300 miljoen minderjarigen per jaar slachtoffer van online seksueel misbruik, volgens onderzoek van Schotse universiteit

Volgens onderzoek aan de Universiteit van Edinburgh in Schotland worden elk jaar meer dan 300 miljoen minderjarigen seksueel misbruikt via het internet. Dat is meer dan 12 procent van de kinderen wereldwijd. 

Meer krantenkoppen in België

Podcast over aan overdosis overleden Roger Van de Velde: “Een van de beste Vlaamse schrijvers, maar totaal onbekend”

In 2025 zou de Antwerpse auteur en journalist Roger Van de Velde honderd jaar worden. Een ideaal moment om een podcast te lanceren waarin het verhaal van de aan een overdosis overleden auteur tot leven wordt gebracht. “Van de Velde is een van de beste schrijvers van ons taalgebied, maar totaal onbekend bij het publiek. De podcast kan hierin verandering

Lees meer »

Georges-Louis Bouchez over de verkiezingsuitslag en de volgende federale regering: “Wanneer rechts écht rechts is, dan is er geen extreemrechts meer”

De MR van Georges-Louis Bouchez (38) staat na haar verkiezingsoverwinning te popelen om rechts beleid te voeren, in alle regeringen. Wat betekent dat voor informateur Bart De Wever (N-VA) zijn plannen? “Het volk heeft de staat hervormd. Door in het noorden en het zuiden op dezelfde manier te stemmen”, aldus Bouchez.

Lees meer »

Vandaal gooit busje met Dreft in fontein en veroorzaakt schuimtapijt: “Grappig? Tot je de kosten hoort”

Een onbekende vandaal vond het woensdagochtend grappig om een busje met Dreft in de fontein op de rotonde in Koekelare te gooien. Het gevolg liet niet lang op zich wachten: een groot schuimtapijt in de werkende fontein. Burgemeester Patrick Lansens (Vooruit) ziet er de humor niet van in. “Grappig? Tot ze horen hoeveel dit kost en hoeveel werk dit veroorzaakt.

Lees meer »

“We zijn echt in slaap gesust”: Kristien Verbelen (Vlaams Belang) mag naar de Kamer van Volksvertegenwoordigers

“Ik wil in Brussel een aantal West-Vlaamse thema’s op de politieke agenda zetten”, zegt Kristien Verbelen (42) die voor het Vlaams Belang in de federale Kamer van Volksvertegenwoordigers mag gaan zetelen.
The post “We zijn echt in slaap gesust”: Kristien Verbelen (Vlaams Belang) mag naar de Kamer van Volksvertegenwoordigers appeared first on KW.be.

Lees meer »

Leider Islamitische Staat mogelijk gedood bij Amerikaanse luchtaanval

Een Amerikaanse luchtaanval heeft mogelijk het leven gekost aan de man die wordt gezien als de wereldwijde leider van terreurgroep Islamitische Staat (IS). Dat meldt NBC News zaterdag. Bronnen zeggen tegen de Amerikaanse nieuwszender dat Abdulqadir Mumin het doelwit was van een aanval die vorige maand plaatsvond in Somalië.

Lees meer »

LIVE. Ontploffing Hoboken: tweede dodelijk slachtoffer gevonden onder puin

Elf uur na de explosie in Hoboken is een tweede dodelijk slachtoffer teruggevonden. Er vielen ook drie zwaargewonden en twee lichtgewonden. Twee verdiepingen zijn ingestort, een deel van het gebouw is weggeblazen. De oorzaak van de explosie is nog niet bekend. Mogelijk gaat het om een gasexplosie in het gebouw. De brandweer zoekt nog naar minstens drie vermisten onder het

Lees meer »

West-Vlaams onderonsje om Belgische tijdrittitel? Alec Segaert en Yves Lampaert volgende week topfavoriet op BK tijdrijden

In Binche wordt donderdag gestreden om de Belgische titel in het tijdrijden. Bij afwezigheid van Remco Evenepoel en Wout van Aert zijn met Yves Lampaert en Alec Segaert twee West-Vlamingen de topfavorieten. De gevestigde waarde tegen de jeugd. “Het is voor 99 procent zeker dat ze één en twee zullen worden”, dixit tweevoudig tijdritkampioen Stijn Devolder. Drievoudig kampioen Kristof Vandewalle

Lees meer »

Ondanks visuele beperking blijft Nancy (51) actief én positief als vrijwilliger: “Op het voetpad loop ik nog het grootste gevaar”

Nancy Carron staat opgewekt in het leven. Niettegenstaande Nancy een beperkt zicht heeft en sedert 2021 met medisch pensioen is, blijft deze gewezen leerkracht niet bij de pakken zitten. Als vrijwilliger bij TOV helpt ze mensen met een psychische kwetsbaarheid.
The post Ondanks visuele beperking blijft Nancy (51) actief én positief als vrijwilliger: “Op het voetpad loop ik nog

Lees meer »

Stad kent G-sportsubsidietoe aan drie sportclubs

Stad Oostende wil sportclubs graag ondersteunen om een G-sportwerking op te zetten. Drie Oostendse sportclubs dienden een subsidieaanvraag in die voldoet aan de voorwaarden. De verenigingen Dive + (duiken), Dukes on Wheels (rolstoelbasket) en WIK Oostende (gymnastiek en dans) ontvangen elk 8.333 euro voor de aankoop van aangepast sportmateriaal voor personen met een beperking.
The post Stad kent G-sportsubsidietoe

Lees meer »

Goed voor je stabiliteit én je mentale gezondheid: voordelen (en grenzen) van leven op blote voeten

Op blote voeten lopen is goed voor je stabiliteit en kan je mentale boost geven. Dat zegt Kevin Deschamps, professor aan de faculteit Bewegings- en Revalidatiewetenschappen (KU Leuven), nu "barefeet influencers" opgang maken op sociale media. "Er is meer en meer aandacht voor de vraag of we in bepaalde omstandigheden misschien toch niet meer blootsvoets moeten functioneren, al is dat

Lees meer »

Gerechtelijke politie houdt huiszoeking in kabinet van burgemeester Bram Degrieck: “Ik weet niet waarover dit gaat”

De federale gerechtelijke politie heeft maandag, tijdens het schepencollege dan nog, een huiszoeking verricht in het kabinet van burgemeester Bram Degrieck (Het Plan-B) van De Panne. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Het onderzoek gebeurde in opdracht van een onderzoeksrechter uit Brussel. Zelf meent de burgemeester van geen onderzoek te weten.
The post Gerechtelijke politie houdt huiszoeking in kabinet van

Lees meer »

Villa in Knokke onbewoonbaar door zware brand tijdens schilderwerken

In een villa in de Zoutelaan in het Zoute in Knokke is vrijdagmiddag een zware brand uitgebroken op de bovenverdieping. Daar waren schilderwerken bezig toen het door zelfontbranding van enkele vodden verkeerd liep. De schade in de woning is groot.
The post Villa in Knokke onbewoonbaar door zware brand tijdens schilderwerken appeared first on KW.be.

Lees meer »