‘Spontane actie’ van deel van boeren dreigt economie zware klappen te geven, nu al kritiek: “Dit valt niet onder betogingsrecht”

Alle toegangswegen naar de haven van Antwerpen afsluiten. Als de oproep van de boeren voldoende gehoor krijgt, dan dreigt onze economie dinsdag een fikse klap te krijgen. Het plan krijgt veel kritiek. “Dit valt niet onder de uitoefening van betogingsrecht.”

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK – Lading van vuilniswagen vat vuur in Moerkerke

In Moerkerke bij Damme vatte woensdagmiddag de lading van een vuilniswagen vuur. De chauffeur merkte de vlammen in zijn achteruitkijkspiegel op en kon het voertuig op een parking plaatsen.
The post KIJK – Lading van vuilniswagen vat vuur in Moerkerke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Antwerpse 21 juliviering in teken van sport en pluraliteit: “De magie van sport en sportbeleving is voor velen een lichtpunt”

Aan het Stadspark van Antwerpen hebben de stad en provincie Antwerpen hun traditionele 21 juliviering gehouden. Die stond ditmaal in het teken van sport en pluraliteit. Burgemeester Bart De Wever (N-VA) toonde zich vooral dankbaar dat de drukke sportzomer de publieke aandacht wat wegneemt van de federale en Vlaamse regeringsonderhandelingen.

Lees meer »

Peter Bossu publiceert boek over natuurbehoud: “Iedere dag geeft de planeet ons signalen rond het klimaat”

In Perruche in Diksmuide stelde Peter Bossu zijn nieuwe boek voor: ‘Waar er nog ruimte voor is. Over natuur in De Westhoek … Een tussenstand’. Daarin stelt Peter 23 correcte sleutels voor om de huidige situatie in de natuur te verbeteren.
The post Peter Bossu publiceert boek over natuurbehoud: “Iedere dag geeft de planeet ons signalen rond het klimaat”

Lees meer »

Onze man in de VS over beslissing van Biden om uit de race te stappen: “De Democraten gaan de komende weken krabben om een oplossing te vinden”

De huidige president van de Verenigde Staten, Joe Biden, heeft bekend gemaakt dat hij uit de verkiezingsrace stapt en dus niet langer kandidaat is om zichzelf op te volgen. De democraten moeten nu halsoverkop op zoek naar een nieuwe presidentskandidaat om het op te nemen tegen Trump. Onze correspondent Pieter Colpaert geeft meer uitleg vanuit de Verenigde Staten.

Lees meer »

Eerste deelwagen in Houthulst staat voorlopig aan Markthuis

Ook in Houthulst kan men voortaan gebruik maken van een deelwagen. “De eerste deelwagen is er een op benzine”, vertelt burgemeester Jeroen Vandromme. “In januari komt er nog een tweede. Die zal elektrisch zijn.”
The post Eerste deelwagen in Houthulst staat voorlopig aan Markthuis appeared first on KW.be.

Lees meer »

Liveblog Olympische Spelen – Rapper Snoop Dogg draagt olympische fakkel, Belgische delegatie “wil beter scoren dan in Tokio”

Vanavond wordt tijdens een grote openingsceremonie in hartje Parijs het officiële startschot gegeven van de Olympische Spelen. De dag begint echter dramatisch. Na doelgerichte brandstichtingen afgelopen nacht op het Franse spoor is het TGV-netwerk ernstig verstoord. Het BOIC heeft zijn sportieve ambitie uitgesproken: "Beter scoren dan in Tokio." Toen behaalde de Belgische delegatie 7 medailles.

Lees meer »

25.000 toeschouwers zien Girmay nat na-Tourcriterium Herentals winnen

Groene trui Biniam Girmay heeft in een overvol Herentals het na-Tourcriterium Herentals Fietst gewonnen. Bij de na-Tourcriteriums in Aalst en Roeselare stond hij al op het podium, maar in Herentals kwam hij als eerste over de meet. Het was gezellig druk in Herentals. "Het is vooral de ambiance. De wielrenners zijn mooi meegenomen."

Lees meer »

LIVE GENTSE FEESTEN. Vlaspoppenworp voor kleine en grote kinderen en Urbanus heeft meteen heel Sint-Baafs mee: zo ging dag 3 eraan toe

Nacht nummer drie van de Gentse Feesten, zit erop! De KetnetBand en de Vlaspoppenworp zorgen voor een onvergetelijke dag voor het jonge volkje. Op de Korenmarkt dook plots Stijn Meuris op tijdens de set van Mixtape voor een duet. Isolde Lasoen betoverde het publiek van achter haar drumstel en Urbanus zette het Sint-Baafsplein in vuur en vlam. Mis niets van

Lees meer »