Man die juf Mieke om het leven bracht wordt geïnterneerd

De raadkamer in Turnhout besliste vrijdag om Gunter Uwents, de man die juf Mieke uit Noorderwijk (Herentals) in 2020 met 101 messteken om het leven bracht te interneren. Dat gebeurde op basis van de kwalificatie moord en niet doodslag.

 

Meer krantenkoppen in België

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Stroomonderbrekingen in heel Oekraïne na Russische bombardementen op elektriciteitscentrales

Minstens 1.993 kinderen zijn sinds de escalatie van de oorlog in Oekraïne vermoord of gewond geraakt. Dat zijn er gemiddeld twee per dag, meldt Unicef, het Kinderfonds van de Verenigde Naties (VN). Het echte aantal ligt volgens de organisatie hoger, maar 1.993 is het aantal dat geverifieerd kon worden. En de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken is deze

Lees meer »

Het is nu officieel: deze ploegen stijgen en degraderen uit de provinciale reeksen

De eindrondes in het provinciaal voetbal zitten er op. Er moest ook nog gewacht worden op de inschrijvingen van de verschillende ploegen. KSV Rumbeke promoveert niet via de interprovinciale eindronde, waardoor er geen extra stijger komt in de reeksen eronder. De voetbalbond bevestigde net de volgende stijgers en dalers.
The post Het is nu officieel: deze ploegen stijgen en

Lees meer »

Gilles Rossel verlaat ‘zijn’ FC Veldegem (3B): “Behoud is mooi afscheid”

Veldegem, Zedelgem en Ruddervoorde vormen de rode draad in de voetbalcarrière van Gilles Rossel, die voornamelijk gevormd werd bij Varsenare, Club en Cercle. Hij bereikte de A-kern van KM Ruddervoorde, waar hij toch aan 15 matchen deelnam in nationale. “Het behoud is een subliem afscheidsgeschenk”, klinkt het overtuigd.
The post Gilles Rossel verlaat ‘zijn’ FC Veldegem (3B): “Behoud is

Lees meer »

32 betogers opgepakt bij studentenprotest in Amsterdam, bezette universiteitsgebouw in Utrecht is ontruimd

Bij de Nederlandse studentenprotesten op het Binnengasthuisterrein van de Universiteit van Amsterdam en op de Rokin-kade zijn 32 betogers opgepakt. Ook in Utrecht zijn studenten die het universiteitsgebouw op de Drift hadden bezet, gisterenavond afgevoerd met bussen. De overige demonstranten zijn vanmorgen vertrokken en hebben aangekondigd later in de dag terug te komen. Ook in Zwitserland hebben studenten een universiteitsgebouw

Lees meer »

Iconische website van Belgisch Staatsblad krijgt na 27 jaar make-over

De iconische lay-out met de blauwe achtergrond en de wolkjes uit de jaren 1990, is niet meer. Na 27 jaar is de website van het Belgisch Staatsblad gemoderniseerd en gebruiksvriendelijker gemaakt. "Voor sommigen was het pure nostalgie, maar voor de meesten is het een herinnering aan pure kafka", zegt minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open VLD).

Lees meer »

Daniek Vanhelsuwé (Eendracht De Haan) stopt definitief met keepen: “De pijn is echt niet meer te harden”

Het blessureleed van Daniek Vanhelsuwé begon bij de start van de voorbereiding van het net afgelopen kampioenschap. Pas op zondag 4 februari van dit jaar, vierde de reus zijn rentree tegen Daring Brugge. De kustformatie degradeerde, niet omdat er te weinig talent beschikbaar was, wel wegens de onvoorstelbaar zware blessurelast.
The post Daniek Vanhelsuwé (Eendracht De Haan) stopt definitief

Lees meer »

Topcardioloog over hoe Ozempic ook hartproblemen voorkomt: “Het pakt drie risicofactoren aan”

Het populaire afslankmiddel Ozempic verkleint het risico op een hartaanval met 20 procent. Dat blijkt uit een nieuwe grootschalige studie in een toongevend Brits medisch tijdschrift. Topcardioloog Pedro Brugada spreekt over een revolutie in de geneeskunde. Wat is het effect van Ozempic op hartaandoeningen exact? En blijft een gezonde levensstijl niet het allerbelangrijkste? “Dit noem ik een wondermiddel.”

Lees meer »

Turkije werkt aan wet over buitenlandse inmenging

Het Turkse parlement zou zich binnenkort moeten buigen over een wetsontwerp over buitenlandse inmenging door zogenoemde “beïnvloedingsagenten”. Journalisten en wetenschappers die ervan beschuldigd worden dat ze buitenlandse belangen dienen riskeren daarbij celstraffen.

Lees meer »

KIJK. Laatste restanten van ingestorte brug in Baltimore tot ontploffing gebracht: “Op koers om kanaal tegen eind mei te heropenen”

Amerikaanse reddingswerkers hebben de laatste overblijfselen van de Francis Scott Key Bridge in Baltimore gecontroleerd tot ontploffing gebracht. De 2,6 kilometer lange verkeersbrug stortte op 26 maart vrijwel volledig in nadat een stuurloos containerschip tegen een pijler was gevaren. Daarna blokkeerden enorme brokstukken de toegang tot de drukke haven van Baltimore. Het slopen van de laatste brugonderdelen is een cruciale

Lees meer »