Eerste halalsupermarkt van Tielt opent de deuren

De Kortrijkstraat in Tielt heeft er een nieuwe zaak bij. Het gaat om de eerste halalsupermarkt van de stad. Zaakvoerder Niamatullah Barakzai (34) biedt er onder meer heel wat soorten olijven, noten, dadels, gedroogde vruchten en oosterse kruiden. Er is ook een breed scala platbrood te verkrijgen en vanaf volgende week zou er ook vlees in de koeltoog moeten liggen.

Niamatullah is afkomstig van Afghanistan en woonde tot voor kort in Izegem. Heel bewust koos hij Tielt voor de vestiging van supermarkt ‘Al Madina’ (de naam verwijst naar de heilige stad Medina). “We hoorden van mensen uit de gemeenschap dat het aanbod hier toch eerder beperkt was. Veel moslims kunnen niet anders dan voor specialiteiten naar Roeselare, Gent of Kortrijk rijden. De vraag was groot naar een lokale supermarkt. Daar besloot ik een mouw aan te passen.”

De winkel is te vinden in de Kortrijkstraat 117, in het pand waar vroeger damesboetiek Athena gevestigd was. Niamatullah zorgde voor een grondige herinrichting. Opvallend is dat er veel exotisch ogende bulkgoederen verkocht worden. Zo staan er aan de ingang grote jute zakken met kikkererwten, terwijl er ook dadels en een heel uitgebreid assortiment noten beschikbaar zijn. Ook namak para (lintachtige reepjes deeg uit India, gekruid met ajwain en komijnzaad) heeft Niamatullah in huis, net als verschillende soorten thee. “Zelf ben ik van Afghanistan, maar het is niet zo dat we louter Afghaanse specialiteiten verkopen”, legt hij uit. “Evengoed zal je hier dingen uit landen als Syrië, Libanon, Tunesië, Turkije of Saudi-Arabië vinden.”

Daar houdt het niet op. Achterin is een koeltoog te vinden, met daarnaast een hoekje met verschillende soorten typisch Arabisch platbrood. In de koeltoog liggen voorlopig nog fruit en groenten, maar vanaf volgende week zal je er ook halal vlees kunnen vinden. Ook daar is duidelijk vraag naar, want terwijl we met de zaakvoerder staan te praten krijgt hij van twee verschillende klanten de vraag of hij ook vlees verkoopt. “Volgende week, inshallah”, klinkt het.

Supermarkt Al Madina is van woensdag tot maandag doorlopend open van 9 tot 20 uur. (SV)

The post Eerste halalsupermarkt van Tielt opent de deuren is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

14 klachten ingediend tegen ongepast gedrag van directeur Koninklijk Atheneum in Komen: “Ik weet dat ik strikt ben, maar dit had ik niet verwacht”

Met ondertussen ook de schoolvakantie die in Wallonië op gang is getrokken, sluit het Koninklijk Atheneum in Komen het jaar af met een zwarte bladzijde. Niet minder dan veertien klachten werden ingediend tegen de schooldirecteur. Van toxisch leiderschap tot stalking? De lijst schetst een weinig fraai beeld van het schoolbeleid. “Ik weet dat ik strikt ben, maar dit? Dit had

Lees meer »

“We hadden verwacht dat het leger harder zou zijn”: onze reporter wordt 10 dagen reservist in het Belgisch leger

Soldaten laten pompen voor straf, mag niet meer in het Belgisch leger. En voor reservisten zijn onderofficieren en officieren sowieso mild, stelt onze reporter Kasper Goossens vast tijdens zijn tiendaagse opleiding. Vrijwilligers zoals hij, ziet Defensie maar al te graag komen. “Reservisten radbraken, zou een héél slechte pr- en hr-tactiek zijn”, schrijft hij. “Toch heb ik afgezien.”

Lees meer »

Op het podium van de Gentse Feesten zingt Marieke (32) haar trauma’s en oude demonen van zich af: “Eindelijk ben ik tot rust gekomen”

Vier jaar lang vocht zangeres Marieke Bresseleers (32) als slachtoffer van fysiek en seksueel partnergeweld om erkenning. Haar imponerende doortocht op de Gentse Feesten van zaterdag was enkel mogelijk na een juridisch gevecht én een persoonlijke strijd tegen haar eigen demonen en verslavingen. “Pas de jongste weken denk weer: ik ben oké.”

Lees meer »

Catherine Willaert runt hoevewinkel en picknickdienst in Zwevegem: “Ideaal gelegen, midden in een wandelgebied”

De zomer is het ideale moment om een lekkere picknick te organiseren, maar op de oude hoeve van Catherine Willaert in Sint-Denijs kan je het hele jaar door picknicken. Ze ontwikkelde er speciaal een seizoenskrat voor, die gevuld is met lokale en seizoensgebonden lekkernijen. Regen? Geen probleem, dan kun je in het droge genieten.
The post Catherine Willaert runt

Lees meer »

Charmant toevluchtsoord aan de Côte d’Azur: dit is Villa Mirage, het Franse optrekje van de Zweedse royals

Het gezin van prinses Madeleine (42), tweede dochter van koning Carl Gustaf (78) en koningin Silvia (80), woont na een afwezigheid van bijna tien jaar terug in Zweden. Tijd voor een heuglijke familiereünie deze zomer, en waar is het beter bijpraten dan op Villa Mirage, het vakantiethuis van de Zweedse royals in de baai van Saint-Tropez? Het gebouw kent een

Lees meer »

21-jarige man aangehouden nadat spectaculaire brand cannabisplantage aan het licht brengt in Oostende

De Brugse onderzoeksrechter heeft een 21-jarige man aangehouden voor zijn aandeel in een cannabisplantage in Oostende. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. De plantage werd maandag ontdekt naar aanleiding van een brand in een aanpalend gebouw.
The post 21-jarige man aangehouden nadat spectaculaire brand cannabisplantage aan het licht brengt in Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »