Vliegen op Londen vanuit Antwerpen niet meer mogelijk

Begin 2023 heropende de “iconische verbinding” tussen London City Airport en Antwerpen. Door personeelstekort bij de Luxemburgse luchtvaartmaatschappij Luxair zal het traject opnieuw worden geschrapt vanaf juni. Dat bevestigt de luchthaven van Deurne.

 

Meer krantenkoppen in België

Duitstalige Belgen stemmen 4 keer vaker blanco dan Vlamingen

16 procent van de kiezers uit de Duitstalige Gemeenschap stemt blanco bij de federale verkiezingen. Dat is 4 keer meer dan in Vlaanderen. Het is niet enkel dit jaar dat het aantal blanco-stemmers zo hoog ligt in het Duitstalige landsgedeelte en dat heeft een oorzaak. "Duitstalige Belgen vinden hun gading niet in het aanbod van de Franstalige partijen."

Lees meer »

IJsland geeft toelating voor walvisvangst

IJsland heeft een vergunning voor walvisjacht verleend aan het enige bedrijf op het eiland dat zich daar nog mee bezighoudt. Hvalur hf zal tot het einde van het seizoen dit jaar mogen blijven jagen op walvissen, zo meldt de IJslandse minister van Visserij Bjarkey Olsen Gunnarsdottir dinsdag.

Lees meer »

Sammy Mahdi wil CD&V-voorzitter blijven

Sammy Mahdi wil voorzitter van de CD&V blijven. Dat antwoordde hij in De Zevende Dag (VRT 1) op vragen of hij zoals zijn collega’s Bart De Wever (N-VA), Georges-Louis Bouchez (MR) en Melissa Depraetere (Vooruit) in een regering zou stappen. “Ik wil nu goed onderhandelen”, vulde hij aan.

Lees meer »