Als de reclame luidt “5 minuten tot de dichtstbijzijnde McDonald’s”, klopt dat dan wel?

Drie minuten rijden naar McDonald’s, vijf minuten naar de Quick? Geloof die borden niet. Want die rijtijden haal je enkel als je moordend snel door de bebouwde kom rijdt.

 

Meer krantenkoppen in België

Meer dan 2.500 arrestaties na hevige studentenprotesten in Bangladesh

In het Aziatische land Bangladesh zijn al meer dan 2.500 mensen gearresteerd na hevige studentenprotesten. Er zouden ook al zeker 174 doden zijn gevallen. De herinvoering van oude quota voor overheidsjobs leidt al enkele weken tot onrust. Die quota zijn intussen geschrapt en de studentengroep heeft de straatprotesten voor 48 uur opgeschort.

Lees meer »

Nieuwe bodycambeelden tonen hoe Trump-schutter dood op dak wordt aangetroffen

De 20-jarige Thomas Crooks was op 13 juli verantwoordelijk voor de mislukte aanslag op Donald Trump tijdens een bijeenkomst in Pennsylvania. De man werd vlak na zijn poging doodgeschoten door de Secret Service. Pas vrijgegeven bodycambeelden, gemaakt door de politie van Butler County, tonen hoe de veiligheidsdiensten proberen uitzoeken wat er precies gebeurd is, terwijl ze naast het lichaam van

Lees meer »

Peter onderzocht vliegtuigramp met 298 slachtoffers én leverde cruciaal bewijs: “Dit staat voor altijd in mijn geheugen gegrift”

Tien jaar geleden, op 17 juli 2014, werd vlucht MH17 van Malaysian Airlines boven Oekraïne neergeschoten. Het vliegtuig dat vanuit Amsterdam op weg was naar Maleisïe, had 298 mensen aan boord, waaronder heel wat Nederlanders. Onderzoeker Peter Zoon moest in het vliegtuigwrak en op de lichamen van slachtoffers op zoek naar aanwijzingen voor de oorzaak van de ramp. Hij blikt

Lees meer »