Allereerste jobbeurs voor huisartsen in Kuurne: 110 West-Vlaamse artsen dagen op

Voor de allereerste keer hielden de negen West-Vlaamse huisartsenkringen een jobbeurs. 75 praktijken met vacatures hengelden naar de gunsten van zeventien stagiairs huisartsen. Plaats van afspraak was Deforece Medical in Ardooie.

110 huisartsen, dat is 10 procent van het totaal aantal huisartsen in onze provincie, schreven zich in voor deze jobbeurs. “We wilden huisartsenpraktijken, die vacatures hebben, in contact brengen met stagiairs”, vertelt Stefanie Desmet, die een van de zeven coördinatoren is van de negen huisartsenkringen in onze provincie.

Onder één dak

“Alles onder één dak, centraal in onze provincie, dat is veel efficiënter. Zo krijgen stagiairs huisartsen een overzicht van de West-Vlaamse vacatures en kunnen ze meteen gesprekken aanknopen met potentiële werkgevers, in plaats van naar elke praktijk een aparte sollicitatiebrief te moeten versturen.”

KW becijferde dat meer dan de helft van de West-Vlaamse gemeenten een tekort aan huisartsen heft. “Of huisarts een knelpuntenberoep in onze regio geworden is? Nog niet”, vervolgt Stefanie Desmet. “Ik kan alleen voor Zuid-West-Vlaanderen spreken, waar dit jaar twaalf nieuwe huisartsen gestart zijn”, . Het is daar een break even, er zijn evenveel pensioengerechtigde dokters gestopt met werken. Toch kunnen we niet voorbij gaan aan het feit dat steeds meer praktijken een patiëntenstop doorvoeren. Ze kunnen echt niet meer patiënten aan.”

HAIO

“De derdejaars HAIO – studenten geneeskunde die stage lopen – hebben vaak al een job te pakken op hun stageplek. Als ze afstuderen moeten ze niet eens meer solliciteren! Bijgevolg richt onze jobbeurs zich vooral naar de tweedejaars. Er zijn op onze beurs zeventien stagiairs opgedaagd, die werk zoeken in de regio.”

Volgens Stefanie Desmet heeft de beurs nog een tweede doelstelling: “Huisartsenpraktijken ontmoeten elkaar hier en kunnen van elkaar leren. Of samenwerken. Ze kunnen tips geven om efficiënter te werken of gezamenlijke projecten op te zetten.”

Met pensioen

Een van de huisartsenpraktijken die vertegenwoordigd was op de beurs was ‘Statiestraat 16 in Meulebeke. Dokter Guy Vande Vyvere legt uit: “Onze praktijk telt drie artsen, een van mijn collega’s is 64 jaar oud en gaat volgend jaar met pensioen. We zijn al enkele maanden op zoek naar een opvolger, die vacature heeft nog niks opgeleverd. Ik hoop dat deze beurs daar verandering in brengt. Hoe dan ook, zolang we geen opvolger hebben, zal mijn collega blijven voortwerken. Hij laat ons niet in de steek!”

Dokters Grietje De Brabandere en Guy Vande Vyvere uit Meulebeke zoeken een collega om hun praktijk te vervoegen. © svk

Jochen Lannoy (27) uit Kuurne is een van de stagiairs die naar de jobbeurs trok: “Ik heb een jaar stage gelopen in Dadizele, heb zes maanden op de spoedafdeling van het Torhoutse ziekenhuis gewerkt en doe momenteel een stage in een Knokse praktijk. Ik zou liever naar mijn roots terugkeren en wil graag werken in het zuiden van West-Vlaanderen…”

The post Allereerste jobbeurs voor huisartsen in Kuurne: 110 West-Vlaamse artsen dagen op is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Zenobie mag 100 kaarsjes uitblazen in Gistel

