Van Luxemburg tot Oeganda: dit zijn de 11 andere Belgische coaches in het buitenland

De Belgische trainersgilde kon wel een boost gebruiken. Welgeteld twaalf. Zoveel – of eerder zo weinig – landgenoten zijn momenteel als hoofdcoach aan de slag in het buitenland (op het hoogste of tweede niveau). Negen bij een club, drie bij een land. Van Vincent Kompany tot Regi Van Acker. Een overzicht. 

Meer krantenkoppen in België

Vrienden van de Sint-Maartenskathedraal brengen nieuwe publicatie: “De Schilderijen van de Sint-Maartenskathedraal”

De vzw Vrienden van de Sint-Maartenskathedraal Ieper publiceerde in 2019 een overzicht en beschrijving van alle glasramen in de Sint-Maartenskathedraal. Vijf jaar later stelt de vzw een tweede deel in deze reeks voor.
The post Vrienden van de Sint-Maartenskathedraal brengen nieuwe publicatie: “De Schilderijen van de Sint-Maartenskathedraal” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jonge voetballer (21) zwaargewond na klap tegen boom: “Hij reed te snel, hopelijk kunnen ze zijn carrière redden”

Een 21-jarige beloftevolle voetballer is woensdagmiddag zwaargewond geraakt bij een zwaar verkeersongeval in Lampernisse (Diksmuide). Dylan M. uit Middelkerke reed aan hoge snelheid met zijn Mini tegen een boom, kantelde en moest 70 meter verderop bevrijd worden door de brandweer uit het wrak. Hij raakte zwaargewond aan zijn linkerbeen. “Helaas heb ik hem al vaker gezegd trager te rijden. Hopelijk

Lees meer »

Cultuurcentrum Gildhof en Meulebeekse cultuurdienst stemmen aanbod nieuw seizoen op elkaar af: “De som zal groter zijn dan de delen”

Niet alleen politiek en administratief worden straks de krachten gebundeld met fusiepartner Meulebeke, ook op cultureel vlak bundelen Tielt en Meulebeke de krachten. Niet toevallig staan zowel de Meulebeekse beer als de Tieltse Hallentoren als azen op de cover van de nieuwe seizoensbrochures. Het belooft een sterk seizoen te worden, want na een weekje zijn er al 3.000 tickets de

Lees meer »

Beloftevolle voetballer (21) zwaargewond na zware klap tegen boom: “Hopelijk kan zijn carrière gered worden”

Een 21-jarige beloftevolle voetballer is woensdagmiddag zwaargewond geraakt bij een zwaar verkeersongeval in Lampernisse (Diksmuide). Dylan M. uit Middelkerke reed aan hoge snelheid met zijn Mini tegen een boom, kantelde en moest 70 meter verderop bevrijd worden uit het wrak door de brandweer. Hij raakte zwaargewond aan zijn linkerbeen. “Helaas heb ik hem al vaker gezegd trager te rijden. Hopelijk

Lees meer »

LIVE GAZA. Hamas wil garanties van VS dat Israël zich aan voorstel houdt – Grote aanval vanuit Libanon op Israël

Hamas wil dat de Verenigde Staten zwart op wit zetten dat Israël zich houdt aan het voorstel voor een staakt-het-vuren dat nu op tafel ligt. Volgens Hezbollah-bronnen vuurden Libanese militanten verschillende typen raketten af op Israël. De Israëlische krant Haaretz heeft het over “de grootste aanval sinds het begin van de oorlog”. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

“Bedankt Radio2 om ons te helpen!”: lift in Turnhouts appartementsgebouw 5 weken vroeger dan voorzien hersteld

Verlossend nieuws voor de bewoners van een appartementsgebouw in Turnhout, waar de lift al meer dan 2 maanden defect was: de lift is hersteld, een vijftal weken vroeger dan voorzien. Na een oproep in ‘Goeiemorgen morgen!’ op Radio2 kwam de herstelling in een stroomversnelling. "Zo lang tussen 4 muren zitten, het was niet te geloven. Ik heb gehuild", reageert een

Lees meer »