona, met uitzondering van gevallen waarin het leven van de zwangere vrouw in gevaar is. Het hooggerechtshof van de staat heeft besloten dat een restrictieve abortuswet die al van de jaren 1860 dateert, effectief van toepassing is. De Amerikaanse president Joe Biden noemt de beslissing “wreed”.

Lees meer »

Miljarden cicaden kruipen binnenkort tegelijkertijd uit Amerikaanse grond: “Dit zie je maar 1 keer om de 221 jaar”

De Verenigde Staten maken zich op voor een uniek en vooral overdovend spektakel. Want volgende maand kruipen er miljarden insecten tegelijkertijd uit de grond. Ze behoren tot het geslacht Magicicada, dat zijn cicaden die voorkomen in het oosten van het land. Wat deze dieren zo bijzonder maakt is hun levenscyclus die 13 of 17 jaar duurt afhankelijk van de soort.

Lees meer »

Vernieuwde Adolphe Maxlaan in Brussel leeft op hoop: “Het mag een echte winkelstraat worden”

Loungebanken, bloemperken en bredere voetpaden: met de vernieuwde Adolphe Maxlaan is de voetgangerszone in het centrum van Brussel alweer wat langer. Zaterdagnamiddag zet de Stad Brussel de feestelijke inhuldiging luister bij met een fanfare, speeches en animatie. De stemming bij de handelaars is eerder voorzichtig. “De straat is mooi, maar zal ze niet vooral horeca aantrekken?”

Lees meer »

Actieplan tegen stijgende fraude met derde-betalersregeling door zorgverleners

Omdat het aantal dossiers van fraude door medische zorgverleners steeds toeneemt, heeft de Anti-fraudecommissie een actieplan opgesteld. De prioriteiten zijn enerzijds meer transparantie over wat de patiënt wordt aangerekend en anderzijds een betere mogelijkheid om het RIZIV-nummer van veelplegers makkelijker af te pakken. Bij de tandarts wordt gedacht aan een patiëntendossier dat gekoppeld wordt aan de e-ID.

Lees meer »

Hoteluitbater Robin (58) vertelt hoe hackers op één uur 180 klanten oplichtten via Booking.com: “Sommigen verloren zelfs tot 1.800 euro”

Wie een hotel boekt of gaat boeken in de komende vakanties, kijkt maar beter uit. Hackers hebben het gemunt op hotelgasten. Plots krijg je een dringende boodschap van Booking.com of van je hotel in je inbox: “Uw hotel kon uw betaling niet verwerken. Bevestig uw boeking hier.” Maar die vraag is niet wat het lijkt. Robin Schluter (58), hoteluitbater, vertelt

Lees meer »

Iraanse Revolutionaire Garde kaapt containerschip in Straat van Hormuz

Er is een groot containerschip gekaapt in de Straat van Hormuz, bij Iran. Dat meldt het Amerikaanse persagentschap AP en het wordt bevestigd door het Iraanse staatspersagentschap IRNA. Het gaat om de MSC Aries, een schip dat eigendom is van de Israëlische miljardair Eyal Ofer. Het schip is in beslag genomen door de Iraanse Revolutionaire Garde meldt IRNA. De actie

Lees meer »