Gemeente, huisartsen en apothekers samen tegen corona in Ledegem

De gemeente Ledegem en de lokale apothekers en artsen bundelen de krachten in de strijd tegen corona. Vanaf eind september kunnen bewoners terecht bij de lokale apotheker en arts voor het coronavaccin.

Corona is momenteel weer bezig aan een opmars. “De wetenschap verwacht de coronapiek al voor begin november. Omdat we geen tijd te verliezen hebben, hebben we de koppen blij elkaar gestoken om af te stemmen hoe we onze lokale, Ledegemse vaccinatiecampagne het best kunnen aanpakken”, aldus schepen van Sociale Zaken Wally Corneillie (CD&V/VD).

Dit najaar verschijnen er geen vaccinatiecentra in het straatbeeld en worden door de Vlaamse Overheid geen uitnodigingen op naam verstuurd om je te laten vaccineren. “Als lokaal bestuur moeten we dus zelf het initiatief nemen om binnen onze gemeente onze burgers correct en duidelijk te informeren over waarom ze voor een coronavaccin moeten kiezen en waar ze dat kunnen krijgen”, aldus Wally.

Kwetsbare doelgroepen

De gemeente raadt vooral de kwetsbare doelgroepen zeer sterk aan zich opnieuw te laten vaccineren. “De belangrijkste risicogroepen zijn de 65-plussers, zwangere vrouwen, mensen die in de zorgsector werken en mensen met onderliggende gezondheidsproblemen zoals hartaandoeningen en immuunstoornissen. Om een vaccin te krijgen, hoeft de Ledegemse bevolking niet ver te lopen. “Het coronavaccin is gratis en kan geprikt worden bij elke huisarts en in elke apotheek in onze gemeente. Iedere Ledegemnaar kan zich dus in een vertrouwde omgeving laten vaccineren en er zijn ook meer mogelijkheden en tijdstippen om een vaccin te laten prikken”, aldus de schepen.

De burger kan niet vrij langsgaan, maar moet steeds vooraf een afspraak maken. “Het is belangrijk dat de patiënten bij het maken van hun afspraak vermelden dat het over een covidvaccin gaat. Onze huisartsen en apothekers moeten de coronavaccinaties kunnen bundelen zodat er geen dosissen per flacon verloren gaan.” De coronavaccins werden inmiddels besteld. De Ledegemse huisartsen en apothekers verwachten dat zij binnenkort kunnen starten met vaccineren.

The post Gemeente, huisartsen en apothekers samen tegen corona in Ledegem is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Vrijwilliger Veronique zoekt extra helpende handen voor nieuw WZC Sint-Jan Baptist: “Geeft heel veel voldoening”

Het nagelnieuwe woonzorgcentrum Sint-Jan Baptist zoekt nog vrijwilligers. Het zorgcentrum, beheerd door zorggroep Curando Zuid, verwelkomde op 15 april zijn eerste bewoners. “Het is meer dan enkel een woonzorgcentrum, het is ook een buurthuis.”
The post Vrijwilliger Veronique zoekt extra helpende handen voor nieuw WZC Sint-Jan Baptist: “Geeft heel veel voldoening” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Cristiano Ronaldo dé grootverdiener, maar kent u de opvallende nummer twee ook? Dit zijn de bestbetaalde sporters ter wereld

Cristiano Ronaldo is nog steeds de bestbetaalde sporter ter wereld. Volgens het Amerikaanse zakenblad Forbes is de 39-jarige Portugese superster van het Saoedische Al Nassr goed voor een jaarinkomen van 260 miljoen dollar (ruim 239 miljoen euro). Daarmee blijft hij golfer Jon Rahm 218 miljoen euro en Lionel Messi 124 miljoen voor. Max Verstappen staat met een inkomen van 74,5

Lees meer »

Vredescomité Kortrijk maakt Stiltecirkels voor vrede in Gaza

Vredescomité Kortrijk zette woensdagavond zijn schouders onder het initiatief van Pax Christi Vlaanderen om de Nakba te herdenken via een aantal Stiltecirkels. Er waren zo’n 40 deelnemers.
The post Vredescomité Kortrijk maakt Stiltecirkels voor vrede in Gaza appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nachtwacht brengt nieuwe single ‘Samen Sterk’ uit

De nieuwe Nachtwacht single ‘Samen sterk’ is vanaf nu te beluisteren. De bijhorende videoclip, die vorige week werd opgenomen in Steenbakkerijmuseum ’t Geleeg in Boom, is nu te bekijken op het YouTube kanaal van Nachtwacht en op Studio 100 TV.
The post Nachtwacht brengt nieuwe single ‘Samen Sterk’ uit appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik ben pas écht zeker als ik terug op set sta”: actrice Isabelle Van Hecke nog voorzichtig over derde seizoen van ‘Nonkels’

De West-Vlaamse broers Persyn zijn opnieuw heel populair in de Vlaamse huiskamers. Na een succesvol eerste seizoen is het tweede seizoen van ‘Nonkels’ nu al de best bekeken reeks van het jaar op Streamz. Ook op Play4 is de reeks een grote favoriet van de kijker. Reporter Jarne heeft actrice Isabelle Van Hecke (46) te gast, zij vertolkt de rol

Lees meer »

Rik Verheye zet alles op alles voor voetbalclub: “Volgens mijn boekhouder de slechtste investering ooit, maar daar gaat het niet om”

“Wij vormen een sterk koppel. Ik heb het volste vertrouwen in ons.” Het mag duidelijk zijn: ‘Nonkels’-acteur Rik Verheye (37) is nog steeds stapel op zijn Manon. Al moet ze hem wel delen met de rest van Vlaanderen. Want met zijn passie voor acteren, tv-maken en zijn club Sporting Hasselt is Rik drukker dan ooit. “Ik ben collectief bezit”, vertelt

Lees meer »

Werken Centrum in laatste rechte lijn: weergoden houden opening van Brugpark nog wat tegen

De heropening van de Centrumbrug in Izegem zal nog even op zich laten wachten. De asfalteringswerken konden voorlopig niet doorgaan wegens de regen. “Maar de aannemer staat klaar. Zodra het baanvak is geasfalteerd, kunnen de afsluitende werken zoals het plaatsen van de bloembakken beginnen.”
The post Werken Centrum in laatste rechte lijn: weergoden houden opening van Brugpark nog wat

Lees meer »