“Ciro, Ciro!”: immens populaire Dries Mertens en Kat Kerkhofs vieren titel Galatasaray met uitzinnige fans

Dries Mertens heeft met Galatasaray voor het tweede jaar op rij de Turkse landstitel veroverd. Dankzij een zege tegen Konyaspor op de slotspeeldag bleef Mertens met zijn club in de stand het Fenerbahçe van Michy Batshuayi voor. Galatasaray beëindigt de competitie met 102 punten. 

Meer krantenkoppen in België

De laatste voorspelling voor de Spelen: 12 Belgische medailles (dankzij de terugkeer van een oude bekende)

Vrijdagavond wordt Parijs in een feestelijk jasje gestoken voor de openingsceremonie van de Olympische Spelen 2024. De atleten leggen de laatste hand aan hun voorbereiding, statistiekenbureaus stellen hun laatste prognose voor. Bij het gerenommeerde databureau Gracenote heeft ons land op de valreep nog een extra plak bemachtigd. Volgens hun voorspelling zou België 12 medailles meenemen uit Frankrijk.

Lees meer »

Julien is het vriendje van Leontientje

Tijdens de Zotte maandagstoet laten de inwoners en bezoekers hun komische en andere fratsen in een levendig stoetentafereel schilderen.
The post Julien is het vriendje van Leontientje appeared first on KW.be.

Lees meer »

Finland verdenkt Russisch schip van schending territoriale wateren

Finland verdenkt een Russisch schip ervan vrijdagnamiddag de Finse territoriale wateren binnengevaren te zijn. In een verklaring van het Finse ministerie van Defensie is te lezen dat de kustwacht het incident onderzoekt “en dat verdere informatie in de loop van het onderzoek vrijgegeven zal worden”. Het incident deed zich voor in het oostelijk deel van de Finse Golf.

Lees meer »

Een jaar na haar overlijden voelt Wim De Vilder nog steeds de invloed van Martine Tanghe: “Ze was als mijn professionele oudere zus”

“Ik betrap mezelf erop dat ik het even goed wil doen als Martine.” Op 23 juli is het al één jaar geleden dat Martine Tanghe, de coryfee van de VRT-nieuwsdienst, op 67-jarige leeftijd haar strijd tegen kanker verloor. Maar voor Wim De Vilder (55), haar jarenlange collega en ook goede vriend, voelt het helemaal niet zo aan. In een openhartig

Lees meer »

Tweelingbroers Glen en Nicola streden tegen elkaar voor laatste gymnastiekticket voor Parijs 2024: “Pas drie weken na zijn selectie heb ik hem alle geluk gewenst”

De wedstrijdjury van de olympische turncompetitie zou uiterlijk geen verschil zien tussen de identieke tweelingbroers uit Ingelmunster. Toch is het alleen Glen Cuyle die een ticket naar Parijs bemachtigde, in het nadeel van de belangrijkste persoon in zijn leven: broer Nicola. “Plots werden we elkaars grootste concurrenten.”

Lees meer »

LIVE GENTSE FEESTEN. Vlaspoppenworp voor kleine en grote kinderen en Urbanus heeft meteen heel Sint-Baafs mee: zo ging dag 3 eraan toe

Nacht nummer drie van de Gentse Feesten, zit erop! De KetnetBand en de Vlaspoppenworp zorgen voor een onvergetelijke dag voor het jonge volkje. Op de Korenmarkt dook plots Stijn Meuris op tijdens de set van Mixtape voor een duet. Isolde Lasoen betoverde het publiek van achter haar drumstel en Urbanus zette het Sint-Baafsplein in vuur en vlam. Mis niets van

Lees meer »

Piastri wint de GP van Hongarije na veel discussie binnen McLaren, geïrriteerde Verstappen wordt pas vijfde na contact met Hamilton

De Formule 1 vond dit weekend plaats in Hongarije. McLaren was het hele weekend dominant en Max Verstappen was zwaar gefrustreerd. Hij kon zich niet mengen in de strijd om de zege. Sterker nog: de Red Bull Racing-coureur miste door een matige strategie en een late touché met Lewis Hamilton zelfs het podium in Boedapest. Oscar Piastri greep zijn eerste

Lees meer »

Geertruide en Marcel uit Izegem klinken op hun gouden jubileum

Burgemeester Bert Maertens en schepenen Kurt Himpe en Tom Verbeke gingen in feestzaal Hoornaert in Kachtem Marcel Corteville (74) en Geertruide Vandommele (76) feliciteren met hun huwelijksjubileum.
The post Geertruide en Marcel uit Izegem klinken op hun gouden jubileum appeared first on KW.be.

Lees meer »