LIVEBLOG RWDM-KV KORTRIJK. Thuisploeg komt sterk uit de kleedkamer, gelijkmaker Carlos afgekeurd

KV Kortrijk gaat met het mes op de keel op bezoek bij RWDM. Bij een nederlaag in Molenbeek zijn de Kortrijkzanen definitief veroordeeld tot degradatie naar de Challenger Pro League. Grijpt Kortrijk zijn laatste strohalm of valt het doek? Volg het op de voet in onze liveblog! 

Meer krantenkoppen in België

Dit is de duurste koe ter wereld (en de belichaming van de enorme vleesambities van topexportland Brazilië)

Brazilië heeft honderden miljoenen koeien, maar deze sneeuwwitte klepper met de kenmerkende bobbel op de rug is wel héél speciaal. De indrukwekkende kolos van 1.100 kilo droog aan de haak wordt de klok rond bewaakt door een gewapende bewaker, veiligheidscamera’s en een persoonlijke dierenarts. Dit is de duurste koe ter wereld. De belichaming van de grote Braziliaanse rundvleesexportambities.

Lees meer »

Vrienden van de Sint-Maartenskathedraal brengen nieuwe publicatie: “De Schilderijen van de Sint-Maartenskathedraal”

De vzw Vrienden van de Sint-Maartenskathedraal Ieper publiceerde in 2019 een overzicht en beschrijving van alle glasramen in de Sint-Maartenskathedraal. Vijf jaar later stelt de vzw een tweede deel in deze reeks voor.
The post Vrienden van de Sint-Maartenskathedraal brengen nieuwe publicatie: “De Schilderijen van de Sint-Maartenskathedraal” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Verkiezingsresultaten in Vleteren: zo heeft jouw gemeente gestemd

Ook de inwoners van Vleteren trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in het Vlaams Parlement, de Kamer en Europa? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van 2024 in Vleteren.
The post Verkiezingsresultaten in Vleteren: zo heeft jouw gemeente gestemd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Onze reporter keek de hele dag televisie: “Politici die vertellen over het beleg van hun pistolets? We zien het in Turkije of Rusland zo snel niet gebeuren”

Zo toegankelijk als politici in Vlaanderen zijn, vind je ze allicht nergens te wereld. “We mochten het ochtendloopje zien, het ontbijt met tijgerpistolets, én hoe Bart De Wever van zijn kinderen de wind mee kreeg voor Vaderdag.” Onze reporter Nadine Van Der Linden keek tv en stelde vast dat er minder geheimen zijn dan ooit. “Tot de resultaten hier en

Lees meer »

Serena-Lynn Geldof vindt nieuwe club in Spanje

Belgian Cat Serena-Lynn Geldof uit Westkerke zal volgend seizoen in actie komen voor de Spaanse basketbalploeg Joventut Badalona. De Catalaanse club bevestigde dat 27-jarige West-Vlaamse haar handtekening heeft gezet onder een contract tot juni 2025.
The post Serena-Lynn Geldof vindt nieuwe club in Spanje appeared first on KW.be.

Lees meer »

Taylor Swift spreekt security in het Frans aan om fans uit de nood te helpen

Taylor Swift (34) stond de afgelopen dagen op het podium in het Groupama Stadium in de Franse stad Lyon. De Amerikaanse zangeres toonde tijdens een van die optredens dat ze intussen een klein woordje Frans spreekt. Toen enkele fans om hulp vroegen, wenkte zij de beveiliging met de Franse zin “Aidez-les, s’ il vous plaît”. Dat betekent: “Help ze, alsjeblieft”.

Lees meer »

Voka ontstemd dat Vlaamse regering twintig hectare bedrijventerreinen in West-Vlaanderen schrapt in strijd tegen wateroverlast: “Terwijl we nú al met krapte kampen”

De Vlaamse regering schrapt twintig hectare bedrijventerreinen in de strijd tegen wateroverlast. Werkgeversorganisatie Voka stelt zich daar vragen bij. “We onderschrijven het belang van het klimaat- en waterrobuust maken van onze omgeving, maar we stellen ons ernstige vragen bij het schrappen van net deze gebieden”, stelt Voka-directeur Bert Mons. “Terwijl we nu al met krapte om te ondernemen kampen.”

Lees meer »

Heeft CD&V nu verloren of niet? “Misschien iets te veel Mahdi en iets te weinig Van Peteghem, Verlinden en Crevits”

CD&Vierde: geen podiumplek voor Sammy Mahdi en de zijnen. Waar de christendemocraten hadden gemikt op een derde plaats, lijken ze genoegen te moeten nemen met hooguit een vierde stek, ná rechtstreekse concurrent Vooruit. Volgens voormalig boegbeeld en oud-premier Yves Leterme heeft zijn partij te weinig durf en smoel getoond. Een analyse die sommigen in de zaal deelden: “We hebben bijvoorbeeld

Lees meer »