Prime Productions organiseert elfde auto-wandelzoektocht: “Er kruipt heel wat werk in”

Van 13 april tot en met 25 augustus loopt de elfde editie van de auto-wandelzoektocht, georganiseerd door Prime Productions in samenwerking met de dienst toerisme. “De tocht is 15 kilometer lang, met een dertigtal vragen en opdrachten”, zegt Filip Landuyt.

Prime Productions vzw is een private vereniging bestaande uit een groep enthousiaste vrijwilligers die ervan houdt om activiteiten te bedenken en te organiseren voor iedere doelgroep binnen Groot-Zonnebeke. “Aan de zoektochten werken we al jaren mee. In het verleden ging de tocht meestal over grondgebied Groot-Zonnebeke, maar dit jaar gaat het specifiek over Zonnebeke zelf”, vertelt voorzitter en samensteller Filip Landuyt. “Mijn ouders deden al jaren zoektochten, zo kreeg ik de microbe ook te pakken en sloot ik me aan bij een zoektochtclub.”

Promotie

“Op een dag deed ik het voorstel om samen met mijn stiefvader Michel Markey een zoektocht te organiseren in Zonnebeke. Dat bracht de bal aan het rollen. Nu zijn we aan onze elfde grote zoektocht toe. De tocht is 15 kilometer lang, met een dertigtal vragen en opdrachten. Deelname kost 11 euro. Iedereen krijgt een prijs ter waarde van 10 euro en kan gratis deelnemen aan de tombola bij de prijsuitreiking met waardevolle prijzen. Het is voor ons een prettig gevoel dat er elk jaar veel deelnemers zijn, met zelfs deelnemers uit Oost-Vlaanderen en Luxemburg en natuurlijk ook uit de regio zelf. Onze zoektocht is hiermee een mooie promotie voor het toerisme in Zonnebeke.”

“Je moet de juiste vraag stellen, zodat er zo weinig mogelijk discussie is”

“Natuurlijk komt er bij de organisatie van zo’n zoektocht veel kijken”, gaat Filip verder. “Eerst en vooral zijn er de vragen en de opdrachten. Je moet voortdurend alert zijn, voor als de situatie ter plaatse zou veranderen en er aanpassingen moeten gebeuren. De plaats waar je de vragen stelt, is al belangrijk. Je probeert hiermee zo weinig mogelijk de omwonenden te storen, maar je moet ook de juiste vraag stellen om zo weinig mogelijk discussie te hebben. Je kunt voor veel verrassingen komen te staan, niet alleen bij de voorbereiding maar ook tijdens de zoektochtperiode. Wij als samenstellers zijn immers niet onfeilbaar. Naast de zoektocht is er nog het werk dat kruipt in het samenstellen van het boekje, de samenwerking met de gemeente, de sponsoring, de prijzentafel, de organisatie van de prijsuitreiking, de toeristische info, het nemen van de foto’s, … Kortom, het is niet te onderschatten.”

De volgende activiteit van Prime Productions is Tournée Musicale op 26 juli, waarbij met drie treintjes de cafés van Beselare, Zonnebeke en Passendale worden bezocht, met telkens een optreden.

The post Prime Productions organiseert elfde auto-wandelzoektocht: “Er kruipt heel wat werk in” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Waar kennen we robothond Spot uit ‘De Mol’ nog van?

Nog een laatste mollenstreek in de slotaflevering van ‘De Mol’. Would-be dief Senne laat zich in de gangen van Villa del Gattopardo, een protserige palazzo in Palermo, met plezier betrappen door ‘waakhond’ Spot, om te vermijden dat de groepspot finaal nog zou aandikken. Kwam bekend voor, dat technologische hoogstandje in de vorm van een robothond? Jazeker. Volgend jaar wordt Spot

Lees meer »

Korte maar hevige regenbui zet twee straten blank in Kuurne

Een korte maar hevige regenbui die vanuit Frankrijk onze regio doorkruiste heeft er zondagavond voor gezorgd dat zowel in de Leiestraat als de Weidenstraat in Kuurne het rioleringsnetwerk het overtollige regenwater niet meer kon slikken en de straten blank kwamen te staan.
The post Korte maar hevige regenbui zet twee straten blank in Kuurne appeared first on KW.be.

Lees meer »

Is het Songfestival geen politiek debat waard?

Van alle edities van het Songfestival is die van 2024 het meest gegijzeld door de politiek, zeggen de kenners van het festival. Moet je dan een muziekkenner zijn om over het politieke aspect van het Songfestival te debatteren? Is de vraag over hoe het politieke conflict zich in Malmö heeft geuit ook geen debat waard?

Lees meer »

Horeca Poperinge-Heuvelland heeft nieuwe voorzitter

Marijn Struye (38) van het hotel-restaurant ‘t Sparhof in de Wulvestraat in Dranouter is de nieuwe voorzitter van Horeca Regio Poperinge-Heuvelland. Hij volgt in die functie Bert Recour (48) van hotel-restaurant Pegasus in de G. Gezellestraat in Poperinge op.
The post Horeca Poperinge-Heuvelland heeft nieuwe voorzitter appeared first on KW.be.

Lees meer »

Geen winnaar in duel tussen Club Brugge en Union, Anderlecht is lachende derde

Club Brugge en Union Sint-Gillis hebben elkaar maandagavond in de laatste wedstrijd van de achtste speeldag in de Champions’ Play-offs van de Jupiler Pro League in het Jan Breydelstadion in evenwicht gehouden (2-2). RSC Anderlecht blijft zo leider met 46 punten, voor Club met hetzelfde puntenaantal. Beide teams bekampen elkaar zondag in het Lotto Park. Union (derde met 43 punten)

Lees meer »

Opnieuw recordaantal mensen op de vlucht in eigen land

De conflicten in Soedan, de Gazastrook en Congo hebben het aantal mensen die in eigen land op de vlucht zijn opnieuw naar een record geduwd. Eind 2023 waren wereldwijd 75,9 miljoen mensen intern ontheemd, blijkt uit cijfers van het Internal Displacement Monitoring Centre (IDMC). Op vijf jaar tijd is hun aantal met 50 procent toegenomen, blijkt dinsdag uit het jaarrapport.

Lees meer »