Allereerste jobbeurs voor huisartsen in Kuurne: 110 West-Vlaamse artsen dagen op

Voor de allereerste keer hielden de negen West-Vlaamse huisartsenkringen een jobbeurs. 75 praktijken met vacatures hengelden naar de gunsten van zeventien stagiairs huisartsen. Plaats van afspraak was Deforece Medical in Ardooie.

110 huisartsen, dat is 10 procent van het totaal aantal huisartsen in onze provincie, schreven zich in voor deze jobbeurs. “We wilden huisartsenpraktijken, die vacatures hebben, in contact brengen met stagiairs”, vertelt Stefanie Desmet, die een van de zeven coördinatoren is van de negen huisartsenkringen in onze provincie.

Onder één dak

“Alles onder één dak, centraal in onze provincie, dat is veel efficiënter. Zo krijgen stagiairs huisartsen een overzicht van de West-Vlaamse vacatures en kunnen ze meteen gesprekken aanknopen met potentiële werkgevers, in plaats van naar elke praktijk een aparte sollicitatiebrief te moeten versturen.”

KW becijferde dat meer dan de helft van de West-Vlaamse gemeenten een tekort aan huisartsen heft. “Of huisarts een knelpuntenberoep in onze regio geworden is? Nog niet”, vervolgt Stefanie Desmet. “Ik kan alleen voor Zuid-West-Vlaanderen spreken, waar dit jaar twaalf nieuwe huisartsen gestart zijn”, . Het is daar een break even, er zijn evenveel pensioengerechtigde dokters gestopt met werken. Toch kunnen we niet voorbij gaan aan het feit dat steeds meer praktijken een patiëntenstop doorvoeren. Ze kunnen echt niet meer patiënten aan.”

HAIO

“De derdejaars HAIO – studenten geneeskunde die stage lopen – hebben vaak al een job te pakken op hun stageplek. Als ze afstuderen moeten ze niet eens meer solliciteren! Bijgevolg richt onze jobbeurs zich vooral naar de tweedejaars. Er zijn op onze beurs zeventien stagiairs opgedaagd, die werk zoeken in de regio.”

Volgens Stefanie Desmet heeft de beurs nog een tweede doelstelling: “Huisartsenpraktijken ontmoeten elkaar hier en kunnen van elkaar leren. Of samenwerken. Ze kunnen tips geven om efficiënter te werken of gezamenlijke projecten op te zetten.”

Met pensioen

Een van de huisartsenpraktijken die vertegenwoordigd was op de beurs was ‘Statiestraat 16 in Meulebeke. Dokter Guy Vande Vyvere legt uit: “Onze praktijk telt drie artsen, een van mijn collega’s is 64 jaar oud en gaat volgend jaar met pensioen. We zijn al enkele maanden op zoek naar een opvolger, die vacature heeft nog niks opgeleverd. Ik hoop dat deze beurs daar verandering in brengt. Hoe dan ook, zolang we geen opvolger hebben, zal mijn collega blijven voortwerken. Hij laat ons niet in de steek!”

Dokters Grietje De Brabandere en Guy Vande Vyvere uit Meulebeke zoeken een collega om hun praktijk te vervoegen. © svk

Jochen Lannoy (27) uit Kuurne is een van de stagiairs die naar de jobbeurs trok: “Ik heb een jaar stage gelopen in Dadizele, heb zes maanden op de spoedafdeling van het Torhoutse ziekenhuis gewerkt en doe momenteel een stage in een Knokse praktijk. Ik zou liever naar mijn roots terugkeren en wil graag werken in het zuiden van West-Vlaanderen…”

The post Allereerste jobbeurs voor huisartsen in Kuurne: 110 West-Vlaamse artsen dagen op is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

LIVE WORLD MATCHPLAY. Van Gerwen deelt eerste prik uit aan Humphries vlak voor eerste pauze

De World Matchplay kent vanavond zijn ontknoping. Bij de mannen mogen toppers Michael van Gerwen en Luke Humphries strijden om de felbegeerde titel. De Nederlander kreeg in de halve finale Michael Smith klein, de Engelse wereldkampioen won van zijn landgenoot James Wade. Bij de vrouwen heeft Beau Greaves de titel gegrepen na een dominante prestatie tegen Fallon Sherrock. De wedstrijden

Lees meer »

Luchthaven Deurne opgelucht na nieuwe vergunning, buurtbewoners blijven verdeeld

De luchthaven van Deurne reageert tevreden op de beslissing van minister Zuhal Demir (N-VA) om de luchthaven een nieuwe vergunning te geven. Er heerst opluchting dat er eindelijk duidelijkheid is. De buurtbewoners reageren dan weer verdeeld. Zo laat actiegroep ‘Vliegerplein’ weten in beroep te gaan, maar ook de voorstanders spreken zich uit na de toekenning: "Als je tegen de luchthaven

