Eerste halalsupermarkt van Tielt opent de deuren

De Kortrijkstraat in Tielt heeft er een nieuwe zaak bij. Het gaat om de eerste halalsupermarkt van de stad. Zaakvoerder Niamatullah Barakzai (34) biedt er onder meer heel wat soorten olijven, noten, dadels, gedroogde vruchten en oosterse kruiden. Er is ook een breed scala platbrood te verkrijgen en vanaf volgende week zou er ook vlees in de koeltoog moeten liggen.

Niamatullah is afkomstig van Afghanistan en woonde tot voor kort in Izegem. Heel bewust koos hij Tielt voor de vestiging van supermarkt ‘Al Madina’ (de naam verwijst naar de heilige stad Medina). “We hoorden van mensen uit de gemeenschap dat het aanbod hier toch eerder beperkt was. Veel moslims kunnen niet anders dan voor specialiteiten naar Roeselare, Gent of Kortrijk rijden. De vraag was groot naar een lokale supermarkt. Daar besloot ik een mouw aan te passen.”

De winkel is te vinden in de Kortrijkstraat 117, in het pand waar vroeger damesboetiek Athena gevestigd was. Niamatullah zorgde voor een grondige herinrichting. Opvallend is dat er veel exotisch ogende bulkgoederen verkocht worden. Zo staan er aan de ingang grote jute zakken met kikkererwten, terwijl er ook dadels en een heel uitgebreid assortiment noten beschikbaar zijn. Ook namak para (lintachtige reepjes deeg uit India, gekruid met ajwain en komijnzaad) heeft Niamatullah in huis, net als verschillende soorten thee. “Zelf ben ik van Afghanistan, maar het is niet zo dat we louter Afghaanse specialiteiten verkopen”, legt hij uit. “Evengoed zal je hier dingen uit landen als Syrië, Libanon, Tunesië, Turkije of Saudi-Arabië vinden.”

Daar houdt het niet op. Achterin is een koeltoog te vinden, met daarnaast een hoekje met verschillende soorten typisch Arabisch platbrood. In de koeltoog liggen voorlopig nog fruit en groenten, maar vanaf volgende week zal je er ook halal vlees kunnen vinden. Ook daar is duidelijk vraag naar, want terwijl we met de zaakvoerder staan te praten krijgt hij van twee verschillende klanten de vraag of hij ook vlees verkoopt. “Volgende week, inshallah”, klinkt het.

Supermarkt Al Madina is van woensdag tot maandag doorlopend open van 9 tot 20 uur. (SV)

The post Eerste halalsupermarkt van Tielt opent de deuren is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Benjamin Vandorpe neemt met onmiddellijke ingang ontslag als gemeenteraadslid

Opmerkelijk nieuws uit de Kortrijkse gemeenteraad: (ex-) CD&V’er Benjamin Vandorpe heeft aan gemeenteraadsvoorzitter Helga Kints laten weten zich terug te trekken. Vandorpe was een van de uitgesproken criticasters van het samenwerkingsverband tussen Team Burgemeester en CD&V.
The post Benjamin Vandorpe neemt met onmiddellijke ingang ontslag als gemeenteraadslid appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jambon gaat federaal onderhandelen met De Wever

N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft uittredend Vlaams minister-president Jan Jambon gevraagd om samen met hem de leiding te nemen over de toekomstige federale regeringsonderhandelingen. Jambon heeft die opdracht aanvaard, meldt de partij in een persbericht.

Lees meer »

Bouwsector verzuipt door de regenbuien

Wie hoopt nog voor het bouwverlof een dakdekker, metser, gevelschilder of grondwerker te strikken, is eraan voor de moeite. Door het barslechte voorjaarsweer lopen de wachttijden stevig op. En er is niet meteen beterschap op komst.
The post Bouwsector verzuipt door de regenbuien appeared first on KW.be.

Lees meer »

WHO waarschuwt voor vervalste Ozempic

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) waarschuwt voor namaakmedicijnen voor diabetes die in omloop zijn. Het gaat om Ozempic, het bekende medicijn met de werkzame stof semaglutide, dat ook in de EU is goedgekeurd voor de behandeling van diabetes type 2. Omdat Ozempic ook de eetlust onderdrukt, wordt het steeds vaker gebruikt om af te vallen.

Lees meer »

Verdeling Europese topjobs: wie volgt Charles Michel op, en mag Ursula von der Leyen op post blijven?

De 27 Europese regeringsleiders komen vanavond in Brussel bijeen om te praten over de verdeling van de Europese topjobs, de belangrijkste posities in de Europese instellingen. Vorige week hebben de Europese kiezers de machtsverhoudingen in het Europees Parlement bepaald. Nu is het aan de ‘chefs’ om op basis daarvan keuzes te maken. Over welke topjobs gaat het en wie wordt

Lees meer »

Partijtop van Les Républicains bevestigt uitsluiting van voorzitter na farce over samenwerking met extreemrechts

De partijleiding van de Franse centrumrechtse partij Les Républicains heeft vrijdag in een nieuwe vergadering de uitsluiting van voormalig voorzitter Eric Ciotti bevestigd. De 50-jarige betwistte woensdag zijn ontslag en heeft een verzoek in kort geding ingediend bij de rechtbank van Parijs. Die buigt zich later vandaag over de beslissing, vertelden bronnen binnen de partij aan AFP.

Lees meer »

Lowiese Seynhaeve naar OHL: “Nood aan meer uitdaging”

Promotie voor Lowiese Seynhaeve (24)! De doelvrouw van Zulte Waregem speelt volgend seizoen bij Oud-Heverlee Leuven, een van de drie topclubs in het Belgische vrouwenvoetbal. Om bij OHL titularis te worden gaat ze de concurrentie aan met Faye Lammertijn, een andere West-Vlaamse. Hogerop Seynhaeve, geboren in Wevelgem maar al enige tijd inwoner van Aalst, stond
The post Lowiese Seynhaeve

Lees meer »

Rutte “voorzichtig optimistisch” over zijn kansen om NAVO-baas te worden na gesprek met Hongaarse premier Orban

De Hongaarse premier Viktor Orban heeft ontslagnemend Nederlands premier Mark Rutte niet om excuses gevraagd voor eerdere uitlatingen over Hongarije die volgens dat land onrespectvol waren. Wel is er afgesproken dat Rutte zijn Hongaarse collega een brief stuurt, waarin hij zal uitspreken dat hij beseft dat die verkeerd zijn gevallen. Rutte is daardoor “voorzichtig optimistisch” dat ook Hongarije hem vervolgens

Lees meer »