Oppositie én meerderheid kritisch voor Weyts: “Een minister die ingrijpt op onderwijsinspectie? Griezelig en schadelijk”

Verschillende partijen zijn bijzonder kritisch voor minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA), die de onderwijsinspectie volgens afzwaaiend topman Lieven Viaene de afgelopen jaren "monddood heeft gemaakt". "Griezelig en schadelijk", klinkt het bij Vooruit. "Dit kan niet de bedoeling zijn", zegt CD&V. 

Meer krantenkoppen in België

KIJK – Julie Vanloo debuteert met verlies bij Washington Mystics, maar pakt wel uit met driepunter op de ‘buzzer’

Julie Vanloo heeft dinsdagnacht haar debuut gemaakt in de Amerikaanse vrouwenbasketcompetitie WNBA. Met de Washington Mystics verloor ze op de openingsspeeldag met 80-85 van New York Liberty.
The post KIJK – Julie Vanloo debuteert met verlies bij Washington Mystics, maar pakt wel uit met driepunter op de ‘buzzer’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Geen winnaar in duel tussen Club Brugge en Union, Anderlecht is lachende derde

Club Brugge en Union Sint-Gillis hebben elkaar maandagavond in de laatste wedstrijd van de achtste speeldag in de Champions’ Play-offs van de Jupiler Pro League in het Jan Breydelstadion in evenwicht gehouden (2-2). RSC Anderlecht blijft zo leider met 46 punten, voor Club met hetzelfde puntenaantal. Beide teams bekampen elkaar zondag in het Lotto Park. Union (derde met 43 punten)

Lees meer »

Kwijlend kijkt Tom Van Grieken naar Den Haag

De reactie van Tom Van Grieken op het voorlopig regeerakkoord in Nederland liegt er niet om: “Na een klinkende overwinning van Geert Wilders konden andere partijen er niet meer omheen.” En nog: “Indien de Vlaming het Vlaams Belang de grootste partij maakt, zal het hier anders uitdraaien.” Volgens de peilingen zal de Vlaming het Vlaams Belang effectief de grootste partij

Lees meer »

VRT-vakbond veroordeelt geweld in Gaza met steunboodschap tijdens halve finale Songfestival en sluit nieuwe actie tijdens finale niet uit

De socialistische vakbond ACOD-VRT veroordeelt het geweld in Gaza en sluit een nieuwe protestactie tijdens de finale van het Eurovisiesongfestival morgen niet uit. Gisteren was bij aanvang en aan het einde van de tv-uitzending van de halve finale op VRT 1 een boodschap van de vakbond te zien op het scherm. Daarin veroordeelt de socialistische vakbond onder meer "de schendingen

Lees meer »