Visvijver in Merchtem wordt leeggehaald: “Willen vijver teruggeven aan de natuur”

In Merchtem zijn zowat alle vissen uit een grote visvijver gehaald. Natuurpunt kocht de vijver recent over van een lokale visclub en wil de vijver teruggeven aan de natuur. Daarvoor moeten de vissen, waar normaal op gevist wordt, eruit gehaald worden.

Meer krantenkoppen in België

Bekijk: Cercle-doelman Warleson wordt vlak na affluiten onderuit getackeld en geslagen door vierende Club-fan

In het tumult na de veldbestorming na Club Brugge – Cercle Brugge heeft zich een weinig fraai incident voorgedaan: Cercle-doelman Warleson werd immers door een Club-fan onderuit gehaald en heeft ook nog een slag in het gezicht gekregen. Dat is te zien op beelden die rondgaan op sociale media en werd ook bevestigd door de Braziliaanse doelman.
The post

Lees meer »

Oostende voor Anker sluit 23ste editie af met 200 000 bezoekers

Om 19 uur sluit straks het maritiem festival ‘Oostende voor Anker’ haar 23ste editie met feestelijk scheepshoorngeloei af. Ook nu kan de organisatie met een schatting van ca. 200 000 bezoekers terugblikken op een massale opkomst tijdens deze vierdaagse.
The post Oostende voor Anker sluit 23ste editie af met 200 000 bezoekers appeared first on KW.be.

Lees meer »

Charlotte Timmers onder de indruk van Niels Destadsbader tijdens eerste toonmoment ’14-18′: “Cute hoe je de cast aanmoedigt”

Zondag 2 juni wordt een hoogdag voor in de carrière van Charlotte Timmers (36) en Niels Destadsbader (35), want zij maken dan hun grote spektakel-musicaldebuut in ‘14-18′. In het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs wordt op dit moment de allerlaatste hand aan gelegd aan de herneming. Reporter Jarne mag in primeur het eerste kwartier volgen en strikt het duo

Lees meer »

Veertigste verjaardag voor Italiëreizen van Scholengroep Sint-Rembert

Al precies 40 jaar, sinds 1984, trekt de Scholengroep Sint-Rembert met leerlingen uit het vijfde en zesde jaar secundair onderwijs in de paasvakantie voor een kleine twee weken naar Italië. Dit jaar reisden er 349 leerlingen en 35 begeleiders mee, verdeeld over acht groepen en evenveel bussen.
The post Veertigste verjaardag voor Italiëreizen van Scholengroep Sint-Rembert appeared first on

Lees meer »

Hermes Club Oostende promoveert naar Eerste Landelijke: “Iedereen boven de verwachtingen”

In de Beker van Vlaanderen in Bornem heeft Hermes Club Oostende de eerste plaats behaald, en daarmee de promotie naar Eerste Landelijke. “Als we een viertal atleten vinden voor de horden en het hink-stap-springen, kunnen we wellicht in die reeks blijven.”
The post Hermes Club Oostende promoveert naar Eerste Landelijke: “Iedereen boven de verwachtingen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ooievaars geboren en geringd in Bellewaerde: “Een hedendaagse dierentuin moet ook dieren in de natuur steunen”

In het Ieperse Bellewaerde Park is het eerste ooievaarsjong van het seizoen geringd en het wordt niet het laatste. Het aantal nesten in het park stijgt door verschillende investeringen. “Toch mogen deze vogels gaan en staan waar ze willen.”
The post Ooievaars geboren en geringd in Bellewaerde: “Een hedendaagse dierentuin moet ook dieren in de natuur steunen” appeared first

Lees meer »

Wie is ijdele topambtenaar Dick Schoof, de nieuwe premier van Nederland?

Hij liep al achttien marathons, ging naar dezelfde school als NSC-leider Pieter Omtzigt en kent alle sluiproutes in politiek Den Haag. Dick Schoof (67) was altijd al ambitieus, maar als topambtenaar vloog hij ook weleens uit de bocht. Toch mag hij nu premier worden. Portret van een topambtenaar die grossiert in bijnamen, fors uit de hoek kan komen en wiens

Lees meer »

Actrice Cathérine Kools woont nu aan de kust: “Veel mensen dragen ‘Wittekerke’ hier nog altijd in hun hart”

Verrassing van jewelste voor de ‘Familie’-fans, want maandagavond wandelde Leen Van den Bossche plots het beeld in. Na zes jaar keert het personage terug uit Afrika, en dus hervat Cathérine Kools (42) haar rol. “Zowel Leen als ik hebben de voorbije jaren dingen gedaan waarvan we voelden dat ze moesten gebeuren”, vertelt de actrice over haar comeback en hoe haar

Lees meer »