Rappende koelkast zet consument aan om oud toestel correct te laten recycleren

Eén fout gerecycleerde koelkast heeft een even hoge impact op het broeikaseffect dan een autorit van 7.500 kilometer. Dat komt doordat bij een foute ontmanteling gassen ontsnappen die schadelijk zijn voor onze planeet, zegt Recupel, dat verantwoordelijk is voor de inzameling en verwerking van afgedankt elektro en lampen in België. Een nieuwe campagne – met in de hoofdrol Freazy-E, de rappende koelkast – moet consumenten bewust maken van de problematiek.

 

Meer krantenkoppen in België

Verkiezingsresultaten in De Panne: zo heeft jouw gemeente gestemd

Ook de inwoners van De Panne trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in het Vlaams Parlement, de Kamer en Europa? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van 2024 in De Panne.
The post Verkiezingsresultaten in De Panne: zo heeft jouw gemeente gestemd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Welke straf krijgt weduwe buschauffeur Sierre nadat ze zich valselijk uitgaf als onthaalmoeder?

De weduwe (40) van de buschauffeur die betrokken was bij het busongeval in Sierre, heeft als valse onthaalmoeder in Alken jarenlang tal van ouders opgelicht. Ze riskeert een celstraf met uitstel onder voorwaarden. Zelf verwees ze meermaals naar de tragische gebeurtenis in haar leven. “Opeens waren al mijn toekomstdromen weg.” Dinsdagochtend spreekt de Tongerse rechter het vonnis uit.

Lees meer »

Vreugde om 13de kampioenstitel Filou… Ongezien!

Voor de vijfde keer op rij heeft Filou Oostende de playoff-finales met 3-1 gewonnen. Meteen viert coach Dario Gjergja zijn dertiende opeenvolgende landstitel met de Zeekapiteins. ‘UnseenThirteen’ klonk de hashtag van deze campagne. Ongezien, die dertien. Recordkampioen Oostende telt nu 25 titeltrofeeën op zijn palmares.
The post Vreugde om 13de kampioenstitel Filou… Ongezien! appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vlucht uit Mallorca komt in hevige hagelstorm terecht: neus van Airbus weggevaagd en ramen verbrijzeld, passagier: “Het was heel luid”

Een passagiersvliegtuig van de Oostenrijkse luchtvaartmaatschappij Austrian Airlines is zondagmiddag zwaar beschadigd geraakt door een hevige, plotse hagelbui. De Airbus A320, die op weg was van Palma de Mallorca naar Wenen, werd veilig aan de grond gezet door de piloten. Passagiers beleefden een beangstigend moment in de lucht, maar zagen pas na de landing de opmerkelijke schade aan hun vliegtuig.

Lees meer »

Oud-schoolmeester Noël (74) toont hoe hij echtgenote Monika (74) doodde, maar wat levert zo’n reconstructie op? “Hun eerste reactie op de plaats van de feiten kan veel zeggen”

Oud-schoolmeester Noël D. (74) zal donderdagmiddag tonen hoe hij bijna twee maanden geleden zijn echtgenote Monika Pottier (74) om het leven bracht. En daar zal hij zijn volledige medewerking aan verlenen, zo beloofde zijn advocaat Pieterjan Dens al. “Dat zal op zich al een groot verschil maken”, analyseert Frank Van Damme (80), de langst zittende onderzoeksrechter ooit in ons land.

Lees meer »

ANALYSE. Hoe de bevrijding van vier gijzelaars een nog grotere ramp voor de Palestijnen afwendt, voorlopig dan toch

De bevrijding van vier gijzelaars uit handen van Hamas heeft grote gevolgen voor het Israëlisch-Palestijnse conflict. Want ze trekt een streep door het ontslag dat Netanyahu’s minister Benny Gantz dit weekend had gepland. Hij geldt als een gematigd figuur en zijn vertrek zou mannen aan het roer brengen die op nog veel meer oorlog aansturen. Wie zijn die haviken? Is

Lees meer »

Promovendus Dender en trainer Vincent Euvrard hervatten als eerste de trainingen: “Willen nog 8 of 9 versterkingen”

De kop van het nieuwe seizoen 2024-2025 is eraf met de start van de trainingen van promovendus FCV Dender. Het was uitgerekend “Speler van het seizoen ’23-’24” Ridwane M’Barki, die als eerste het oefenveld betrad. De linkerflankaanvaller verlengde zopas zijn contract met twee seizoenen. Enige nieuwkomer tot dusver is de Slovaakse verdediger David Hrncar, overgenomen van SK Beveren.

Lees meer »