Voorbijgangers vinden het prachtig, maar oorzaak van roze vijver op Hawaï is minder prettig

Het lijkt wel een idyllisch beeld: een roze vijver op het Hawaïaanse eiland Maui. En ook de voorbijgangers vinden het geweldig: “Ik ben hier al duizenden keren gepasseerd, maar dit heb ik nog nooit gezien.” Maar de oorzaak is iets minder tof. Door de enorme droogte die al enkele maanden op het eiland is, krijgt de vijver geen toevoer van andere rivieren en zou in het water de halobacterie aanwezig zijn. Die duikt op in water waar een groot zoutgehalte in aanwezig is. In de roze vijver zou dat zoutgehalte dubbel zo hoog zijn als in zeewater.

Meer krantenkoppen in België

Gruwelijk ongeval met slijpschijf op Oostendse werf brengt zwartwerk aan het licht: celstraf met uitstel en fikse boete

Twee Roemenen uit Brussel hebben voor de Brugse rechtbank zes maanden celstraf met uitstel gekregen voor zwartwerk en inbreuken op de welzijnswet. Ze kregen ook nog een geldboete van 16.000 euro, de helft met uitstel. Het gesjoemel kwam aan het licht na een gruwelijk ongeval op een Oostendse werf.
The post Gruwelijk ongeval met slijpschijf op Oostendse werf brengt

Lees meer »

Leona Vuylsteke wint hoofdprijs Maand van de Markt

De wekelijkse markten spelen nog altijd een belangrijke rol voor de leefbaarheid in onze gemeenten. Bovendien is zo’n marktdag een ideaal ontmoetingsmoment voor jong en oud. In april werd de wekelijkse markt in de kijker geplaatst. Wie dan een aankoop deed, kreeg een deelnemingsformulier voor een wedstrijd. Digitaal werden er 764 kaarten ingediend, op papier
The post Leona Vuylsteke

Lees meer »

Iconische website van Belgisch Staatsblad krijgt na 27 jaar make-over

De iconische lay-out met de blauwe achtergrond en de wolkjes uit de jaren 1990, is niet meer. Na 27 jaar is de website van het Belgisch Staatsblad gemoderniseerd en gebruiksvriendelijker gemaakt. "Voor sommigen was het pure nostalgie, maar voor de meesten is het een herinnering aan pure kafka", zegt minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open VLD).

Lees meer »

Nieuwe operator DIGI lanceert deze zomer mobiele, fiber en tv-abonnementen: “Meer dan 10 procent goedkoper dan huidige prijzen”

In de loop van deze zomer lanceert DIGI als vierde nationale telecomoperator zijn aanbod met abonnementen voor mobiel internet, vast internet via fiber en televisie. “Onze prijzen zullen meer dan tien procent lager liggen dan de huidige prijzen”, verklapt Jeroen Degadt van DIGI België in een interview met HLN. Wat wil DIGI nu al vertellen over de abonnementen? En zullen

Lees meer »

Poperinge maakt zich klaar voor allereerste Hop In Trail

Op zondag 26 mei organiseert de bedrijventerreinvereniging PopIn uit Poperinge een unieke run langs 32 bedrijven. Lopers worden uitgedaagd op een gevarieerd parcours van 9 kilometer vol hindernissen en obstakels. Voor wandelaars is er een alternatieve route voorzien.
The post Poperinge maakt zich klaar voor allereerste Hop In Trail appeared first on KW.be.

Lees meer »

Mollenvanger Marc Denys in gesprek met de Mol van het 12de seizoen

Het spel is gespeeld: de Mol is ontmaskerd en dit is de winnaar van het 12e seizoen. OPGELET, SPOILER ALERT! In de finale van ons favoriet programma is Senne ontmaskerd als de snoodaard van dit seizoen. Bernard kroonde zich tot winnaar. Hij haalde het van Michaël en gaat met de groepspot van 24.160 euro naar huis.
The post Mollenvanger

Lees meer »

Sint-Truiden komt met plan tegen toekomstige belangenvermenging na rapport Audit Vlaanderen

Op de raadscommissie in Sint-Truiden is een actieplan voorgesteld om belangenvermenging of de schijn van belangenvermenging te vermijden in de toekomst. Mandatarissen zullen voortaan elk jaar al hun mandaten en financiële belangen moeten oplijsten en aan het begin van hun mandaat een verklaring op eer ondertekenen waarin ze zeggen de deontologische code te zullen volgen. Ook komt er een afwegingskader,

Lees meer »

Slovaakse premier Robert Fico (59) vecht na schietpartij voor zijn leven, dader zegt dat hij “niet eens is met beleid van de regering”

Robert Fico (59), de premier van Slovakije, is neergeschoten na een ministerraad. Een reporter van dagblad ‘Denník N’ zag dat de eerste minister van de grond moest worden getild en werd weggereden. Volgens de Slovaakse regering “balanceert hij tussen leven en dood”. De aanval vond plaats voor een cultureel gemeenschapscentrum in de stad Handlova. De dader zou een 71-jarige dichter

Lees meer »