Lees meer »

“Wij verdienen er onze boterham mee”: waarom mosselen op restaurant een pak duurder zijn dan in de supermarkt

Tussen de 28 en 32 euro: dat blijkt de courante prijs voor mosselen op restaurant. Toch pakten verschillende supermarkten vorige week uit met promo’s vanaf 2,15 euro per kilogram. Een serieus verschil. Nochtans is mosselen bereiden geen culinair hoogstandje: vijf minuten op het vuur met enkele groenten en klaar, niet waar? We vroegen enkele horeca-uitbaters van waar dat prijsverschil juist

Lees meer »

Daar gaat Soet als nummer 9

Soet moest als negende ‘Baekelandt Universalis’ verlaten. “Ik schreef me in omdat ik het een leuk en vernieuwend concept in onze gemeente vond.
The post Daar gaat Soet als nummer 9 appeared first on KW.be.

Lees meer »

Stad Antwerpen regulariseert bouwovertredingen van vijfsterrenhotel Botanic Sanctuary, Groen verontwaardigd

Oppositiepartij Groen in Antwerpen is er niet over te spreken dat de bouwovertredingen van vijfsterrenhotel Botanic Sanctuary zijn geregulariseerd door de stad. Het luxehotel diende een nieuwe vergunningsaanvraag in om de overtredingen te regulariseren, en de stad heeft de aanvraag goedgekeurd. "Een onbegrijpelijke beslissing", vindt Groen-fractieleidster Ilse Van Dienderen.

Lees meer »

Nieuwe bodycambeelden tonen hoe Trump-schutter dood op dak wordt aangetroffen

De 20-jarige Thomas Crooks was op 13 juli verantwoordelijk voor de mislukte aanslag op Donald Trump tijdens een bijeenkomst in Pennsylvania. De man werd vlak na zijn poging doodgeschoten door de Secret Service. Pas vrijgegeven bodycambeelden, gemaakt door de politie van Butler County, tonen hoe de veiligheidsdiensten proberen uitzoeken wat er precies gebeurd is, terwijl ze naast het lichaam van

Lees meer »

Treinverkeer in heel het land verstoord na menselijke fout: treinen rijden opnieuw, maar nog veel vertragingen mogelijk

Het treinverkeer was woensdagnamiddag ernstig verstoord door een informaticaprobleem. Dat bevestigen Infrabel en NMBS aan onze redactie. Op verschillende plaatsen in het land stonden treinen twintig minuten tot drie kwartier stil door de storing. Alle treinen rijden intussen opnieuw, maar de komende uren worden er nog vertragingen verwacht door de hinder.

Lees meer »

Koning scoort op één cruciale eigenschap, maar heeft nog werk voor de boeg: onze royaltyexpert analyseert De Grote Peiling

Koning Filip (64) heeft volgens de Belgen een positieve evolutie doorgemaakt op één cruciaal punt. Dat blijkt uit De Grote Peiling over het koningshuis van HLN, VTM NIEUWS en RTL. Verder wordt Filip nog steeds gezien als een weinig natuurlijke vorst, die zijn gebrek aan charisma compenseert met hard werken. Onze royalty-expert Wim Dehandschutter analyseert de cijfers en bekijkt ook

Lees meer »

Strooien belle-époquefietser warmt bezoekers op voor Trammelant in De Haan

In de aanloop naar het jaarlijkse belle époquefeest Trammelant onthulde de gemeente De Haan afgelopen weekend een strooien beeltenis in authentieke belle époquestijl. De 4,5 meter hoge bezienswaardigheid is van de hand van de Haanse strokunstenaar Maximus Sculptor.
The post Strooien belle-époquefietser warmt bezoekers op voor Trammelant in De Haan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Mysterie rond laatste vlammendragers opgelost, hevige regenval is domper: dit was de openingsceremonie

Parijs 2024 is nu écht van start gegaan. De openingsceremonie van de Olympische Spelen kreeg bakken regen te verwerken en duurde láng. Maar in het slot werden de geduldigen toch beloond met een straf (weder)optreden van Céline Dion, die prachtig zong vanaf de Eiffeltoren. Én ze ontdekten ook welke sporters de olympische vlam mochten aansteken: Marie-José Perec en Teddy Riner,

Lees meer »

Werchter op bergschoenen

Geen stro voor de hippodroom-paarden, wel voor de Hype’O Dream-bezoekers. De organisatie zag de Weymeerschen in een modderpoel veranderen en ging zaterdagnacht aan de slag met schors en stro om de site begaanbaar te maken. Goede oplossing.
The post Werchter op bergschoenen appeared first on KW.be.

Lees meer »