Smeergeld, geheime operaties en buitenechtelijke kinderen: de 5 grootste schandalen van prins Bernhard

Bijna twintig jaar na zijn dood heeft prins Bernhard, grootvader van koning Willem-Alexander, de Nederlandse koninklijke familie opnieuw in diskrediet gebracht. Het staat nu onomstotelijk vast dat hij lid van de nazipartij van Hitler was. ‘Prins Schavuit’, zoals zijn bijnaam was, stond garant voor heibel. Hij aanvaardde steekpenningen, had buitenechtelijke kinderen en lekte desnoods bezwarende info over zijn echtgenote de koningin naar journalisten. Dit zijn de 5 grootste schandalen van prins Bernhard.

Meer krantenkoppen in België

Bibliotheek van Ruiselede zet samenwerking met Aalter stop door fusie met Wingene

Na 27 jaar eindigt de samenwerking tussen de bibliotheken van Ruiselede en Aalter, als gevolg van de geplande fusie van Ruiselede met Wingene. Dat klinkt eenvoudiger dan het is. In feite staat Ruiselede voor een belangrijke operatie, waarbij moet gezorgd worden voor nieuw personeel, een nieuw reglement, nieuwe hardware, barcodes en computersysteem. Maar ook de bib-leden van Ruiselede zullen een

Lees meer »

Zedelgem lanceert nieuwe toeristische en recreatieve kaart: “Sluit perfect aan op onze nieuwe digitale tool”

In navolging van het digitaal platform Visit Zedelgem, lanceert de gemeente nu ook een nieuwe toeristische en recreatieve kaart. “De kaart is ideaal om bij te hebben op de fiets of tijdens het wandelen”, zegt toerismeschepen Ann Devriendt.
The post Zedelgem lanceert nieuwe toeristische en recreatieve kaart: “Sluit perfect aan op onze nieuwe digitale tool” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Groen licht voor 300 extra plaatsen in buitengewoon onderwijs

De Vlaamse regering geeft groen licht voor twee nieuwe scholen buitengewoon onderwijs en extra aanbod in acht scholen. Zo komen er opnieuw zowat 300 extra schoolbanken bij voor kinderen met een autismespectrumstoornis, een gedragsstoornis, een emotionele stoornis, een verstandelijke beperking, een auditieve beperking of een spraak- of taalstoornis, meldt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA).

Lees meer »

Wie wil er nu weglopen op een feest dat steeds mooier wordt?

Hard in hun muziek, hard in het supporteren voor hun club/vereniging. Dat zijn hardrockers Henk Vanhee (Club) en Roel Jacobus (Cercle). Zij vormen dit seizoen onze VAR, oftewel onze Voetbal Analyserende Rockers. Beurtelings werpen ze hun blik op de meest opvallende voetbalmomenten.
The post Wie wil er nu weglopen op een feest dat steeds mooier wordt? appeared first on

Lees meer »

LIVE GAZA. Hamas betreurt kritiek Palestijnse president Abbas

Israël zal extra troepen inzetten bij het grondoffensief in Rafah. Dat heeft de Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant donderdag verklaard. De gevechten zullen er ook “intenser” worden. “Hamas is geen organisatie die zich kan organiseren, heeft geen reservisten en kan niet in reservevoorraden voorzien. Het resultaat is dat we Hamas uitputten”, klinkt het. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

Powerlifter Ricardo Kimpe over zijn recent parcours: “Europees kampioen, maar wat teleurgesteld”

Hij kreeg af te rekenen met een Moldavisch professioneel team dat enkel tevreden was met de titel, maar daar stak hij een stokje voor: Ricardo Kimpe uit Diksmuide won in april in zijn gewichtscategorie een Europese titel powerlifting. Daarbij verbeterde hij een Belgisch record, maar niet het record dat hij voor ogen had. “Ik was een beetje teleurgesteld.”
The

Lees meer »

Marthe Desmet neemt afscheid van Basket Desselgem

In de tweede provinciale van het damesbasketbal zegevierde Basket Desselgem op de slotspeeldag in het burenduel van Bobcat Wielsbeke Two met klinkende 75-45-cijfers. Deze wedstrijd was voor Marthe Desmet meteen het laatste wapenfeit voor Desselgem.
The post Marthe Desmet neemt afscheid van Basket Desselgem appeared first on KW.be.

Lees meer »