Staatsbon neemt vliegende start, Van Peteghem kijkt naar banken: “Als er te weinig beweegt, dan komt er in december nieuwe staatsbon”

De Belgen springen massaal op de ‘Van Peteghem-bon’ om hun spaargeld eindelijk wat meer te laten renderen, veel meer dan op een spaarboekje in elk geval. Vanaf vanmorgen kan je intekenen en nu alleen al is er via de site van de overheid, meer dan 1,147 miljard euro opgehaald. Minister Van Peteghem (CD&V) geeft de laatste stand van zaken bij VTM NIEUWS en zegt dat “als er niets of weinig beweegt bij de banken”, een nieuwe staatsbon in december “een logisch gevolg” zal zijn.

Meer krantenkoppen in België

Danny Junior (48), zoon van Danny Fabry, opgenomen na beroerte: “Hij is deels verlamd en kan niet meer praten”

In Café ‘t Deurp in Werchter moet men het voorlopig stellen zonder de flamboyante uitbater. Danny Fabry Junior (48) kreeg in de nacht van dinsdag op woensdag een beroerte, maar hij werd pas vele uren later gevonden door zijn moeder Julia (75). De cafébaas ligt momenteel op de intensive care in Gasthuisberg. Door de bloedprop is hij gedeeltelijk verlamd geraakt

Lees meer »

Periodetitel van mop naar doel bij KSV Diksmuide B (2A)

Na de titel van de A-ploeg blijft ook KSV Diksmuide B uitstekend op dreef. De Boterjongens stuntten bij leider Jong Male en komen nu alleen aan de leiding in het klassement voor de derde periodetitel. “Eerst maakten we er mopjes over.”
The post Periodetitel van mop naar doel bij KSV Diksmuide B (2A) appeared first on KW.be.

Lees meer »

Verzekering moét volgens nieuwe wet ziekenhuiskosten betalen na zelfmoordpoging. Thomas getuigt: “Diep in de put én nog een rekening van 4.600 euro”

Een nieuw goedgekeurd wetsvoorstel moet ervoor zorgen dat wie in het ziekenhuis belandt na een zelfmoordpoging, de kosten niet meer zelf moet betalen. Verzekeringen vorderden die kosten voorheen terug omdat het om een “opzettelijke daad” ging. Net zoals bij Thomas (44), die meer dan 4.000 euro moest betalen: “Gaan we zo om met de meest kwetsbare mensen?”

Lees meer »

Vias wil marge voor flitsboetes fors verkleinen

De cruisecontrol instellen op zo’n 130 km/u en toch geen boete riskeren? Verkeersinstituut Vias vraagt dat de technische marge die nog steeds bestaat, fors lager wordt. “Snelheid meten kan nu zo veel nauwkeuriger. Als iedereen beter de bestaande limieten volgt, wordt het verkeer veiliger.”

Lees meer »

Wereldprimeur: UZ Brussel voert allereerste dubbele robotingreep uit bij patiënt

Als eerste ziekenhuis wereldwijd heeft het UZ Brussel met twee robots een chirurgische ingreep uitgevoerd. Het grote voordeel van deze aanpak is dat ze minder ingrijpend is voor de patiënt, waardoor die minder pijn heeft en minder lang in het ziekenhuis hoeft te verblijven. Bovendien kunnen chirurgen een pak nauwkeurig opereren in vergelijking met een klassieke operatie.

Lees meer »

N-VA schuift veiligheid naar voren als topprioriteit voor Brussel

De N-VA beschouwt meer veiligheid als een topprioriteit voor het Brussels Gewest. De partij heeft vandaag haar verkiezingsprogramma voor de hoofdstad voorgesteld. Naast meer veiligheid pleit de partij ook voor meer efficiëntie in het bestuur, onder meer door een eenmaking van de 6 politiezones en de samenvoeging van de 19 Brusselse gemeentes tot één stadsgewest.

Lees meer »

‘The Crown’ op z’n Hollands: Koningin Máxima krijgt eigen serie

Na de succesreeks ‘The Crown’, over de Britse koningin Elizabeth II, krijgt ook de Nederlandse koningin Máxima een biopic. In de zesdelige serie komt het liefdesverhaal tussen haar en Willem-Alexander tot leven. Nog voor de serie voor het grote publiek beschikbaar is, kondigt streamingsplatform Videoland al een tweede seizoen aan.

Lees meer »

Grote bronzen ringen geplaatst bij oorlogsmonument Brothers in arms in Zonnebeke: “Symbool van verbondenheid”

In Zonnebeke zijn 2, grote bronzen ringen geplaatst bij het monument "Brothers in Arms". Dat monument herdenkt 2 Australische broers die tijdens de eerste wereldoorlog aan het front vochten in Zonnebeke. Enkele jaren geleden werd al een beeld van hen onthuld, maar de 2 ringen maken het monument compleet. "Ze staan symbool voor verbondenheid", klinkt het bij de initiatiefnemers, "en

Lees meer »

Bibliotheek Kortrijk gaat laatste halfuur van de leesmarathon in

Op dinsdag 23 april, Vlaanderenleestdag én Wereldboekendag, houdt de openbare bibliotheek Kortrijk voor het eerst een leesmarathon. Twaalf uur lang, van ’s ochtends 7.30 uur tot ’s avonds 19.30 uur nestelden stadsmedewerkers zich om de beurt in de etalage van de centrale bibliotheek voor een half uurtje leespauze.
The post Bibliotheek Kortrijk gaat laatste halfuur van de leesmarathon in appeared

Lees meer »

“Zo gek dat we dit probleem jarenlang genegeerd hebben”: Davina Michelle zingt op nieuwe single over seksuele intimidatie

Nummers over ongelijkheid, een laag zelfbeeld en nu ook seksuele intimidatie. De Nederlandse zangeres Davina Michelle (28) put in haar muziek gretig uit haar eigen leven. In een gesprek met HLN vertelt ze niet alleen over de vele reacties die ze daarop krijgt, maar ook over haar nieuwe tournee. “We zijn al druk bezig om de setlist van de nieuwe

Lees meer »