‘Spontane actie’ van deel van boeren dreigt economie zware klappen te geven: “Dit valt niet onder betogingsrecht”

Alle toegangswegen naar de haven van Antwerpen afsluiten. Als de oproep van de boeren voldoende gehoor krijgt, dan dreigt onze economie dinsdag een fikse klap te krijgen. Het plan krijgt veel kritiek. “Dit valt niet onder de uitoefening van betogingsrecht.”

 

Meer krantenkoppen in België

Parlement in Ghana maakt homoseksualiteit strafbaar: tot drie jaar cel

Het Ghanese parlement heeft woensdag groen licht gegeven voor een wetsvoorstel dat homoseksualiteit strafbaar stelt. Personen die als LGBTQ’er worden aangemerkt, kunnen daarvoor tot drie jaar gevangenisstraf krijgen. Verschillende mensenrechtenorganisaties zeggen bevreesd te zijn, maar volgens waarnemers is het weinig waarschijnlijk dat de wet werkelijk in werking treedt.

Lees meer »

Internet in de ban van ‘verdwijning’ prinses Catherine: meest absurde theorieën gaan viraal

Hij had het ongetwijfeld niet verwacht. Maar toen prins William (41) verstek liet gaan bij de herdenking van zijn peetvader wegens ‘persoonlijke redenen’, zette hij vooral de geruchtenmolen over zijn vrouw in gang. Het absurde verhaal dat prinses Catherine (42) ‘vermist’ zou zijn, begon zelfs een eigen leven te leiden op sociale media. Inmiddels gaan de meest hilarische en bizarre

Lees meer »

Hot Marijke weigert coronapremie van 14.080 euro terug te betalen en krijgt steun van fiscaal expert: “We zijn volledig in ons recht”

Heet van woede is Hot Marijke (37). Vlaanderens bekendste prostituee moet haar coronapremies terugbetalen, laat ze zelf aan HLN weten. Alles samen 14.080 euro, plus een boete. “In maart 2020 moést ik van de politie stoppen met werken. Nu zeggen ze dat ik onterecht een premie heb gevraagd”. Waarom doet de overheid dat? En waarom maakt het verschil als ze

Lees meer »

Einde restauratie lakenhallen in zicht: “In 2024 kan laatste fase starten”

Er is licht aan het einde van de tunnel in het dossier rond de restauratie van de lakenhallen. Dit jaar beginnen de werken aan de leien bedaking van de lakenhallen (fase 4) en nu kan ook de laatste fase aanbesteed worden: de werken aan de vleugel van het Ypermuseum, de raadzaalvleugel, twee hoektorens en het Nieuwerck. Kostprijs: 1.140.004,85 euro.
The

Lees meer »

Meer dan 175.000 huishoudens op wachtlijst voor sociale woning: wanneer heb je er recht op? En hoe lang moet je erop wachten?

Meer dan 175.000 huishoudens staan op een wachtlijst voor een sociale woning. Zij proberen zich te behelpen op de private woonmarkt, waar het aanbod schaars is. Hoe lang moeten ze wachten en waar wonen ze nu? En waarom zijn er te weinig sociale woningen in Vlaanderen? “De volgende Vlaamse regering zou een allesomvattend woonplan moeten maken.”

Lees meer »

Grote rookontwikkeling bij brand in loods in Bovekerke

In Bovekerke bij Koekelare is woensdagmiddag een zware brand uitgebroken in een loods waar ook een wooneenheid in gevestigd is. Er raakte niemand gewond maar de rookpluim was van kilometers ver te zien. De brandweer zal lange tijd moeten nablussen.
The post Grote rookontwikkeling bij brand in loods in Bovekerke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vier generaties op een rij, van Veronica tot Helena

Veronica Verougstraete (86) uit Meulebeke is de trotse stammoeder van een vrouwelijk viergeslacht. Op de foto zien we haar samen met haar dochter Carina Verholle(63) uit Meulebeke, kleindochter Shana Wyckstandt uit Oostrozebeke en haar achterkleindochter Helena Haerinck, zij werd geboren op 1 februari 2024. (KeMa/foto KeMa)
The post Vier generaties op een rij, van Veronica tot Helena appeared first on

Lees meer »

Taylor Swift komt met derde limited edition van haar nieuwe album

De Amerikaanse zangeres Taylor Swift (34) gaat nog een derde limited edition uitbrengen van haar nieuwe album ‘The Tortured Poets Department’, dat 19 april uitkomt. De speciale editie heet ‘The Black Dog’. Net als de twee andere limited versies, ‘The Bolter’ en ‘The Albatross’, bevat de nieuwe versie één exclusieve track die alleen op die plaat te horen is.

Lees meer »

Assisen Scalpelmoord – “Het spijt mij enorm”: beschuldigde richt zich in laatste woord tot familie van ex-vriendin Jill

Op het assisenproces tegen Ridoan O. (43) hebben het hof en de jury zich teruggetrokken voor de beraadslaging over de schuldvragen. In zijn laatste woord drukte de beschuldigde zijn spijt uit, maar stelde hij ook dat hij de moord op zijn ex-vriendin Jill Himpe (36) niet gepland had.
The post Assisen Scalpelmoord – “Het spijt mij enorm”: beschuldigde richt zich

Lees meer »

Tot vier jaar cel voor inbrekersbende die bedrijven plunderde op kasteeldomein in Oostkamp

Negen Roemenen zijn voor de Brugse rechtbank schuldig bevonden aan liefst 22 inbraken en elf pogingen daartoe. De bende viseerde vooral bedrijven, maar sloeg ook toe in een militaire kazerne. De daders gingen heel professioneel te werk. De kopstukken kregen vier jaar effectieve celstraf.
The post Tot vier jaar cel voor inbrekersbende die bedrijven plunderde op kasteeldomein in Oostkamp appeared

Lees meer »