Bijna de helft van huisartsen beperkt aantal patiënten: ‘Ook voor onze vaste patiënten wachttijd van twee weken’

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Zo houdt de fruitboer de vrieskou uit zijn boomgaard: “Als het te koud wordt, gaat mijn wekker automatisch af en kruip ik op mijn tractor”

Als de temperatuur tussen zijn perenbomen bijna onder nul zit, gaat de wekker automatisch af in de slaapkamer van fruitboer Jos Derwael (65). Hij rijdt dan in het holst van de nacht met een tractor met gasbrander door zijn boomgaard. Toch kan een beetje kou de oogst niet meer doen mislukken. Extra warmte maakt de peren ook niet lekkerder. Waarom

Lees meer »

KIJK. Achter de schermen van voetbalhooligans: Tourist LeMc verkent ‘De harde kern’ in zijn nieuwe documentaire

“Hooligans, ultra’s, casuals, crapuul… Het uitschot van het voetbal. Ik wil die gasten leren kennen.” In zijn nieuwe documentaire ‘De harde kern’ onderzoekt Tourist LeMc de subcultuur van hooligans binnen voetbalclubs. “Als je niet begrijpt hoe wij leven, wie wij zijn, kun je ons nooit echt doorgronden. Dit is meer dan alleen een groep, het is een broederschap”, klinkt het

Lees meer »

“We moeten blijven bewegen”: parkinsonpatiënten Heidi en Kaat uit Lo en Hoogstade trekken naar Nepal voor wandelavontuur

Heidi Capoen (52) uit Lo en Kaat Markey (45) uit Hoogstade hebben allebei de ziekte van Parkinson. In oktober trekken ze samen met achttien lotgenoten en enkele begeleiders naar Nepal voor een trektocht naar de top van de Himalaya. Op zondag 5 mei organiseren Heidi en Kaat in het Noord-Franse Bray-Dunes de wandeling ‘Let’s walk for parkinson’ ten voordele van

Lees meer »

VTM-programma’s vallen in de prijzen op Word Media Festival

De VTM-programma’s ‘Alles voor de spelen’, ‘Gestrand op honeymoon island’ en ‘Drop off’ hebben elks een award gewonnen op het World Media Festival. Eén van de belangrijkste evenementen in de branche. “Deelnemen is belangrijker dan winnen, maar winnen is toch echt wel heel leuk!”, klinkt het enthousiast.

Lees meer »

Klankman Pascal Braeckman blijft aan het werk:“Ik zou het graag wat rustiger aandoen, maar ik heb geen andere keuze”

“Mijn vrouw is de baas in huis, haar regels gelden.” Pascal Braeckman (62) is sinds kort de enige kostwinner thuis. Zijn vrouw An (62) heeft haar job on hold gezet om fulltime voor twee van hun kleinkinderen te zorgen. Geen evidente situatie, maar Vlaanderens bekendste klankman vertelt er open over in het magazine Primo. “Voor de kinderen van mijn zoon

Lees meer »

Nieuw speelpleintje in Willem Tellstraat heet ‘t Ploate Pling

Op het pleintje achter sportzaal d’Hoogploate in de Willem Tellstraat plaatste het lokaal bestuur vorig jaar al een aantal speeltoestellen. Wat echter nog ontbrak, was een officiële naam voor dit nieuwe speelpleintje. Daar kwam nu verandering in.
The post Nieuw speelpleintje in Willem Tellstraat heet ‘t Ploate Pling appeared first on KW.be.

Lees meer »

Actievoerders willen dat Gent standpunt inneemt over doorvoer Russisch gas

In Gent vragen actievoerders van Vredesactie duidelijkheid van het bestuur over belangen in Russische gasdoorvoer. Gent participeert of belegt, net als vele andere lokale besturen, in intercommunales die betrokken zijn bij de doorvoer van Russisch gas via de haven van Zeebrugge. Een Belgische boycot kan echter niet, stelt de regering. Er wordt gepleit voor een Europese aanpak.

Lees meer »

Volkswagen werd jarenlang gehackt, vermoedelijk door Chinese cyberspionnen

Het wereldwijde IT-systeem van Volkswagen, de grootste autofabrikant van Europa, is jarenlang gehackt. Dat blijkt uit interne documenten die Paper Trail Media, Der Spiegel en ZDF deelden met Knack en andere mediapartners van #Hidden Front, een onderzoeksproject naar Chinese inlichtingenactiviteiten in Europa. Hackers konden bij de Volkswagen-groep liefst 19.000 bestanden buitmaken, met onder meer informatie over nieuwe technologische ontwikkelingen.

Lees meer »

KIJK. Noord-Koreaanse staats-tv zendt liedje met kitscherige videoclip uit voor ‘grote leider’ Kim Jong-Un

In Noord-Korea wordt deze videoclip uitgezonden op televisie. Een lied waarin Kim Jong Un wordt geprezen als een vriendelijke, hartelijke en zorgzame leider. “Laten we zingen over Kim Jong Un. Onze grote leider! Laten we houden van Kim Jong Un. Onze vriendelijke vader! “, is te horen in het refrein van het liedje. Dergelijke patriottische hymnen worden dagelijks uitgezonden op

Lees meer »