Toenemende druk, maar Oekraïners in België zijn niet van plan om te gaan dienen: “Nog liever in het Belgisch leger”

Honderdduizenden soldaten heeft het land nodig, maar weinig voelen zich nog geroepen. Daarom verhoogt Oekraïne de druk op gevluchte mannen om naar hun thuisland terug te keren en de wapens op te nemen. Ook op de Oekraïners in ons land. “Ik ga nog liever in het Belgische leger dan in het Oekraïense leger. In dit land zijn er zaken te verdedigen.”

 

Meer krantenkoppen in België

Aannemer Nick Devinck ondertekent als eerste ‘charter bouwafval’

Met een positieve campagne wil Oostende het bouwafval dat in het milieu terecht komt, beperken. “De aanpak is uniek aan de kust en kan als voorbeeld dienen voor bouwprojecten in de buurt van water”, zegt Tim Corbisier van de Proper Strand Lopers.
The post Aannemer Nick Devinck ondertekent als eerste ‘charter bouwafval’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Smakeloos of net trendsetters? ABBA verklapt waarom z’n kozen voor extravagante podiumoutfits

Niet alleen de muziek van de Zweedse groep ABBA zit in het collectieve geheugen, ook hun opvallende podiumoutfits zijn legendarisch in popgeschiedenis. Waarom koos de band voor die opvallende kostuums op het podium? Daarop biedt de documentaire ‘ABBA Against The Odds’ een antwoord. Het is dit jaar exact vijftig jaar geleden dat ABBA het Eurovisiesongfestival won met ‘Waterloo’.

Lees meer »

KIJK. “Ik wil hier niet meer wonen!”: Erol (9) doodsbang nadat kogels door raam vliegen terwijl hij in de zetel zit

In Fort Worth, in de Amerikaanse staat Texas, tonen camerabeelden hoe Erol op de zetel gaat zitten en enkele seconden later kogels door de kamer vliegen. Erol duikt weg achter een kussen en brengt zich zo snel mogelijk in veiligheid. Op bewakingsbeelden van buiten is te zien hoe er vanuit een rode auto wordt geschoten. Zes jongeren die buiten het

Lees meer »

HET PUNT VAN VAN IMPE. Welke invloed heeft regeerakkoord Wilders op onze verkiezingen? “Er wordt met argusogen naar gekeken”

Het is dan toch gebeurd. In Nederland is er een regeerakkoord bereikt onder leiding van Geert Wilders, met een zeer rechtse inslag. Wat betekent dat voor onze verkiezingen, en verandert dat de perceptie rond het cordon sanitaire? “Vlaams Belang zal dit zeker gebruiken als succesverhaal”, klinkt het in onze politieke podcast. “Vraag is hoe lang het duurt voor er problemen

Lees meer »

Ontbijtgranenproducent Mulder uit Roeselare viert 20-jarig jubileum met schenking van 25.000 euro

In twee decennia tijd evolueerde Mulder Natural Foods tot een toonaangevende producent van ontbijtgranen. Het is een verhaal van groei, innovatie en continu streven naar verbetering, maar vooral ook van gedreven medewerkers en een succesvolle samenwerking met al zijn stakeholders.
The post Ontbijtgranenproducent Mulder uit Roeselare viert 20-jarig jubileum met schenking van 25.000 euro appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na de gratis schoolmaaltijden van Vooruit: wat zijn de breekpunten van de andere zes partijen om in een regering te stappen?

De kiezer moet nog naar de stembus en de regeringen zijn nog lang niet gevormd, maar toch vliegen de breekpunten van politieke partijen al in het rond. Een campagnestunt? Mogelijk, maar het zet nog eens duidelijk in de verf welke thema’s elke partij cruciaal vindt. Wat is voor elke partij essentieel om in een regering te stappen? En hoe haalbaar

Lees meer »