We moeten pauzeren bij meer dan alleen de menopauze

De aandacht rond de (peri)menopauze die de getuigenis van Gwendolyn Rutten losmaakte, is zeer terecht. Maar er is meer nodig: het is tijd om stil te staan bij alle scharniermomenten van de vrouw in de werkomgeving.

Meer krantenkoppen in België

BULA op de oude Veemarkt: nieuw duurzaam stadsdorp in Sint-Michiels

Projectontwikkelaar Global Estate Group blaast de Veemarkt in de Koningin Astridlaan in Sint-Michiels nieuw leven in en herdoopt de site tot ‘BULA’. De site wordt omgetoverd in een duurzaam stadsdorp met flats, kantoren, een Albert Hein en een deels overdekte markt.
The post BULA op de oude Veemarkt: nieuw duurzaam stadsdorp in Sint-Michiels appeared first on KW.be.

Lees meer »

Doodrijder studente Hannelore (21) tekent tóch beroep aan tegen ‘rechtvaardige’ straf: “We zijn echt ontgoocheld”

“Een strenge, maar rechtvaardige straf.” Dat was het oordeel van de toenmalige advocaat van W.D. (42) toen die drie maanden geleden drie jaar celstraf en vijf jaar rijverbod kreeg. De man reed onder invloed van heroïne studente Hannelore Reyniers (21) dood op haar fiets in Wulpen. En tóch vond W.D. zijn straf zélf te zwaar: hij gaat nu in beroep.

Lees meer »

Rino Maes start fietstocht naar Compostela met eerbetoon aan personeel az groeninge

Hartverwarmend en emotioneel was de officiële start van de fietstocht richting Santiago de Compostela aan az groeninge. Rino Maes (57), echtgenoot van Dominique Naessens, overleden op 5 juli 2023 aan kanker, bracht er samen met een 100-tal vrienden, familie en collega’s een eerbetoon aan de dienst Oncologie en Spoed.
The post Rino Maes start fietstocht naar Compostela met eerbetoon

Lees meer »

Aron organiseert tweede Contrast Festival op 26-27 juli: “Je moet op het terrein je vrienden kunnen verliezen”

Na de voorzichtige eerste editie van vorig jaar, breidt het Contrast Festival stevig uit. Zo zullen er op 26 en 27 juli meer dan dertig deejays afzakken naar de Leopold I Esplanade, verspreid over drie podia. “We willen de feestvierders een echt festivalgevoel bezorgen”, zegt organisator Aron Sirjacobs.
The post Aron organiseert tweede Contrast Festival op 26-27 juli: “Je

Lees meer »

VS waarschuwt voor mogelijke aanvallen tegen LGBTQI+-gemeenschap, dreigingsniveau blijft op 3 voor Brussels Pride

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een wereldwijde waarschuwing uitgestuurd voor mogelijke terroristische aanslagen en geweld tegen personen uit de LGBTQI+-gemeenschap. Ze benadrukt dat Amerikaanse burgers in het buitenland extra voorzichtig moeten zijn. Ook events van de LGBTQI+-gemeenschap zouden een doelwit zijn. In Brussel vindt vanmiddag de Brussels Pride plaats, maar in ons land is het dreigingsniveau niet verhoogd.

Lees meer »

Wijn van Antwerpse Wijnfaktorij, met wijngaarden in Tielt-Winge, doet hart van sommelier van beste restaurant ter wereld sneller slaan

In de Franse krant Le Monde prijst Josep Roca dit weekend Kontreir aan, wijn van de Wijnfaktorij in Antwerpen. Die Josep Roca is niemand minder dan de sommelier van El Celler de Can Roca, een Spaans 3-sterrenrestaurant dat al 2 keer uitgeroepen werd tot beste ter wereld. Zaakvoerder Patrick Nijs begreep ineens waar al die Franse toeristen in zijn winkel

Lees meer »

Plunderingen en brandstichting: gewelddadige protesten tegen Frankrijk in Nieuw-Caledonië

In het Franse overzeese gebied Nieuw-Caledonië is het maandag tot gewelddadige protesten gekomen van separatisten. Ze verzetten zich tegen een geplande grondwetswijziging van de regering in Parijs, die duizenden Franse kiezers in de eilandstaat stemrecht zou geven, en dus meer politieke invloed. Vooral in de hoofdstad Nouméa waren er rellen tussen manifestanten en de veiligheidsdiensten.

Lees meer »