Vincent Van Peteghem (CD&V) kondigt nieuwe staatsbon in december aan: looptijd en rendement nog onduidelijk

“Als er te weinig beweegt, dan komt er in december een nieuwe staatsbon”, dat zei minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) eind augustus naar aanleiding van het succes van de eerste fiscaalvriendelijke staatsbon toen. Nu is het zover: die nieuwe staatsbon komt er, bevestigt de minister aan VTM NIEUWS. Het is wel nog niet duidelijk of die ook een looptijd van één jaar én een hoog rendement zal hebben zoals de vorige.

Meer krantenkoppen in België

Nora Gharib verdrinkt bijna en stapt uit ‘Special Forces’: “Ik dacht alleen nog aan mijn dochtertje”

Liters zeewater kreeg ze binnen, beelden van dochtertje Chams (3,5) flitsen voorbij haar ogen. “Dit is het, nu ga ik dood. En dan ben ik keihard beginnen bidden.” Nora Gharib (30) kan haar deelname aan ‘Special Forces’ nog navertellen, maar het was een kwestie van seconden voor de alleenstaande mama om te ontsnappen aan de woeste oceaan van Zuid-Afrika. “We

Lees meer »

Jarenlang was hij politie altijd nét een stap voor, nu is ‘Most Wanted’ drugsbaron Tom Michielsen (48) aangehouden in Berlijn: “Groothandelaar van coke”

“Hij dwong de opsporingsdiensten tot het uiterste.” Maar nu lijkt het geluk van de 48-jarige drugsbaron Tom Michielsen uit Hoevenen (Stabroek) op. De man werd donderdag in Berlijn aangehouden. Hij moet in ons land nog een celstraf van acht jaar uitzitten. In Nederland wacht hem nog een celstraf van 11 jaar voor handel in cocaïne, heroïne en witwassen. En dan

Lees meer »

Franstalige vrouwenraad verliest financiering

De Conseil des femmes francophones de Belgique (CFFB), een belangrijke voorvechter van de feministische zaak, krijgt geen subsidies meer en dreigt te verdwijnen van het verenigingslandschap. Dat meldt voorzitter Sophie Rohonyi dinsdag in L’Echo.

Lees meer »

West-Vlaamse vervoerregio’s inspireren elkaar: “Lokale besturen aanmoedigen om in hun eigen stad of gemeente aan de slag te gaan”

Politici en mobiliteitsambtenaren van de vijftien Vlaamse vervoerregio’s fietsen doorheen de stad Kortrijk om er kennis te maken met succesvolle mobiliteitsprojecten die in lijn liggen met de regionale mobiliteitsplannen. “We bezoeken verschillende steden en gemeenten in en net buiten West-Vlaanderen. Het doel is de lokale besturen te inspireren om in hun eigen stad of gemeente aan de slag te gaan”,

Lees meer »

“Je had mij nodig, maar de drugs nog meer”: dit zijn de zes grootste onthullingen uit het nieuwe album van Taylor Swift

De intieme teksten uit het album ‘The Tortured Poets Department’, dat vrijdag op de wereld werd losgelaten, lijken wel recht uit het dagboek van Taylor Swift (34) te komen. Miljoenen Swifties namen de 31 gloednieuwe nummers grondig onder de loep én daar kwamen heel wat onthullingen uit. Van vlijmscherpe uithalen naar realityster Kim Kardashian (43) tot haar knipperlichtrelatie met Matty

Lees meer »

EXCLUSIEF. “Dit is niet langer te verdedigen”: 40 miljoen euro voor parlementairen die stoppen of niet meer verkozen geraken

De discussie over de uittredingsvergoedingen die politici zichzelf toekennen, laait opnieuw op. Want nu blijkt dat parlementairen die stoppen of niet meer verkozen geraken de komende vijf jaar 40 miljoen euro bruto zullen opstrijken. Wij leggen uit wie precies hoeveel krijgt. Arbeidseconoom Stijn Baert en politicoloog Carl Devos maken de analyse van het systeem: “Dit gaat niet louter om uitzonderingen

Lees meer »

Anderhalf jaar na opening is babyspeciaalzaak Castard failliet: “Toen ons eerste zoontje was geboren, hadden we zelfs geen kinderbadje”

‘Wegens medische reden is de winkel tot nader bericht gesloten. Excuses en dank voor het begrip.’ Die boodschap hangt aan de deur van babyspeciaalzaak Castard in de Woumenweg in Diksmuide. Navraag leert echter dat de vennootschap failliet is en dat het pand binnenkort ontruimd zal worden. Tientallen jonge ouders hadden er nog een geboortelijst liggen zoals Kelly (31) uit Koksijde.

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Beelden tonen hoe tv-toren in Oekraïense Charkiv instort na luchtaanval: “Rusland wil stad onbewoonbaar maken”

De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov zegt in een interview dat Rusland de stad Charkiv in het oosten van Oekraïne wil innemen bij een nieuw offensief. De pas goedgekeurde Amerikaanse hulp van 57 miljard euro voor Oekraïne die lang op zich liet wachten, zal volgens NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg op tijd komen. “De Oekraïners zijn al maanden benadeeld als

Lees meer »