Leuvens bedrijf geeft extra dag vakantie aan werknemers die met de fiets naar het werk komen

De werknemers van boekhoudkantoor SBB uit Leuven die vandaag met de fiets naar het werk zijn gekomen, krijgen een extra dag vakantie. Het bedrijf doet dat naar aanleiding van de #ikfietsnaarhetwerk-dag. 25 werknemers gingen op het voorstel in en kwamen vanochtend in het gezelschap van wielercommentator José De Cauwer samen naar het werk. 

Meer krantenkoppen in België

Kuringersteenweg in Hasselt krijgt slimme en intelligente verkeerslichten die op termijn gps- en gsm-signalen gebruiken

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) bouwt 5 opeenvolgende verkeerslichten op de Kuringersteenweg om naar slimme en vervolgens intelligente installaties. Die moeten zorgen voor een betere doorstroming, minder frustratie achter het stuur en meer veiligheid. Slimme installaties gebruiken sensoren in het wegdek. Intelligente verkeerslichten gebruiken gps- en gsm-signalen en kunnen online communiceren.

Lees meer »

Beoogde Nederlandse premier Ronald Plasterk biedt in open brief excuses aan Pieter Omtzigt aan

Ronald Plasterk, die vaak genoemd wordt als premier van de toekomstige rechtse regering in Nederland, heeft vrijdag in een open brief in de krant De Telegraaf zijn excuses aangeboden aan Pieter Omtzigt, de leider van de coalitiepartij Nieuw Sociaal Contract (NSC). De twee mannen hebben in een eerdere fase van de regeringsvorming, toen Plasterk informateur was, nog een aanvaring gehad.

Lees meer »

“Je zag zo de teleurstelling in zijn ogen”: Senne (12) kan als enige van zijn klas niet terecht in school van zijn eerste keuze

Het zijn spannende dagen voor Senne De Smedt (12) en zijn familie uit Moorsel. De jongen kreeg te horen dat er voor hem geen plekje was in een secundaire school in Aalst. Uiteindelijk blijkt hij toch terecht te kunnen in de school van zijn tweede keuze, maar mama Emmy Segers stelt zich vragen bij het systeem van online inschrijven. “Heel

Lees meer »

Veertiger aangehouden voor brandstichting in Oostende

De Brugse onderzoeksrechter heeft een 43-jarige Oostendenaar aangehouden op verdenking van brandstichting, gewapende weerspannigheid en verboden wapenbezit. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. De verdachte stond maandagavond in de buurt van een brand met een mes te zwaaien.
The post Veertiger aangehouden voor brandstichting in Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »

Drie Spanjaarden en Afghaan gedood in Afghaanse stad Bamiyan

Drie buitenlandse toeristen en een Afghaan zijn vrijdagavond in Bamiyan, een toeristische stad in centraal-Afghanistan, gedood door geweervuur. Dat meldt een woordvoerder van het Afghaanse ministerie van Binnenlandse Zaken. De buitenlandse slachtoffers hadden de Spaanse nationaliteit, deelt de regering in Madrid vrijdagavond mee.

Lees meer »