Huisartsen overspoeld met coronapatiënten: “20 à 30 patiënten extra per week”

Het coronavirus is in Limburg opnieuw aan een forse opmars bezig. Dat merken ze ook bij de huisartsen die overspoeld worden door patiënten met Covid-19. “Ik zie 20 à 30 patiënten extra per week”, zegt Kaat Ieven, huisarts in Genk. In de ziekenhuizen blijft de impact van de nieuwe coronagolf momenteel beperkt.

 

Meer krantenkoppen in België

Ben je écht oud als je 75 bent? BV’s op leeftijd getuigen: “Als je voelt dat je lichaam niet meer kan volgen, dan wordt het moeilijk”

74 jaar en 8 maanden. Dan ben je oud. Of beter: dan vinden veertigers, vijftigers en zestigers dat je oud bent. Voelen sterrenchef Johan Segers, acteur Herbert Flack en zangeres Liliane Saint-Pierre zich al klaar voor de rollator? “We worden niet graag in een categorie weggezet”, zegt geriater Elisabeth Vander Stichele.

Lees meer »

Weduwe Navalny geeft voor het eerst sinds zijn dood interview: “Ik ga tegen Poetin vechten. Poetin is mijn vijand. Hij heeft mijn man vermoord”

De weduwe van Poetincriticus Aleksej Navalny (47) heeft voor het eerst sinds de dood van haar man in een Russische strafkolonie een interview gegeven. Daarin vertelde Joelia Navalnaja (47) over het moment dat ze haar echtgenoot voor het laatst zag, hoe ze het nieuws van zijn overlijden vernam en hoe ze tot het besluit kwam om zijn strijd verder te

Lees meer »

PORTRET. Wie is de VUB-dokter die zaad zou hebben gebruikt zonder dat donoren dat wisten? “Hij had een voorkeur voor studenten LO”

Hij was de eerste die een donorkind in ons land zou hebben verwekt, en de eerste die in de jaren 70 een spermabank oprichtte in ons land. Onder zijn patiënten bevonden zich ook wereldleiders en Hollywoodsterren, maar nu komt hij in opspraak. Wie is de in 2016 overleden Robert Schoysmans de Brusselse dokter die zaad van studenten zonder hun medeweten

Lees meer »

Maak kennis met Elke, de populairste treinbegeleidster van het land, door TikTok: “Soms krijg ik 500 berichten per dag”

Ze zit nog maar zes maanden op TikTok, maar heeft al 34.000 volgers. Elke uit Oudenaarde maakt filmpjes van haar job als treinbegeleidster en werd bij toeval zowat de beste aanwervingscampagne voor de NMBS. Of hoe een eenvoudig eerste filmpje vanop het perron van Landen plots gigantisch populair werd. “Er zijn al mensen aangeworven die door mijn filmpjes bij de

Lees meer »

Kortrijks zonnepanelenbedrijf failliet: tientallen klanten zijn centen wellicht kwijt, ook hoevewinkel ‘t Dunehof uit Nieuwpoort bij gedupeerden

De faillietverklaring van Eltex, een zonnepanelenbedrijf gevestigd in Kortrijk en actief in Spanje en Italië, heeft niet alleen geleid tot het verlies van 35 banen, maar heeft ook tientallen klanten in onzekerheid achtergelaten, waarvan velen vrezen dat ze hun voorschotten op de installaties zullen verliezen. Amedée Sesier en Steffi Nowé, zaakvoerders van hoevewinkel ’t Dunehof uit Nieuwpoort, behoren tot de

Lees meer »

KIJK. Oekraïne raakt weer schip van Russische Zwarte Zeevloot: “Het zal niet makkelijk worden om het te vervangen”

Oekraïne is er opnieuw in geslaagd om een schip te raken van de Russische Zwarte Zeevloot. Dat meldt het Oekraïense ministerie van Defensie en wordt bevestigd door open source intelligence. Het gaat om de ‘Kommuna’, het oudste marineschip ter wereld in actieve dienst. Volgens analisten kan de succesvolle aanval de slagkracht van Rusland in de Zwarte Zee hypothekeren.

Lees meer »