Van Peteghem kondigt nieuwe staatsbon in december aan

“Als er te weinig beweegt, dan komt er in december een nieuwe staatsbon”, zei minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) eind augustus naar aanleiding van het succes van de eerste fiscaalvriendelijke staatsbon toen. Nu is het zover: die tweede ‘Van Peteghem-bon’ komt er, bevestigt de minister aan VTM NIEUWS. Het is wel nog niet duidelijk of die ook een looptijd van een jaar én een hoog rendement zal hebben.

Meer krantenkoppen in België

Kat jaagt zwarte berenwelp een boom in: “Eet mijn Sly niet op alstublieft”

Kunnen katten actiefilms van Sylvester Stallone bekijken? Als het van deze video afhangt misschien wel. ‘Sly’, een zwart-witte kat, kwam een berenwelp tegen in de tuin en wist meteen wat te doen: er achteraan lopen. Een vrouw kon al lachend alles op beeld vastleggen en vroeg heel vriendelijk: “Eet mijn Sly niet op, alstublieft.” Waar de beelden precies vandaan komen,

Lees meer »

Nieuwe dansschool Una Vez opent de deuren: “Een kinderdroom”

In De Bourge en de feestzaal Gildenhove start vanaf 1 september dance studio Una Vez. Morgane en Tuur, twee professionele dansers uit Wevelgem, willen het dansen in Lichtervelde opvrolijken en naar een hoger niveau tillen.
The post Nieuwe dansschool Una Vez opent de deuren: “Een kinderdroom” appeared first on KW.be.

Lees meer »

VTM NIEUWS rouwt om collega Wouter De Boer (39)

VTM NIEUWS rouwt om het verlies van goede collega en vriend Wouter De Boer. Wouter werkte bij VTM NIEUWS als journalist sinds 2012, eerst op de online redactie, later voor televisie. In het voorjaar van 2020 werd bij Wouter een kwaadaardige tumor in de hersenen vastgesteld. Twee weken geleden liet hij zijn collega’s weten dat er geen enkele behandeling meer

Lees meer »

Man in VS besmet met variant van vogelgriep, bevestigt WHO

In de Verenigde Staten is een persoon besmet geraakt met de H5N1-variant van het vogelgriepvirus. Dat heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) dinsdag bevestigd, nadat de autoriteiten van de Amerikaanse staat Texas eerder al gewag maakten van de besmetting. De patiënt was met het virus in contact gekomen door besmette melkkoeien en ontwikkelde op 27 maart symptomen.

Lees meer »

G-baanwielrenner Lennert Vanlathem na WK-deelname: “Paralympische Spelen van 2028 zijn een doel”

Lennert Vanlathem (24) is opnieuw in het land na zijn eerste WK-deelname in het Braziliaanse Rio de Janeiro. De G-baanwielrenner nam deel in de MC1-categorie. De volgende doelen zijn de wereldbekers op de weg in Oostende en Maniago.
The post G-baanwielrenner Lennert Vanlathem na WK-deelname: “Paralympische Spelen van 2028 zijn een doel” appeared first on KW.be.

Lees meer »

SC Wielsbeke rouwt om mede-oprichter Gerard Deceuninck

Voetbalclub SC Wielsbeke werd in diepe rouw gedompeld door het overlijden van bestuurslid Gerard Deceuninck, die ook één van de stichters van de club was. Gerard Deceuninck overleed vandaag woensdag 10 april op 82-jarige leeftijd in Waregem.
The post SC Wielsbeke rouwt om mede-oprichter Gerard Deceuninck appeared first on KW.be.

Lees meer »

Blankenbergenaar blijft ook na fatale overdosis vrouw heroïne dealen: dertig maanden effectieve celstraf

In 2019 was Neill V. (33) betrokken bij de fatale overdosis fentanyl van een Brugse vrouw. Tóch bleef de Blankenbergenaar heroïne dealen en liet hij druggebruik toe in zijn appartement. Dat levert hem nu dertig maanden effectieve celstraf op.
The post Blankenbergenaar blijft ook na fatale overdosis vrouw heroïne dealen: dertig maanden effectieve celstraf appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Van iedere 100 euro die in ons land wordt verdiend, wordt 55,5 euro uitgegeven door de overheid”: Noël Slangen fileert de staat van ons land

“Het geld halen waar het zit” is een populaire slogan, zeker sinds de opkomst van PVDA. Maar waar zit dat geld in ons land? En hoe zorgen we ervoor dat we de oplopende kosten voor de gezondheidszorg en de pensioenen kunnen betalen? “We hoeven de toekomst niet te somber in te zien”, schrijft onze politiek columnist Noël Slangen. “Maar dan

Lees meer »

LIVE BURNLEY-BRIGHTON (16u). Halen Vincent Kompany en co een broodnodige zege tegen Brighton?

Het Burnley van Vincent Kompany is gebrand op een overwinning tegen het Brighton & Hove Albion van Roberto De Zerbi. Bij verlies kan Burnley gedeeltelijk laatste komen. Brighton, dat vorig weekend met 0-3 verloor van Arsenal, moet de wedstrijd op Turf Moor winnen om in de running te blijven voor Europees voetbal. Kunnen The Clarets hun broodnodige zege eindelijk binnenhalen?

Lees meer »

Make-up om de billen harder te laten schijnen en andere seksgeheimen: zo stomend gaat het er (niet) aan toe op filmset

Seksscènes in films en tv-series doen de kijkers dromen van vurige passie en allesoverheersende liefde. Maar niet alles is wat het lijkt, weet ‘TV Familie’. Achter de schermen gaat het er, al dan niet onder het waakzaam oog van een intimiteitscoördinator, namelijk vaak een pak minder stomend aan toe. Van hulpstukken tot kneepjes van het vak: zo verloopt het écht

Lees meer »

DE INSIDER. Zal Israël echt de stad aanvallen waar alle Palestijnse burgers gevangen zitten? “Voor Netanyahu staat er veel op het spel”

Israël blaast warm en koud rond de oorlog in Gaza. Enerzijds trekken ze troepen terug, anderzijds dreigt premier Netanyahu met een aanval op Rafah, de enige stad waar burgers tot nog toe relatief veilig waren. Komt dat er echt van, hoewel de hele wereld smeekt om het niet te doen? “Die mensen daar wachten bevend af op wat er gaat

Lees meer »

Gebouwd door de maffia, dé hotspot voor celebs uit de 60’s: meest louche hotel van Las Vegas sluit de deuren

“Ik hoorde dat het Tropicana redelijk comfortabel is”, aldus ‘James Bond’ Sean Connery in ‘Diamonds Are Forever’. Klopt, het Tropicana Hotel was jarenlang dé trekpleister voor bekende gasten in Las Vegas, zoals Elvis Presley en Elizabeth Taylor. Dat het vanaf het prille begin gerund en gefinancierd werd door de maffia, hield de grote namen er niet buiten. Maar het stulpje

Lees meer »