Vrouwentopper in gedrang? Anderlecht mist liefst 10 zieke speelsters, maar titelrivaal Standard weigert (voorlopig?) uitstel

In de Lotto Super League, de eerste klasse van het vrouwenvoetbal, staat vandaag de topper tussen RSCA Women en Standard Fémina op de planning. Al dreigt die match nog in het water te vallen. Maar liefst tien Anderlecht-speelsters zijn ziek en vragen om uitstel, al wil Standard daar niet in meegaan. 

Meer krantenkoppen in België

“DNA- onderzoek zal uitwijzen wie het rooster heeft gegooid”: meerderjarige verdachten van dood trucker Gheorghe blijven in de cel

DNA-onderzoek moet uitwijzen wie van de opgepakte jongeren met een rioolrooster naar vrachtwagenchauffeur Gheorghe heeft gegooid. Volgens meerdere verklaringen zouden twee jongens van de vijfkoppige bende het bewuste rooster hebben laten vallen. “Maar ze schuiven hun verantwoordelijkheid af”, zegt een bron dicht bij het onderzoek. Drie meerderjarigen blijven een maand langer in voorhechtenis.

Lees meer »

“Hij zal meer uit zijn carrière halen dan als hij wél had gezongen”: hoe Joost Klein de morele winnaar van het Eurovisiesongfestival werd

Veel kans dat je over een paar weken Nemo enkel nog kent als een kleurrijk visje, en niet meer als Zwitsere Eurovisiesongfestivalwinnaar. Maar de Nederlander die omwille van een nog steeds niet helemaal duidelijk incident werd gedekwalificeerd, vergeet je niet snel. “Joost Klein is de morele winnaar van dit songfestival.”

Lees meer »

Bezoekers tot in Singapore: na succesvol voorjaar schakelt Koers deze zomer nog een tandje bij

Niet alleen voor Mathieu van der Poel was het wielervoorjaar een geslaagde onderneming, ook KOERS. Museum van de Wielersport blikt trots terug op de afgelopen maanden. De bezoekerscijfers zitten in de lift, dat terwijl het museum de komende zomer een unieke actie lanceert: elke donderdag kun je met een toegangsticket aansluiten op een gegidste rondleiding.
The post Bezoekers tot

Lees meer »

Koen Crucke krijgt niet één, maar wél twee Carrière Awards uitgereikt door Entertainment Events Zwevegem

Vorige zaterdag organiseerde Entertainment Events Zwevegem voor de vijftiende keer een hommage rond een zanger/entertainer/acteur én dit sinds de start in 2016. Deze keer werd Koen Crucke uit De Haan begroet én in de spotlights geplaatst.
The post Koen Crucke krijgt niet één, maar wél twee Carrière Awards uitgereikt door Entertainment Events Zwevegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Moskou zegt dat het Westen met “vuur aan het spelen is” – Poetin: geen ‘olympische’ wapenstilstand

Het Westen is “met vuur aan het spelen” en dat zal “niet onbeantwoord blijven”. Dat heeft het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken gezegd naar aanleiding van de Oekraïense luchtaanvallen van afgelopen nacht. Volgens Rusland werden daarvoor westerse wapens gebruikt. De Russische president Vladimir Poetin zal ook tijdens de Olympische Spelen doorgaan met de oorlog in Oekraïne. De Franse president Emmanuel

Lees meer »

DE OPLOSSING. Van forse investeringen tot NMBS opsplitsen: zo willen politici de treinen op tijd laten rijden

Vlaams Belang wil een eigen spoorwegbedrijf oprichten, terwijl PVDA de huidige spoorbedrijven NMBS en Infrabel wil laten fusioneren. Dat blijkt uit de nieuwe verkiezingsreeks van VTM NIEUWS waarin politici hun oplossingen mogen aanreiken. De twee uiterste partijen verschillenen grondig van mening over de toekomst van ons spoor, maar over één ding zijn ze het wel eens.

Lees meer »