Blad van windmolen kraakt af in Waals dorpje: “Dit is zeldzaam”

Het gebeurt niet vaak, maar in Feluy in de provincie Henegouwen is een blad van een windturbine gebogen en losgekomen. Er vielen geen gewonden, maar de fabrikant tast nog in het duister over de oorzaak van het defect.

 

Meer krantenkoppen in België

Lieven (73) zwaait af als voorzitter van kerkfabriek Sint-Victor in Proven

Na 23 jaar als lid en 18 jaar als voorzitter van kerkfabriek Sint-Victor in Proven nam Lieven Top afscheid tijdens een gebedsdienst. Het ereteken Sint-Donatianus van het bisdom Brugge staat hem mooi, maar Lieven vreest dat er alsmaar minder mensen willen toetreden tot de kerkfabriek om de goederen van de parochie te beheren.
The post Lieven (73) zwaait af

Lees meer »

Het familiaal DNA van onze West-Vlaamse economie: “Familiebedrijven denken op lange termijn”

Familiebedrijven zijn in de West-Vlaamse economie alomtegenwoordig, van eenmanszaken tot internationaal vertakte ondernemingen en alles daar tussenin. “Families denken op de lange termijn om aan de volgende generatie een gezonde onderneming door te geven. Daarom is het dikwijls boeiend om er te werken”, zegt adviseur familiebedrijven Tine Degryse van Voka West-Vlaanderen.
The post Het familiaal DNA van onze West-Vlaamse

Lees meer »

Dit is het moment waarop Slovaakse premier Fico wordt neergeschoten

Het moment waarop de Slovaakse premier Robert Fico wordt neergeschoten, werd gefilmd en gedeeld door de Slovaakse regionale zender RTV Prievidza. De vermoedelijke dader Juraj C. – een zeventiger uit Levice – vuurde vijf kogels af en raakte de eerste minister van Slovakije onder meer in de buik en het bekken. De dader werd snel tegen de grond gewerkt en

Lees meer »

Botsing tussen tankwagen en (lege) schoolbus in Zarren: buschauffeur naar ziekenhuis gebracht

In de Esenstraat in Zarren (Kortemark) zijn een vrachtwagen en een schoolbus donderdagochtend op elkaar gebotst. Daarbij was er vooral materiële schade maar de buschauffeur moest wel naar het ziekenhuis voor verzorging. Op de schoolbus zaten gelukkig geen leerlingen.
The post Botsing tussen tankwagen en (lege) schoolbus in Zarren: buschauffeur naar ziekenhuis gebracht appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bart De Wever springt uit een vliegtuig boven ‘zijn’ Antwerpen (en de echte reden moest onze reporter niet ver zoeken)

Met tegenvallende peilingen en op vier weken voor de verkiezingen slaat de N-VA-campagne een versnelling hoger. Dat mag je letterlijk nemen: met een pieksnelheid van 227 kilometer per uur sprong voorzitter Bart De Wever gistermiddag uit een vliegtuig boven ‘zijn’ Antwerpen. Partijleden hielden hun hart vast, en héél even werd het ook nog spannend, zo zag onze reporter die in

Lees meer »

Vader en zonen terecht voor onthutsende mishandeling en misbruik: “Geslagen met oplader, sandalen en verlengkabel en meer dan 100 keer vastgebonden”

Zijn een Afghaanse vrouw en haar drie kinderen jarenlang door haar echtgenoot en twee stiefzonen uit Menen mishandeld en misbruikt? Op die vraag moet de rechter in Kortrijk een antwoord vinden. De Afghaanse echtgenoot en zijn twee zonen vinden alvast van niet en gaan resoluut voor de vrijspraak. “Allemaal leugens en verzinsels”, klonk het in koor. Wat speelde zich achter

Lees meer »

België maakt 9 miljoen vrij om Oekraïense energie-infrastructuur te herstellen

België trekt 9 miljoen euro uit om energie-infrastructuur in Oekraïne, die vaak het doelwit is van Russische aanvallen, te helpen herstellen. Dat heeft minister van Ontwikkelingssamenwerking Caroline Gennez (Vooruit) vrijdag aangekondigd. Het geld zal gaan naar het United Nations Development Programme (UNDP), een VN-organisatie die gespecialiseerd is in economische ontwikkeling.

Lees meer »

Nieuw rapport toont aanhoudende uitbuiting bij Shein: 75-urige werkweken en zelfs tieners aan het werk

De Chinese webwinkel Shein beloofde vorig jaar om de lange werktijden in haar toeleveringsketen aan te pakken. Maar een nieuw rapport toont aan dat werknemers in sommige fabrieken die aan Shein leveren nog steeds 75 uur per week werken. Dit blijkt uit een onderzoek van Public Eye, een Zwitserse mensenrechtenorganisatie die in 2021 voor het eerst de onmenselijke omstandigheden aan

Lees meer »

Nederlands voor anderstaligen in zomerschool

In de zomervakantie kunnen kinderen van het eerste tot en met het vijfde leerjaar uit de drie Lichterveldse basisscholen, lessen volgen in de zomerschool.
The post Nederlands voor anderstaligen in zomerschool appeared first on KW.be.

Lees meer »

KLJ Kanegem viert 90-jarig bestaan met pikdorsercross als blikvanger tijdens feestweekend

KLJ Kanegem bestaat dit jaar 90 jaar en dat moet gevierd worden. In het pinksterweekend van 17 tot en met 20 mei vinden de festiviteiten plaats, verspreid over drie dagen. De pikdorsercross op maandag 20 mei moet de blikvanger worden, aldus voorzitter Emiel Declercq.
The post KLJ Kanegem viert 90-jarig bestaan met pikdorsercross als blikvanger tijdens feestweekend appeared first

Lees meer »