Vijver aan Sterrebos wordt schoongemaakt, moderne nutsleidingen zorgen voor hinder in Moorseelsesteenweg en Sterrebosdreef

In de week van 9 oktober starten De Watergroep, Fluvius en Proximus met nutswerken in de Sterrebosdreef. Die gebeuren in het voetpad en de parkeerstrook. De werken zijn nu nodig om er in het voorjaar van 2024 een gescheiden riolering te kunnen aanleggen. De vijver tegenover het bos krijgt een poetsbeurt.

Als ze klaar zijn in de Sterrebosdreef, wellicht halfweg november, verhuizen de nutsmaatschappijen hun werf naar de Moorseelsesteenweg, in het stuk tussen de Hoogstraat en de Sterrebosdreef. Daar worden de wegenis- en rioleringswerken in 2025 verwacht.

Proper water in het Sterrebos

Doorheen de jaren werd de Regenbeek vervuild. De Stad, de Provincie en Aquafin werken samen om de beek te saneren. Door het afvalwater van de beek te halen, krijgt die er enkel nog proper regenwater bij. Dat is goed voor de bomen en planten en als aanvulling van het grondwater.

In het Sterrebos, krijgt het water meer ruimte. Regenwater zal zichtbaarder zijn in ondiepe komvormige bekkens, wat goed is voor de planten. Bij hevige regenval vormen deze bekkens ook een noodzakelijke buffer. Bovendien wordt op die manier de historische loop van de Regenbeek hersteld.

Schone vijver langs de Moorseelsesteenweg

De Provincie West-Vlaanderen maakt de vijver aan de overkant van het Sterrebos helemaal schoon. Het slib wordt weggenomen, afval wordt verwijderd en de oevers krijgen alle kansen. Ook wordt er een nieuw vlonderpad langs de vijver aangelegd voor voetgangers en fietsers.

Hinder tijdens de nutswerken

Van 9 oktober tot midden november zal de Sterrebosdreef afgesloten zijn vanaf de Bergeikenstraat tot aan de Moorseelsesteenweg. De omleiding verloopt via de Moorseelsesteenweg en de Bornstraat. De provinciale parking Sterrebos blijft bereikbaar.

Midden november tot eind 2023 gebeuren de werken in de Moorseelsesteenweg. Er zal eenrichting mogelijk zijn voor auto’s richting de Rijksweg. Fietsers volgen dan een veilige omleiding via de fietsstraten.

Omwonenden kregen vorige week een bewonersbrief in de bus. Je ziet de meest recente informatie op www.roeselare.be.

The post Vijver aan Sterrebos wordt schoongemaakt, moderne nutsleidingen zorgen voor hinder in Moorseelsesteenweg en Sterrebosdreef is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Bij zo’n drastische ingreep kan men zich geen fouten veroorloven”: voormalige EBU-topman reageert op chaos tijdens Songfestival

“Deze editie was zeer omstreden. De formule moet dringend worden bijgeschaafd.” Voormalig EBU-topman Jeroen Depraetere blikt verbaasd terug op de brokkeneditie, maar: “deze heisa betekent zeker niet het einde van het Eurovisiesongfestival.” Hij stelt wel enkele broodnodige aanpassingen voor. “Er zijn in het verleden wel meer pogingen tot inmenging geweest, maar nooit zo erg als nu.”

Lees meer »

? Kan Donald Trump de presidentsverkiezingen verliezen door het zwijggeldproces? “Het was behoorlijk gênant voor hem om aan te horen”

In New York loopt op dit moment een rechtszaak tegen Donald Trump over vermeend zwijggeld dat de ex-president betaald zou hebben aan pornoactrice Stormy Daniels. Welke indruk geeft Trump tijdens de zittingen? En kan een eventuele veroordeling de uitkomst van de presidentsverkiezingen beïnvloeden? Amerikacorrespondent Romina Van Camp beantwoordt vijf vragen.