Hiep hiep hoera voor Zenobie Vandecasteele in Gistel: ze mag 100 verjaardagskaarsjes uitblazen. Zenobie is afkomstig uit Eernegem en baatte er zowat 40 jaar lang een wasserette en nieuwkuis uit, genaamd Dicky.
The post Zenobie mag 100 kaarsjes uitblazen in Gistel appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Minstens 17 doden en 78 gewonden bij raketaanval op Tsjernihiv – NAVO-chef roept op om eigen wapens aan Kiev te leveren

Na de Russische raketaanval op de Oekraïense stad Tsjernihiv op woensdag zijn al zeker 17 doden en ruim 60 gewonden geteld. Dat blijkt uit een nieuwe balans van het Oekraïense ministerie van Binnenlandse Zaken. “De wereld is niet vastberaden genoeg om de Russische terreur te stoppen”, stelt president Volodymyr Zelensky in een bericht op X. Ondertussen roept de chef van

Lees meer »

Track krijgt unieke verticale tuin: “Meest natuurinclusieve van het land”

Muziekcentrum Track heeft een prominente plek in de transformatie van de stationsomgeving. De kopgevel ondergaat nu een grondige restauratie en krijgt een unieke verticale tuin van 13 op 16 meter die een nieuwe biotoop creëert in de stad. “Ook voor de inwoners biedt deze tuin voordelen op het vlak van geluid, verkoeling en luchtkwaliteit”, zegt Bert Herrewyn, schepen van Natuur

Lees meer »

Café De Florence in Harelbeke heeft met Sharis en Anouk twee nieuwe uitbaters: “De verenigingen en tradities behouden we”

Sharis Ostyn en Anouk Devisscher, de nieuwe zaakvoerders van Café De Florence in Harelbeke, namen met hun tweedaagse feestelijke opening een vliegende start. Hun buitenbar en enkel dj’s zorgden vrijdag en zaterdag voor ambiance. Zondag was er nog een aperitiefuurtje voorzien.
The post Café De Florence in Harelbeke heeft met Sharis en Anouk twee nieuwe uitbaters: “De verenigingen en tradities

Lees meer »

N-VA wil 19 Brusselse gemeenten omvormen tot één stadsgewest, met één politiekorps: “Zes zones, wie doet nu zoiets?”

Als het van N-VA afhangt, moeten de negentien Brusselse gemeenten worden samengevoegd en omgevormd tot één stadsgewest. Dat staat in het programma waarmee N-VA in Brussel naar de verkiezingen trekt. De Vlaams-nationalisten hebben vandaag drie zetels in het Brussels parlement. Hun ambitie is om na 9 juni “incontournable” te worden voor de vorming van een Brusselse regering, verklaarde partijvoorzitter Bart

Lees meer »

Kathleen Aerts woont al bijna 10 jaar in het zonnige Zuid-Afrika: “Mocht K3 er niet geweest zijn, ik was 25 jaar geleden al vertrokken”

Regi heeft er zijn buitenverblijf, Christoff gaat er jaarlijks op vakantie, Piet Huysentruyt heeft er zijn stek… Zuif-Afrika was nooit eerder zo in trek bij onze bekende Vlamingen. Bijna 10 jaar geleden pakte ook het volledige gezin van Kathleen Aerts (45) hun koffers om daar een nieuw leven te beginnen. Maar wat maakt Zuid-Afrika plots zo ontzettend populair? Showbits-reporter Jarne

Lees meer »

Stef Bos gaat op zoek naar zijn ‘BLOUDRUK’ met nieuw album én tournee, én dat kan je meebeleven op zondag 16 juni in Concertgebouw Brugge

Stef Bos staat in 2024 stil en kijkt terug naar de afgelegde weg van muziek en woorden sinds 1990. Na zijn laatste tour en CD ‘Bitterlief’ besloot hij om regelmatig thuis achter de piano te kruipen en die hele weg sinds 1990 eens in kaart te brengen door al zijn teksten en akkoorden onder de loep te nemen.
The post

Lees meer »