Paul’s Hotel, het laatste hotel in Duinbergen, krijgt make-over: “We zijn het gewend om klantvriendelijk te zijn”

Paul’s Hotel, het laatste overgebleven hotel in Duinbergen bij Knokke-Heist, heeft met John Proot (54) en Nathalie Claeys (54) nieuwe eigenaars. Voor het koppel opent een volledig nieuwe wereld, want voordien waren ze actief binnen de autosector. “We gaan opnieuw naar school om alles volledig onder de knie te krijgen”, glimlacht John. Volgende week volgt een uitverkoop van de inboedel, tegen mei 2024 moet het hotel volledig gerenoveerd zijn. Mét een leuke nieuwe naam.

En óf het een aparte zomer is geweest voor John en Nathalie. Inwoners van Knokke-Heist kennen het koppel wellicht als de voormalige uitbaters van de Mercedes-garage langs de Natiënlaan, maar sinds 1 juni draaien ze mee in Paul’s Hotel. Ze namen de sleutels over van uitbater Patrick Groothaert, die het na 18 jaar uitbating iets rustiger aan wou doen. “Sinds 1 augustus runnen we het hotel, na twee maanden meedraaien met Patrick, volledig zelfstandig”, legt John uit. “Ja, er is best een nieuwe wereld voor ons open gegaan.”

“Toe aan nieuwe uitdaging”

De 54-jarige hotelier zegt het met de glimlach. Dat het koppel op latere leeftijd nog zo’n grote nieuwe stap zet, is niet alledaags, beseffen ze. Maar tegelijkertijd is de goesting groot. “We waren beiden toe aan een nieuwe uitdaging en toen zagen we plots dit hotel te koop staan. Daarna is het eigenlijk snel gegaan”, zegt John. “Natuurlijk is het aanpassen. We zitten ook opnieuw op de schoolbanken voor een cursus hotelmanagement. Al zijn we het altijd gewoon geweest om klantvriendelijk te zijn. Alleen is het nu niet voor auto’s, maar voor gasten natuurlijk”, zegt de man met de glimlach.

Het koppel koos ervoor om het hoogseizoen nog uit te doen met Paul’s Hotel. Na de Zoute Grand Prix gaan de deuren evenwel voor enkele maanden dicht en krijgt het hotel een volledige make-over. “Inclusief nieuwe naam”, zegt het koppel. “Kijk, ondanks het feit dat het hotel nog steeds veel charme uitstraalt en vele positieve reacties ontvangt van de klanten, is een renovatie van het gebouw dringend aan de orde. Er is nog enkel glas, om een simpel voorbeeld te geven. Ook het dak moet geïsoleerd worden, net zoals de badkamers aan vernieuwing toe zijn. Er komt ook airconditioning op de kamers, want daar is nu eenmaal steeds meer vraag naar.”

Familiaal karakter

John en Nathalie hechten evenwel groot belang aan het feit dat de authenticiteit niet mag verloren gaan, zij het dan in een nieuw jasje. Zo verandert de naam Paul’s Hotel in Hotel Villa Bonnie. “‘Bonnie’ wordt veel gebruikt als koosnaam voor oma en klinkt ook als ‘bon nid’ (goed nest, red.). ‘Villa’ moet ook duiden op het kleinschalige, familiale karakter”, legt John uit. “Momenteel beschikt het hotel over vijftien kamers, maar dat zullen er na de renovatie nog veertien zijn. De mensen mogen er zeker van zijn dat het een familiaal hotel blijft, zoals het altijd is geweest.”