Lees meer »

In deze Limburgse gemeente haalde Vlaams Belang in 2019 de meeste stemmen. Niemand weet waarom. Of toch wel?

Waar heeft Vlaams Belang bij de laatste federale verkiezingen in Limburg het hoogst gescoord? Niet in een mijngemeente, niet in een centrumstad, wel in…. Ham, waar maar liefst 26 procent voor de extreemrechtse partij koos. Het lijkt een mysterie, Vlaams Belang valt er lokaal niet meteen op, er is niet meteen een andere uitleg voor dat cijfer. Of toch wel?

Lees meer »

Mysterie van het vrouwelijk sporthart: waarom lezen we alleen over plotse dood bij mannelijke (top)sporters?

Christian Eriksen die ineenstuikt op het veld tijdens het EK voetbal in 2021, Sep Vanmarcke die een punt achter zijn carrière moest zetten door hartritmestoornissen of Sergio Agüero van FC Barcelona die noodgedwongen moest stoppen met voetballen door hartproblemen. Topsport blijkt niet zo onschuldig voor het hart. Maar geldt dat ook voor topsportsters? Uit onderzoek blijkt dat negen op tien

Lees meer »

De vormelingen van 2024 uit De Boomgaard

In de parochiekerk is het vormsel toegediend aan deze kinderen uit VBS De Boomgaard: Victor Denolf, Sarah Feys, Iselle Naeyaert, Lieze Ruysschaert, Lucie Fillieux, Eugénie Devos, Lena Machowska, Céleste Stroobant, Nanne Baelen, Thomas Naessens, Elisga Naessens, Ferre Depasse, Lander Dehullu, Lore Herman, Eloïse Vandevelde, Arthur Robbesyn, Noé Vindelinckx, Louis Vanwynsberghe, Luis Vanhauwaert, Trewis Bargo, Suzan
The post De vormelingen

Lees meer »

Remus!

De Tieltse schrijfster Ann De Craemer geeft tweewekelijks een inkijk in haar leven.
The post Remus! appeared first on KW.be.

Lees meer »

Sophie Wicke is duivel-doet-al bij Ieperse toeristische dienst: “We zijn nooit naast onze schoenen gaan lopen”

In het programmaboekje van de Kattenstoet stond Sophie Wicke vermeld als duivel-doet-al en dat is niet overdreven. Van de commissarissen optrommelen tot het bedankingsfeest organiseren, in zowat alle facetten van de stoet draagt ze haar steentje bij. “Hopelijk val ik nu niet in een zwart gat”, lacht de Ieperse, die al 25 jaar voor de dienst toerisme werkt.
The

Lees meer »

“Ik deed enkel pipi in het water”: vijftiger die in Middelkerke geslachtsdeel toonde aan minderjarige mag vijf jaar niet naar zwembad

Tot drie keer toe liet een 56-jarige man uit Lennik zijn zwembroek zakken in een openluchtzwembad in Middelkerke. Omdat minderjarige meisjes daar getuige van waren levert hem dit nu twaalf maanden voorwaardelijke celstraf op voor exhibitionisme. P.B. mag ook vijf jaar lang geen speelplein of zwembad meer betreden. De man had een opmerkelijke uitleg voor zijn ongepast gedrag.
The

Lees meer »

Zware rellen in Nieuw-Caledonië door wetswijziging Frans stemrecht: al drie doden en honderden gewonden

In het Franse overzeese gebied Nieuw-Caledonië, een eiland ten noordoosten van Australië, zijn zware rellen uitgebroken in de hoofdstad Nouméa. De rellen zijn het gevolg een uit de hand gelopen protest tegen een wetswijziging die meer Franse eilandbewoners stemrecht zou geven. Daarbij zijn al drie mensen om het leven gekomen. Er vielen ook honderden gewonden. Meer dan 130 mensen zijn

Lees meer »