Mogen onze royals meedoen aan een tv-programma? “Koning Filip stond niet achter deelname van prinses Delphine aan ‘Dancing with the Stars’”

Onze royalty-expert, Wim Dehandschutter, brengt wekelijks een bezoek aan Qmusic voor de rubriek ‘Drinken ze bruis in het koningshuis?’ Deze week is Q-presentator Vincent Fierens razend benieuwd of onze koning mee zou mogen deelnemen aan een tv-programma. 

Meer krantenkoppen in België

Stad Kortrijk behaalt opnieuw Vlaams label ‘Sportbedrijf’

Met het label ‘Sportbedrijf’ wil Sport Vlaanderen alle bedrijven stimuleren om hun medewerkers aan te zetten tot sporten en bewegen. Ook Stad Kortrijk mag – al voor de tweede keer – het label in ontvangst nemen.
The post Stad Kortrijk behaalt opnieuw Vlaams label ‘Sportbedrijf’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kampioen Club Brugge opent het nieuwe seizoen tegen KV Mechelen

Club Brugge en KV Mechelen spelen op vrijdag 26 juli de openingswedstrijd van het seizoen 2024-2025 in de Jupiler Pro League. Dat maakte de Pro League dinsdag bekend tijdens de kalendervoorstelling van het nieuwe seizoen.
The post Kampioen Club Brugge opent het nieuwe seizoen tegen KV Mechelen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ontploffing Hoboken: minstens 6 gewonden, brandweer zoekt nog naar 2 vermisten

Op de Sint-Bernardsesteenweg in Hoboken (Antwerpen) heeft deze ochtend een explosie plaatsgevonden. Twee verdiepingen zouden zijn ingestort. Een deel van het gebouw is weggeblazen. De Antwerpse brandweer bevestigt aan onze redactie dat er mensen aanwezig waren in het gebouw en is volop bezig met een ‘search & rescue’-operatie. Er zijn al minstens zes gewonden. De brandweer is nog op zoek

Lees meer »

Aveve organiseert eerste editie van Hondenrace

Een bonte verzameling viervoeters verzamelde zich afgelopen weekend in Wervik, om er deel te nemen aan de eerste editie van de Hondenrace. Het initiatief, dat door tuincentrum Aveve op poten werd gezet, moet een oude traditie nieuw leven inblazen.
The post Aveve organiseert eerste editie van Hondenrace appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wat doet Vlaams Belang op 13 oktober, na de historische winst op 9 juni? “In elke gemeente willen we opkomen”

Vlaams Belang werd op 9 juni de grootste partij van West-Vlaanderen. Zelfs in gemeenten zonder lokale afdeling behaalde ze monsterscores. De partij gooit nu alles in de strijd om op 13 oktober ook de gemeenteraden te veroveren. “Het is onze ambitie om overal lijsten in te dienen”, zegt provinciaal voorzitter Stefaan Sintobin. “En ik hoop dat we ergens het cordon

Lees meer »

Sea Life Blankenberge laat zeehondjes Draakje en Selkie vrij

Sea Life Blankenberge heeft woensdagmiddag twee herstelde zeehonden naar hun natuurlijke habitat vrijgelaten. Draakje en Selkie hebben beide een uitdagend herstelproces doorstaan, en werden gezond genoeg bevonden om weer in de zee te leven.
The post Sea Life Blankenberge laat zeehondjes Draakje en Selkie vrij appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wrak van vliegtuig vicepresident Malawi teruggevonden, geen overlevenden

Het wrak van het vermiste legervliegtuig met aan boord de vicepresident van Malawi, de 51-jarige Saulos Chilima, is dinsdag gevonden. Dat blijkt uit beelden die naar het Franse persagentschap AFP zijn gestuurd door een lid van het militaire reddingsteam. Niemand van de tien inzittenden heeft de crash overleefd, laat president Lazarus Chakwera weten.

Lees meer »

Beloftevolle voetballer (21) zwaargewond na zware klap tegen boom: “Hopelijk kan zijn carrière gered worden”

Een 21-jarige beloftevolle voetballer is woensdagmiddag zwaargewond geraakt bij een zwaar verkeersongeval in Lampernisse (Diksmuide). Dylan M. uit Middelkerke reed aan hoge snelheid met zijn Mini tegen een boom, kantelde en moest 70 meter verderop bevrijd worden uit het wrak door de brandweer. Hij raakte zwaargewond aan zijn linkerbeen. “Helaas heb ik hem al vaker gezegd trager te rijden. Hopelijk

Lees meer »

Grote onrust na aankondiging 385 ontslagen bij koerierbedrijf FedEx: “Twintigtal werknemers spontaan in staking”

Bij koerierbedrijf FedEx op goederenluchthaven Brucargo is grote onrust ontstaan na de aankondiging van 385 ontslagen op een bijzondere ondernemingsraad. Een twintigtal werknemers zijn daarop spontaan in staking gegaan. “De reacties variëren van gelatenheid tot boosheid. Mogelijk volgen er nog meer acties”, zegt secretaris Kris Vanden Bossche van ACV Puls.

Lees meer »

LIVEBLOG NEDERLAND-IJSLAND. Oranje verdubbelt de voorsprong meteen na rust: Van Dijk kopt de 2-0 tegen de touwen!

Na een overtuigende 4-0-zege tegen Canada vorige week, speelt Oranje vanavond zijn uitzwaaimatch voor het EK tegen IJsland, dat vrijdag nog verrassend ging winnen op Wembley dankzij een goal van OH Leuven-spits Thorsteinsson. Het Nederlands elftal opent haar EK zondag met een wedstrijd tegen Polen. Volg de ontwikkelingen voor en tijdens Nederland – IJsland hieronder.

Lees meer »