Om de werken vlot te laten verlopen wordt de volledige inboedel van de hand gedaan aan kleine prijsjes: bedden, kasten, tafels, stoelen, verlichting, sanitair… Alles mag de deur uit. Vanaf dinsdag 10 oktober 12 uur tot donderdag 12 oktober 18 uur is iedereen welkom om te kijken en kopen. Vooraf bezichtigen is ook mogelijk op afspraak via 0475/79.88.52. (MM)

The post Paul’s Hotel, het laatste hotel in Duinbergen, krijgt make-over: “We zijn het gewend om klantvriendelijk te zijn” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

PVV, VVD, NSC en BBB stellen coalitieakkoord voor: “Hoop, lef en trots”

De vier Nederlandse partijen PVV, VVD, NSC en BBB hebben donderdagochtend hun coalitieakkoord voorgesteld. Na een lange formatieperiode hopen de vier met het akkoord – getiteld ‘Hoop, lef en trots’ – een “stabiel Nederland” te leiden. Het akkoord legt onder meer de nadruk op een streng asielbeleid, veiligheid, bestaanszekerheid en landbouw, de speerpunten van de partijen.

Lees meer »

Brandweer ruimt kilometerslang mazoutspoor op in centrum van Kortemark

In een groot deel van het centrum van Kortemark was er donderdagochtend flink wat verkeershinder door een kilometerslang mazoutspoor. De brandweer is al twee dagen bezig om de mazout op te ruimen. “Maar door de regen raakte die meer verspreid en gingen we extra ter plaatse”, zegt brandweerkapitein David Vanden Eynde van post Kortemark.
The post Brandweer ruimt kilometerslang

Lees meer »

Baby’s krijgen rijksregisternummer bij geboorte

Baby’s zullen in de toekomst vanaf de geboorte al een rijksregisternummer kunnen krijgen. Dat is althans het doel van een wetsontwerp dat vrijdag groen licht kreeg van de ministerraad. Volgens minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) is het zinvol dat een pasgeborene een rijksregisternummer kan krijgen, zodat hij kan genieten van rechten op het vlak van sociale zekerheid.

Lees meer »

Onze-Lieve-Vrouwecollege haalt Talenlabel binnen

In het Onze-Lieve-Vrouwecollege zetten de leerkrachten sterk in op de taalontwikkeling van de leerlingen, ook buiten de specifieke taallessen. Hierdoor konden ze het Talenlabel van de Vlaamse overheid binnenhalen. Zo leggen ze een brede basis aan woordenschat en grammatica in de eerste twee jaar en wordt er getraind op vaardigheden via gerichte, authentieke taalsituaties. In
The post Onze-Lieve-Vrouwecollege haalt

Lees meer »

Koopjesjagers opgelet: Drie dagen feest in Kuurne

Op vrijdag 31 mei, zaterdag 1 en zondag 2 juni kunnen koopjesjagers hun hart ophalen in de verkeersvrije centrumstraten van Kuurne. Drie dagen lang bieden lokale handelaars aantrekkelijke koopjes aan via hun stocksales en zijn er diverse standwerkers die hun handelswaar aanbieden. Op zondag worden de stocksales aangevuld met kunst, aangezien zo’n 60 kunstenaars aan het werk te zien zullen

Lees meer »

Zelenski gelooft niet in staakt-het-vuren tijdens Olympische Spelen: “Rusland zou dan enkel verder oprukken”

De Oekraïense president Zelenski denkt dat Rusland een gevechtspauze tijdens de Olympische Spelen in Parijs deze zomer enkel zou gebruiken om verder op te rukken. De Franse president Emmanuel Macron had, net als heel wat organisaties, opgeroepen tot een olympische wapenstilstand. Maar de Russische president Poetin liet al weten dat hij niet van plan is om een staakt-het-vuren in acht

Lees meer »

“Ik volgde m’n instinct”: Lucinda Brand stopt om ploeggenote te helpen na zware crash, maar krijgt aan finish rekening gepresenteerd

Elisa Balsamo (Lidl-Trek) kent het verdict na haar zware valpartij in de Ronde van Burgos. Ze liep breuken op aan de neus en de hand. Haar ploeggenote Lucinda Brand kneep de remmen dicht om Balsamo te helpen, maar krijgt de rekening gepresenteerd. Ze bolde daardoor namelijk drie minuten na de winnares over de streep en krijgt die tijdachterstand ook effectief

Lees meer »